A Budapest Honvéd is beszáll az e-sportba, hamarosan indul az Akadémiájuk

Úgy tűnik, lassan kihagyhatatlan lesz a sportklubok életéből az e-sport.

Itthon is egyre nagyobb teret nyer magának az elektronikus sportág, a számítógépes játékok széles skálája és az általuk megmozgatott hatalmas tömeg, mely a hagyományos sportklubok számára is értékes közösséget jelent. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy ilyen-olyan módon már lehet kapcsolatot felfedezni a két terület között. Gondoljunk csak a virtuális sportjátékokra.

A Budapesti Honvéd azonban egy különleges megközelítéssel akar az e-sportokhoz kapcsolódni. Azt hihetnénk, hogy a FIFA lesz náluk is az első számú projekt, de mint kiderült, másként képzelik el az indulást. Miután az elmúlt 100 évben több olimpiai- és világbajnokot is kineveltek, ezért úgy gondolták, itt is ezt a megoldást érdemes alkalmazni.

A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia megalapításával bárki számára lehetőséget szeretnének adni, hogy az adott játékban a lehető legjobbá váljon. A Lenovo Magyarország által felépített profi Esport edzőtermekben játszva tanulhatnak és fejlődhetnek a jövő magyar tehetségei. A legjobbakból pedig kikerülhetnek a későbbi Honvéd profi e-sport csapatok tagjai is.

Az edzőterem a sportegyesület telephelyén található, így a tanulás és az órák szünetében többféle kikapcsolódási lehetőség is adott. 2018 év elején indul útjára az Esport Akadémia, további részletekért azonban látogassatok el a facebook oldalukra!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!