A mai nap francia bajnokot avatnak Párizsban

A mai nap francia bajnokot avatnak Párizsban

A mai nap kerül megrendezésre a Challenge France végső fináléja, a GamersOrigin és a Millenium között. Ez a Riot Games hivatalos francia nemzeti bajnoksága, melyet a legerősebbek között tartanak Európában!

Nekünk magyaroknak azonban a legnagyobb kérdés nem az, hogy a GamersOrigin vagy esetleg a Millenium nyeri-e, hanem inkább az, hogy avatnak-e magyar-francia bajnokot az Eiffel-torony városában? Subicz "bluerzor" Dániel ezzel az eredménnyel pedig nem csak egy újabb versenygyőzelmet tudna a tarsolyában, de a magyar e-sport történetében először mondhatja el magáról, hogy más nemzet bajnoka, ami egy páratlan eredmény lehet a magyar e-sportolók között, játéktól függetlenül.

Rádaásul ezzel az eredménnyel bluerzor két nemzet bajnoki címét is magáénak tudhatná, elvégre tavaly megnyert a Magyar Elit Bajnokságot is a THR színeiben, azaz egyszerre lenne francia és magyar bajnok is egyszerre. Ezzel toronymagasan a legesélyesebb hazai játékossá válna ahhoz, hogy Vizicsacsi után ő is csatlakozzon az európai LCS-hez, hiszen a franciák legjobb csapata meghívást kap a jövőévi Challenger Series helyett megrendezendő nemzetek bajnokságába, ahonnan nagy eséllyel a legjobb csapatok 2019-re LCS helyet kapnak. Persze ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mit kell tudni a mai döntőről?

Az összecsapás 19:30-kor kezdődik, magyar közvetítést, ahogyan az már megszokott, a Magyar EsportTV biztosít, találkozzunk itt!
Nézd meg esporthuLOL élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

A minőség és színvonal garantált, hiszen Franciaország legjobb játékosai lépnek az Idézők szurdokába minden poszton. Statisztikák alapján az egyes ösvényeken ők a legeredményesebb játékosok:

  • Top: Shemek (GamersOrigin)
  • Jungle: bluerzor (GamersOrigin)
  • Mid: Scarlet (Millenium)
  • AD carry: Neon (Millenium)
  • Support: Targamas (GamersOrigin)

Addig is ráhangolódásképp tekintsétek meg ezt a rövid videót, mely bemutatja a GamersOrigin útját a döntőig, főként bluerzor van fókuszban, úgyhogy már csak ezért is érdemes megnézni!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!