A holland Dota 2 bajnokság a TV-ben is látható lesz!

A holland Dota 2 bajnokság a TV-ben is látható lesz!

Itt az élő példa, hogy kisebb, lassan növekvő közösség is hatalmas dolgokat érhet el.

Egy igazi e-sport bummnak lehetünk szemtanúi, Hollandiában ráadásul rátesznek még egy lapáttal, miután a televizíóban is adják majd a számítógépes versenyeket.

Pontosabban, a holland Dota 2 bajnokság kötött szerződést a Fox Sports-al. A megállapodás értelmében ezen a csatornán is követhetőek lesznek a heti fordulók.

"Mind a holland Dota (produkciós studió) és az Inside e-sports rendkívül izgatott az élő adásokkal kapcsolatban. Hihetetlenül büszkék vagyunk, és természetesen hálásak egy ilyen jól ismert sport csatornának a lehetőségért."

Ebben a ligában 8 csapat 7 hónapon keresztül küzd a 4000 eurós összdíjazásért. November 21-én indul és június 23-ig tart, és a győztesek jegyet is nyernek a WCA 2018-ra, Kínába.

A szervezők és a személyzet komoly reményeket táplálnak a versenysorozat iránt.

"A DDC ligában 8 csapat a maximum létszám, mert olyan tornára volt szükségünk, ahol kiteljesedhetnek az együttesek. Bízunk benne, hogy a hónapok során kialakul majd a rivalizálás, és igazán izgalmas sztoriknak lehetünk szemtanúi, amely a közvetítés számára is fantasztikus lenne."

A bajnokság mellett is vannak játékosok, akik megmérettetnék magukat, ezért a számukra létrehozták a Dutch Dota Leaguet. Szintén hetetne játszhatnak majd meccseket a régióból jelentkező playerek. Több, mint 5 éve megy már ez a liga, leginkább a fun vezérelte az embereket, de úgy tűnik, most egy sokkal magasabb szintre sikerült eljutniuk. Kicsi a közösségük, azonban az egy ideje lassan, de biztosan növekszik. A holland Dotás csoportok mellett a németektől is lesz induló ezen az online versenyen.

A korábbi Heroes of Newerth profik jelenlétével igen erősre sikeredett a mezőny. A show készítői remélik, hogy a liga bemutatásával szélesebb körben is elterjed az e-sport, ez pedig segít majd a holland Dota 2-es közösségnek.

Az első élő esemény kedden 18 órától kezd a Fox Sportson, de a Twitchen is lehet követni a nem holland nézőknek az Inside Esport TV-n kereszül.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!