Adventi naptár 10. nap: Lorraine 40t

Újra megvásárolható az egyik legerősebb tier VIII prémium közepes harckocsi!

A Lorraine 40t a drágább prémium tankok közé tartozik, ugyanis önmagában 11.188 forint, míg az adventi ajánlat részeként 15%-os kedvezmény mellett 17.213 forint az ára, ezért cserébe a tankon felül 6.250 aranyat, 15 darab 5x XP bónuszt minden győztes csatára és 30 darab személyes tartalékot kapunk. A tank az E-25-höz hasonlóan egy kötelező vétel, de lássuk mit kell tudni erről a harcjárműről!

Lorraine 40t

A World of Tanks-ben a Lorraine 40t tier VIII francia közepes tankként került be, majd feltették tier IX-be, és a legutóbbi változtatásnál kivették a játékból. Ezt követően került vissza javított karakterisztikákkal a játékba, mint tier VIII-as prémium közepes tank. 

Ajánlott felszerelések: Vertikális stabilizátor, optika, célzásgyorsító / ventilátor

Előnyök

A tank egy négy lövés kapacitású dobtáras löveggel van felszerelve, ami kimagasló 232 mm átlagos páncélátütési értékkel rendelkezik, és e mellé 300-as alfa sebzés és remek lövegkezelhetőség társul. A lövegkezelhetőségnél külön kiemelném a 8 fokos lövegsüllyedést, hiszen az AMX 50 100-nak és a régi Lorraine 40t-nek is volt az egyik legnagyobb hátránya.

A löveg nyers harcértékében is hatalmas potenciál rejlik, ugyanis egy-egy lövés között 2,5 másodperc telik el, ezért 7,5 másodperc alatt máris 1.200 kiosztott sebzésnél tartunk egy tárból, majd  34,52 másodperc múlva megismételhetjük vele ezt a művelet.

Két tár között a 60 km/h végsebességünk, a 850 lóerős motorunk és a rendkívül alacsony talaj ellenállási érteink lesznek a segítségünkre, amik hihetetlen gyorsulást tesznek lehetővé a számunkra. A tank ereje tehát abban rejlik, hogy a magas páncélátütés miatt rendkívül egyszerű vele sebzést bevinni, míg a mozgékonysága miatt könnyen meglephetjük az ellenfeleinket egy-egy oldalba támadással, vagy épp kereket is oldhatunk, ha rosszul alakulnak számunkra a dolgok.

A tank álcázására sem lehet panaszunk, amit a fejlesztők megspékeltek 3 darab prémium álcázással is, amik bónusz álcázást adnak.

Hátrányok

A Lorraine 40t legnagyobb hátránya a minimális páncélzat (20-45 mm), illetve a gyenge "soft statok". A páncélzatot azt hiszem nem kell külön magyaráznom, de a soft statokra kitérek. A tank lövege 2,59 másodperces célzási idővel rendelkezik, ami mellé viszonylag nagy, 0,36-os szórás párosul, ami lövés után 3,84-re ugrik. Ezen felül kicsit lassabban forog a tornya és lassabban is fordul a francia prémium tankokhoz képest, valamint a motor HP-ja is kevés. Ezek az értékek természetesen a többi francia prémium közepes tankhoz képest tűnnek rossznak, de ha valamihez viszonyítani kell, akkor talán a legjobb ezzel a kettővel összevetni.

Ajánlás

A tank játékstílusát tekintve talán az AMX 50B-hez hasonlítható azzal az eltéréssel, hogy nem ajánlatos a páncélzatra építeni semmilyen szinten, sőt azt is illik megfontolni, hogy milyen tankot akarunk leütközni. Ha kicsit kisebb ugrást szeretnénk tenni, akkor azt is mondhatjuk, hogy egy minden téren erősített AMX 50 100-at vásárolhatunk a mai napon, ami talán egy kicsit máris jobban hangzik, mint az AMX 50B hasonlat.

A harckocsit a dobtáras tankok szerelmeseinek, a közepes tankok szakértőinek, a farmolni vágyóknak (az átlagos bevétel ezzel a tankkal 22.693 kredit / csata, amivel ott van a top 10 legjobb farm tank között) és természetesen a gyűjtőknek; egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.