Az éhség nagy úr - Mi lesz veled Carnivorous Cube?

Ez a falánk kis zöld kocka meg akarja enni a lényeinket. A kérdés csak az, hogy hagyjuk-e neki.

Önnön lényeink elfogyasztása nem új keletű mechanika a Hearthstone világában. Gondoljatok csak a Ravenous Pterrordax vagy Sanguine Reveler kártyákra. Persze két előbb említett lap csak a Warlock esetében elérhető, viszont ez a csúnyán néző kocka most már minden kaszt életébe elhozhatja a kannibalizmust és lehet terrorizálni a saját oldalunkat is. Persze a Cube annyiban különbözik a társaitól, hogy ha elfogyaszt egy lényt az oldalunkról, akkor mikor meghal, a megevett lényből kettőt idéz az oldalunkra DR effektként. De lássuk, mire is lehet jó és milyen effekteket érdemes megzabáltatni vele.

Az alapok

Kezdjük nyilván a statokkal. Az 5 mana 4/6 teljesen rendben van. Egy midrange vagy control típusba simán elfér, hiszen a rajta lévő életerő nagyjából azt mutatja, hogy simán le tud kapni két-három alacsonyabb manás droppot. Persze azért kicsit fura helyzetben van, mert az 5 manás slotban vannak kihívói, mint játszható tech lehetőségek. Ha csak a neutral oldalról vizsgáljuk, akkor ott a Cobalt Scalbane, Elise the Trailblazer és még akár a Burgle Bully is. Ha pedig kasztspecifikusan nézzük meg a dolgokat, akkor szóba jön a Vilespine Slayer és a Despicable Dreadlord is. Ilyen kihívók mellett nagyon nehéz lesz magának helyet találnia.

A másik fontos kérdés pedig, hogy mit érdemes megenni. A nyilvánvaló gondolat, hogy olyan lényeket az oldalunkon, amik magas életerővel rendelkeznek és mondjuk már cseréltek valamivel és félő, hogy a következő Fireblast leszedné. Ekkor mehet a zselé, ha pedig az meghal, akkor hip-hop máris van két, ereje tejében lévő lényünk. Ez alapból nagy tempóelőny lehet, de nagyon specifikus helyzet kell hozzá. Viszont kis gondolkodás után van a lényeknek három olyan típusa, akiket alapból is megéri elfogyasztani, azért mert egyből adnak értéket, vagy mert akkor is, amikor újra visszakerülnek a pástra. Ez a három osztály a Deathrattle lények, az olyanok, akik aura effektekkel rendelkeznek és a Charge-os egységek. Egyvalamire viszont nagyon figyelni kell. Ez a kis zöld izé az eredeti kártyát, fogja visszaböfögni, tehát ha valami felbuffoltok, akkor az extra statok nem köszönnek vissza (Pl. 4/1-es Twilight Drake), mondjuk ez azt jelent, hogy az Aldor Peackeeper képessége is negálódik.

Deathrattle

Ha DR, akkor egy kaszt nagyon gyorsan beugrik, ez pedig a Hunter. A fejlesztők már nagyon-nagyon régen próbálnak valami kezdeni a Control Deathrattle Hunter létrehozásával. Itt az olyan kártyák kerülnek szóba, mit Princess Huhuran, a Feign Death vagy a legújabb jelentkező, a Play Dead. Sőt a kaszt még DR szinergiákkal is tele van, gondolok itt a Corpse Widow-ra, a Forlorn Stalkerre vagy akár a Shaky Zipgunnerre. Így már simán elfér a Carnivorous Cube, de mi lehet a célpont? Ha itt nem a Savannah Highmane jut eszetekbe először, akkor ti még nem játszottatok Hunter paklit. Egy hatodik körös Highmane utána, egy hetedik körös Cube egyszerűen olyan jól hangzik, hogy már szinte hihetetlen. De persze emellett ott a harmónia az olyan lapokkal is, mint a Kindly Grandmother, a Rat Pack vagy az Infested Wolf

Persze nem csak a Hunternél elképzelhető a lap. Ezzel a lappal erősödhet a Roll the Bones Rogue archetípus és lehet, hogy így már kiléphet a mém szekcióból. Ha megnézitek ott is van célpont rendesen, az Undercity Huckster, a Jade Swarmer, Xaril vagy akár egy jó Sherazin. Ezen kívül még akár a Taunt Warriorba is befér, hiszen egy Direhorn Hatchlinget simán meg lehet enni, és miután mindhárom kicsiny elpusztult, akkor három Matriarch kerül a pakliba.

Aura effektek

Ez már sokkal furább és nem is olyan egyértelmű, mint az előző csoport. Több olyan lap is van, ami buffolja a lényeinket, talán a legismertebb képviselői ennek a lapcsoportnak a Flametongue Totem, a Southsea Captain, a Murloc Warleader vagy a Sorcerer's Apprentice. A duplikálás papíron itt is jól hangzik, viszont ebben az esetben nagyon könnyen körbe lehet játszani a dolgokat és az ellenfél, ha ügyesen irányít, akkor el tudja érni, hogy a visszatérő effektet fabatkát sem érnek majd.

Charge

Végül erről is szót kell ejtenünk, hiszen egy potenciális kombó lehet, de úgy érzem, hogy ebben van a legkevesebb erő. Hasonlóan az aura effektekhez ezt is könnyű körbejátszani, plusz ha az ellenfél körében hullik a porba a kocka, akkor mindegy, hogy van-e Charge vagy nincs. Az megint jól hangzik, hogy ha sikerül megenni mondjuk egy Leeroyt vagy egy Doomguardot, akkor az olyat csaphat arcra, hogy még Chuck Norris is megmosolyogja. De az egész nagyon-nagyon szituációs és a legtöbb esetben egy erős Charge lény kijátszása után nincs elég mana a kockára. 

Konklúzió

Egyelőre egyedül a Hunter kasztban látok esélyt arra, hogy ez a kis zöld zselé kaphat valamilyen figyelmet vagy nagyon erős jó indulattal a Rogue jöhet még szóba. Ha érkezik még pár kártya, ami erősíti a Control Huntert, akkor oda mindenképpen érdemes figyelni majd. De meglátjuk. Én lennék egyébként a legboldogabb, ha egy ilyen kis Munchkin beütésű kártya játékot látna.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!