Ott vagyunk Európa legjobb 8 csapata között!

Fantasztikus debütálás, majd lehangoló folytatás után egy kiélezett küzdelemben derült ki, hogy van-e helyünk a legjobbak között.

November 18-án 18:35-kor játszotta utolsó csoportmeccsét a magyar válogatott a Nexus Games Europe keretein belül. Végül három pályán keresztül folyt a küzdelem, mert a belgák nem adták könnyen magukat. A mérkőzés után a válogatott egyik tagja, Karci nyilatkozott nekünk:

"Nem hagyhatjuk cserben a rajongóinkat" -Kikaptunk a németektől, de még van remény

"Tegnap este játszottuk a Nexus Games Europe második meccsét, ahol Németországgal néztünk szembe. Sajnos a várt siker elmaradt.

Magabiztosan indultunk neki a meccsnek, mivel tudtuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk, illetve arról is lehetett tudni, hogy náluk van egy játékos, aki csak egy karakterrel játszik jól, így ha azt kitiltjuk, akkor előnyre teszünk szert. A meccseken is látszódott, hogy amikor a begyakorolt teamkompozíciókat pickeltük, akkor fölényesen nyertük a játékokat, viszont a teljesen random kompozíciót nem tudtuk teljesen kihasználni, így azzal elszenvedtünk egy vereséget. Szerintem a 3 csoportelső közül, akiket kaphattuk volna, Franciaország a legkönnyebb ellenfél, de még így is eléggé erősek, nem fogjuk őket alábecsülni! Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Köszönjük szépen, hogy az összes meccs alatt ekkora elánnal szurkoltatok nekünk! A felvételeket visszanézve megmosolyogtatott pár üzenet bennünket, és ahogy írtam, mindent megteszünk, hogy mi legyünk a nyertesek; szóval mehet majd a #HUWIN !"

Karci nyilatkozata után nézzük át röviden, hogy milyen fordulatai voltak a magyar-belga összecsapásnak!

Az első hősválasztás alkalmával aggódni lehetett, hogy túl sok a tömegirányításra alkalmas karakter a belga csapatnál, Malthael-t és Diablo-t is megkaparintották, emellett pedig Reghar lassítása és Malfurion lekötése is veszélyes képességek, hiszen kevés menekülésre alkalmas hőst választottak a magyarok. Ugyanakkor a pálya, Infernal Shrine küldetéséhez jóval inkább alkalmas területi sebzésű hősöket hoztak el Karciék (Dehaka, Arthas, Guldan). Rögtön a hat és feledik percben sikerült csapatharcot nyerni, hála Hydra hihetetlen nyalintásainak, amivel több ellenfelet is behúzott, hogy aztán a csapat kivégezhesse azokat. A tizedik szintet és az első tornyot is a hamarabb szedték be piros-fehér-zöldek. 

A magyar fölény tisztán látszott, amikor már 5v4-ben sem sikerült csapatharcot nyernie a belgáknak. Ehhez persze elengedhetetlen volt Nutey és Fana hihetetlen gyógyításai, amikkel életben tartották az egész csapatot! 



A belgáknál is bőven akadt visszatérési lehetőség. A 15. percnél a bázisuk alatt verték vissza a magyarokat, majd a 18. percnél buktak Fana-ék egy kritikus csapatharcot, így a Mortal Punisher a belgák oldalára szegődött. Egészen a magyarok bázisáig törtek előre, ahol nagy meglepetés várta a belgákat, nézzétek csak!

Eztán pedig az alsó ösvényen a katapultok segítségével bedöntötték a Core-t és elhozta első pontját a magyar válogatott!

A második pálya Cursed Hollow lett, ahol több olyan hős is szerepet kapott, aki képes az ellenfél hátsó vonalait szétzilálni. A magyaroknál Tracer, míg a belgáknál Illidan lett beválasztva erre a szerepre. Az Overwatch-ból jól ismert hős megfelelő támogatást kapott Fana Tassadar-jától és Dobos Auriel-jétől, és sokáig úgy tűnt, hogy letolják a belgákat a középső ösvényről. Az ötödik percnél egy boss hívásra adta a fejét a magyar csapat, és eltökélték, hogy a második kapuig mennek vele. A passzív PvE játék után a magyarok agresszív fokozatra váltottak, és nekimentek a belga csapatnak, ami viszont nem éppen úgy sikerült, ahogy tervezték. Ez a balul elsült csapatharc betudható a rossz fókuszálásnak, tekintve, hogy túl sokáig ütöttek a Varian-t.

Greymane és Illidan párosa a játék későbbi szakaszában vált igazán veszélyessé a magyarok számára, de a valódi carry a belga támogató, Enabler lett, amikor a Malfurion silence pontot tett az utolsó csapatharc végére. Az így megnyert csata után a belgák kiegyenlítettek. 

A harmadik –és egyben utolsó– küzdelem egy igazi PvE pályán zajlott; Towers of Doom-on, ahol többnyire csak a küldetések teljesítésével lehet az ellenfél bázisát megsemmisíteni. Egészen a hetedik percig kellett várni, hogy a magyarok csapatharcot nyerjenek hála Dobostól látott Malfurion silence-nek. 

A továbbiakban is jól használta Dobos ezt a végső képességet, így rendre tudták nyerni a csapatharcok zömét, aminek hála a játék vége felé már 2 szint előnye volt a magyar csapatnak, amit kihasználva a 16 perc környékén befejezték a küzdelmet, s ezzel 2-1-es arányban megverték a belga csapatot.

Franciaország ellen november 25-én szombaton 20:30 körül kezd a magyar válogatott. Kövessük és szurkoljunk a srácoknak a továbbjutásért, mert nem lesz egyszerű!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Ha szeretnél egy igazán jó PUBG közösségbe tartozni, akkor ezt a csoportot ajánljuk: PUBG - Hungary

Kövess Minket!