Tíz jóslat a LoL e-sport 2018-as évére

Tíz jóslat a LoL e-sport 2018-as évére

A professzionális ligák lezárultak a 2017-es évre; hamarosan kezdődik az átigazolási időszak, mi pedig összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit 2018 magával hozhat.

Az e-sport, mint ipar egy elég jól követhető, ám nehezen jósolható dolog. Rengeteg sok változó van, ami közrejátszhat, és sok esetben látható előjel nélkül bukkannak fel meglepő történések (például Romain távozása az UOL-tól) vagy épp a játékot magyarrá tevő Daedalus és Cécidog búcsúzása a Riot Gamestől.

Egy korszak vége; Riot Daedalus és Riot Cécidog befejezte munkáját a Riot Games-nél

Heldeus | 17/10/28 08:20 A magyar LoL community két meghatározó alakja, George Roth, vagyis Riot Daedalus és Lőrincz Béla, vagyis Riot Cécidog a pénteki nappal távoztak a Riot Games-től.

De pontosan ez az izgalmas a találgatásokban. Bármelyik is jön be; dagadhat a májunk rendesen. Vágjunk is bele! 

1. Ambition visszavonul, és másodedző szerepet fog vállalni a Samsung csapatánál.

Ambition hosszú évek óta a LoL e-sport egy kiemelkedő alakja, ebben az évben pedig felért a csúcsra. Revansot vehetett Fakeren, megnyerte a világbajnokságot, és még a magánélete is rendeződött; egy gyönyörű nővel kötötte össze életét. Még ha ő magának kellene kitalálnia egy alkalmat a visszavonulásra, akkor sem tudna jobbat; ez egyszerűen mesébe illő. 

2. Peanut el fogja hagyni az LCK-t, hogy külföldön játsszon.

2017 nem volt egy túl jó év Peanut számára, nem igazán találta meg a helyét az SKT soraiban. Noha bármelyik LCK csapat egy valag pénzt fizetne ki neki, ne feledjük el, hogy Amerikában még több pénz teremhet jövőre, Peanut pedig olyan mértékű játéktudással rendelkezik, hogy simán átgyalogolhat csapatával a mezőny jó részén, -még akkor is, ha alig tud velük kommunikálni.

3. Tavasszal trónfosztás fog történni az EU LCS-ben.

Valaki, jó eséllyel a Fnatic, vagy az UOL (Még várjuk ki mivel rukkol elő a csapat, ne írjuk le őket. -a szerk.) le fogja ráncigálni a szamurájokat Európa tetejéről.

4. A TSM tavasszal valamelyik új csapattal fog találkozni az NA LCS döntőjében.

Elég sok tehetséges játékos vált most elérhetővé azzal, hogy a klubjukat elutasította a Riot Games, így ha valamelyik új organizáció össze tudja szedegetni a legjobbakat, akkor bármi megtörténhet. Továbbá a csapatoknak lehetőségük van két import játékos behozatalára, netalán tán, ha Peanut valóban Amerikába menne, akkor ez a tipp még több teret nyerhetne magának.

5. Viszont a TSM újra meg fogja nyerni az NA LCS-t.

Lehet, hogy nagy neveket köszönthetünk majd némelyik új csapatban, de ez akkor is a TSM otthona.

6. Ám az MVP díjat Bjergsentől vagy egy másik európai játékos, vagy pedig egy koreai el fogja venni.

7. A 2018-as világbajnokságot Koreában fogják tartani.

Igazából ez elég logikus lépés lenne, 2014-ben tartották ott utoljára, azóta a rendezvény megjárta Európát, Észak-Amerikát és Kínát is.

8. Az SKT felállása kisebb-nagyobb mértékben változni fog tavaszra.

Tavalyhoz képest az idei év egy igazán göcsörtös földút volt az SKT-nek. Nyáron, a Rift Rivals után volt egy hatalmas mélypontjuk, amiből elég nehéz volt kiverekedniük magukat, és amikor úgy tűnt, hogy feltámadnak, akkor sem a régi SKT tért vissza. Faker egy fenomenális játékos, de mindent ő sem tud carryzni, szüksége van valakire, akire támaszkodhat. Bengi például ilyen volt, a maga után hagyott űrt viszont úgy tűnik nem sikerült betölteni. Hogy konkrétan miben is lesz változás? A felső ösvényen és a dzsungelben jó eséllyel mást köszönthetünk majd, Faker természetesen maradni fog, az alsó ösvény viszont nehéz kérdés. Bang ugyancsak fantasztikus játékos, ám olyan szintű megmozdulásai voltak néha az évben, hogy még egy low eloban lévő játékos is fogta a fejét. Wolf maradni fog, ha képes összeszokni az új lövésszel. (Ha lesz új lövész.)

9. Magyarország felkerül a LoL e-sport térképére.

A 2018-ban érkező V4 és a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság nagy ugrást jelenthet majd nemcsak a LoL, hanem egész e-sport kultúránk fejlődésében. Ezekkel a versenyekkel lehetőséget kapunk arra, hogy megmutassuk magunkat.

10. Vizicsacsi maradni fog az UOL-ban.

Amikor az unikornisok csapata közhírré tette, hogy Csacsi, Xerxe és Hylissang fogadhat ajánlatokat más csapatoktól, nagyon hamar beindultak a kombinálások. Igazából egy nagyon reális lehetőség lehetett volna a Fnatic, ha sOAZ visszavonul. Aztán arról is olvashattunk, hogy Csacsi és Hylissang az Optic Gaminggel tárgyal, ám ők igazából csak Csacsit akarták volna, így ez is halott ügynek tűnik. Hogy ezeken kívül milyen csapatok keresték meg Vizicsacsit azt nem tudni, de minden bizonnyal nincs most egyszerű helyzetben a Poppy király.

Ez lett volna a mi kis listánk, hozzászólásban természetesen várjuk a ti tippjeiteket és véleményeteket is!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!