A játékosbázis eléggé kiakadt a Deathstalker Rexxar nerfen

A játékosbázis eléggé kiakadt a Deathstalker Rexxar nerfen

A Kobolds and Catacombs indulását szép kis dráma árnyékolja be. 

A Kobolds and Catacombs alig néhány napja startolt, a játékosbázis pedig hatalmas hévvel vetette bele magát a pakknyitásba és az új Solo Adventure, vagyis a Dungeon Run küzdelmeibe. A kiegészítő ezen kívül persze rengeteg más újdonságot tartalmaz a Legendary fegyverek, a Spellstone-ok vagy a Recruit mechanika személyében. A profik már meg is kezdték ezek tesztelését és nekiálltak új paklikat kreálni, Brian Kibler például megalkotta a Rhok'delar és Lesser Emerald Spellstone köré épülő Spell Huntert, ami összességében várakozáson felül teljesített a ladderen és futótűzként kezdett el terjedni a játékosok között.

Hódít a Spell Hunter -de hát ennek papíron nem kéne működnie!

Ben | 17/12/09 12:02 Kibler volt az az ember, akinek sikerült elkövetnie a paklit, és még ő is meglepődött a győzelmi arányokon. Azóta futótűzként terjed a ladderen. Amikor megérkezett a To my Side! Hunter spell, akkor a legtöbben egyszerűen nem értették, hogy most ez mégis micsoda.

A pakli egyik fontos eleme, Deathstalker Rexxar viszont kicsit furcsán viselkedett a kiegészítő megjelenését követően, ugyanis az általa adott Build-A-Beast hősképesség nem ajánlotta fel a Kobolds and Catacombs-ban érkezett Beast lapokat. A játékosbázis először csak bugnak hitte a dolgot és csalódottsággal teli posztokkal jelezték a stúdió számára, hogy szíveskedjenek kijavítani a kártyát. Mike Donais a fejlesztőcsapatból azonban azt írta a redditen, hogy nem bugról van szó, hanem egy nem bejelentett nerfről, ráadásul elég mondvacsináltnak tűnő indok miatt.

A Build-A-Beast hősképesség használatával ugye két Beast-ből összerakhatunk magunknak egy Zombiestet, ami megkapja mindkét lény képességeit és értékeit. Ezzel még nem is volt probléma eddig, Donais elmondása szerint azonban a játék 15 felhasználói nyelve miatt az új kártyák képességeinek kombinált leírásai nem férnének be minden esetben a létrehozott lap szövegdobozába, szóval ezentúl a Deathstalker Rexxar nem kap új lapokat felmerülő lehetőségként a további kiegészítőkben.
blizzard hs deathstalker rexxar
A kártya lehetőségei ezzel idővel folyamatosan csökkenni fognak, mivel jövőre érkezik ugye a rotáció, és kiesnek majd Standard-ból azok a Beast lapok, amik a Frozen Throne kiegészítő előtt kerültek be a játékba. A közösség persze nem örül, és a helyzet miatt kialakult dráma napról napra nagyobb, főleg azért, mert a Blizzard egyáltalán nem szólt előre a változtatásról és csak az után erősítették meg a dolgot, hogy lebuktak.

Egy felhasználó például mérhetetlen cinizmussal felvázolta azt, hogy a fejlesztőcsapat ezen döntése alapján akár a többi DK hőskártya is járhatna így a jövőben, és az általuk adott új hősképességek mondjuk csak a Frozen Throne kiegészítőig érkezett lapokat tudnák megcélozni, vagy felhasználni. A gondolatmenet elsőre viccesnek és szürreálisnak tűnhet, viszont ha jobban belegondolunk; ez a Rexxar nerf is eléggé az. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!