Továbbra is terítéken a rúnák, és rengeteg hős kap további buffokat, nerfeket

Továbbra is terítéken a rúnák, és rengeteg hős kap további buffokat, nerfeket

Még mindig nincs minden rendben a rúnákkal, illetve a hősök terén is akad javítanivaló. Nemrég írtunk arról, hogy Galio milyen rosszul teljesít, ő buffokat kap, de nem ő az egyetlen.

A Riot tervei szerint a 7.24-es lesz az utolsó patch ebben az évben. A 7.23 nemsokára érkezik, épp ezért szerették volna Meddlerék megosztani velünk, hogy mit is terveznek az utolsó patch-be, mivel lassan kezdődik a jövő évi szezon. A rúnák és a hősök kapcsolata még mindig nem zökkenőmentes, ami jó az egyiknek, az gyenge a másiknak és fordítva, valamint voltak elég komoly áldozatok is. Ezek egyikéről be is számoltunk, hiszen Galio nagyon gyenge lett például.

Erőteljesen megsínylette Galio az új rúnarendszert

Aioween | 17/11/17 10:25 Több hős kapcsán írtunk már arról, hogy mennyire felerősödtek az új rúnák megjelenésével. Sajnos ez nem mindenkire igaz, Galio például azóta kifejezetten rossz helyzetbe került. Valószínűleg egy pár hétig még téma lesz, hogy az új rúnarendszer melyik hőst miként érintette.

Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük mi vár ránk még idén. Kezdjük rögtön a rúnákkal.

A Fleet Footwork gyakorlatilag a Warlords Bloodlustot volt hivatott helyettesíteni, de elég gyenge lett a többihez képest, még a legjobb játékosok kezében is, így ezt erősíteni fogják valamivel.

A Lethal Temponál is úgy érzik, nincs rendben minden, de előbb szeretnének meggyőződni, hogy valóban a rúna gyenge-e, vagy csak elhalványul a Press the Attack árnyékában.

Amit biztosan gyengíteni fognak az természetesen a Press the Attack, mely a 8. preseason új "Thunderlordja" lett és rengetegen használják.

Hasonló a helyzet az Aftershocknál, mivel jelenleg nem stimmel minden a matekkal. A kapott armor és mr bónuszok teljesen megvadulnak, ha a karakter képességből is tudja ezeket növelni és túl nagy összeget biztosít így a rúna. Ez olyan hősöknél fordulhat elő, mint Leona, vagy Rammus és hasonlók, ezt mindenképp javítani fogják.

A hősök sem maradhattak ki a buliból, vegyük őket is sorra, kezdve a buffokkal:

Galio: róla írtunk, jelenleg a leggyengébb hősök közé tartozik miden és topon egyaránt, mióta az új rúnák megjelentek, így minden bizonnyal valamivel életképessé fogják újra tenni. Ez leginkább az AP nerfeknek köszönhető, amit a "rework" után kapott.

Jhin: az Ardent meta nagyrészt eltűnt, de már előtte sem volt túl erős, a rúnák pedig csak rátettek erre, itt is buff várható.

Aurelion Sol: őt kifejezetten rosszul érintette a Stormraider's eltűnése, ami sebzés alapú volt, vagyis a pörgő W-vel is meg tudta oldani, hogy megkapja a sebességet. A Phase Rush-hoz viszont három különálló támadási forma kellene, vagyis nem elég állni az ellenfél mellett bekapcsolt W-vel, el kell találni még egy Q-val, alaptámadással, esetleg ultival, hogy bármit is kapjunk. A Riot úgy gondolja vannak más lehetőségek, de kevesen találták még meg őket, így gondolkoznak az erősítésen.

Bard: nagyon nehézkes az élete jelenleg, egyelőre kutatják, hogy miért.

Riven, Darius, Camille: a Riot úgy látja, hogy minden bruiser nehéz helyzetben van az új gazdasági rendszerben, már csak azért is, mert ők nem sokat érnek a támadási sebességgel, így a Precision vonal ezen része nem sok értéket hordoz magában számukra. Valószínűleg, nem csak ez a három hős érintett, illetve lehet dolgoznak majd egy rúnán, ami kifejezetten az ilyen típusú hősöket támogatja majd, vagy buffokat kapnak, hogy életképessé váljanak.

Nerfek is érkeznek majd a 7.24-ben.

Taric, Leona: Mindketten nagyon jól teljesítenek jelenleg, viszont azt is vizsgálják még, hogy ezek maguk a karakterek, vagy az Aftershock hatása inkább.

Twitch, Tristana: Eddig is nagyon erősek voltak, most is azok, főleg a Press the Attack-kel együtt, így vagy ez, vagy az, vagy mindkettő, de valami nerfelve lesz.

Yorick: Egy ideig hagyni szerették volna így, ahogy most van, ezért nem nerfelik egyből a 7.23-ban. Abban viszont már biztosak, hogy hosszú távon ez így sok lenne, így a nerfek itt is jogosak és várhatóak.

És végül, de utolsó sorban, a kérdéses esetek:

Ezreal: egy bugot már javítottak, de fel kell mérni, hogy ez milyen mértékben járult hozzá a sikereihez, illetve ha még mindig túl erős, az az ő hibája inkább, vagy a Kleptomancy rúnáé?

Corki: több csapattag úgy gondolja a Rioton belül, hogy elég OP, csak még nem jöttek rá az emberek, ezen sokat vitáztak már.

Kleptomancy: Egyáltalán nem gyenge, a kezdeti várakozásokkal ellentétben. Az ereje nagyon is látható: tárgyak, arany, stb. ezért sokan erősebbnek érzik, mint amilyen. Lehet, hogy valamit változtatnak rajta, így akik egyből tudják procolni, mint Ezreal, ők kevesebbet-, míg akiknek nehezebb dolguk van, ők többet kapnának belőle. Az egyediségét viszont nem szeretnék teljesen elvenni, miszerint egyes hősök jobban együtt tudnak működni vele, míg mások kevésbé.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Borítókép: https://www.youtube.com/watch?v=DaJyWdm1-6s

Kövess Minket!