A Contenders és az Open Division jövőre már hét régióban indul

A Contenders és az Open Division jövőre már hét régióban indul

A Blizzard nem csak az Overwatch League-vel, hanem az utánpótlásról is szeretne foglalkozni.

Az Overwatch League előszezonjának indulásáig már csak kevesebb, mint két hét van hátra, és a csapatok gőzerővel dolgoznak azon, hogy bemutatkozásuk minél jobbra sikerüljön. Az alakulatok előzetes erőviszonyairól nemrég a Winston's Lab készített kimerítő statisztikát, és érdekes módon egy koreai gárda sem került be a Top3-ba; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A statisztikák alapján így néz ki az OWL csapatok erősorrendje

Habár az előszezon csak néhány hét múlva kezdődik, a Winston's Lab máris elkészítette a listát.

 A Tier1 csapatokra tehát igencsak izgalmas időszak vár, és szerencsére a Tier2 szférának sem kell aggódnia, ugyanis a Blizzard tegnap bejelentette, hogy az Overwatch Contenders-t kiterjesztik, és 2018-tól már 7 régióban indul majd a versenysorozat. A grandiózus terv létrejöttéhez már meglévő bajnokságokat olvasztanak bele a brand-be, az OGN APEX-ből Contenders Korea, a Pacific Championship-ből Contenders Pacific, továbbá az Overwatch Premier Series-ből Contenders China lesz. Ausztrália és Dél-Amerika új belépő lesz, Európa és Észak-Amerika pedig marad a korábban látott formában, évente pedig három Contenders-t fognak rendezni, a pletykák alapján megnövekedett összdíjazással. 

Az utánpótlásról sem feledkezett el a Blizzard, és az Open Division jövő januárban lényeges változásokkal tér vissza már mind a 7 régióban. Az eddigi minimális díjazást jócskán megnöveli a Blizzard, mivel a széria első négy helyezettje lehetőséget kap, hogy feljebb lépjen, és részt vehessen a 2018 februárjában tartandó Contenders Trials selejtezőn. Ezzel a lépéssel a stúdió jól látható útvonalat jelöl ki azon játékosok számára, akik komolyabban szeretnének foglalkozni az Overwatch e-sport részével, és még akár profi karrierben is gondolkodnak. 

Első ránézésre a terv elég jól hangzik, és azok a profi, illetve félprofi játékosok is kiválóan fogadták a hírt, akik kimaradtak az Overwatch League-ből. A versenysorozatokról hamarosan további információk látnak majd napvilágot, ha nem szeretnétek lemaradni a részletekről, figyeljétek az Esport1 oldalát. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!