Kingsbane Miracle Rogue pakli bemutató

Kingsbane Miracle Rogue pakli bemutató

Elképzelhető, hogy az elmúlt hónapok királyának számító Tempo Rogue-nak új trónkövetelője akadt?

A Kobolds and Catacombs megjelenésével rettentően izgalmas időszak áll előttünk a Heasrthstone-ban, mivel a meta még nem alakult ki a ladderen, és nem lehet tudni, melyik Class lesz fogja meghatározni a következő néhány hónapot. A játékosbázis első körben a Legendary fegyverek köré próbál paklikat kreálni és letesztelni, hogy a várakozásokhoz mérten miként is teljesítenek a gyakorlatban. Ma bemutattunk már nektek néhány összeállítást, amik ezen lapok köré épülnek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Íme pár példa, hogyan érdemes forgatni a legendás fegyvereket!

Abbiechan | 17/12/10 12:07 Az új kiegészítő megjelenésével minden játékos legalább egy legendary fegyverrel gazdagodott. Most mutatunk nektek kilenc paklit, hogy mindenki megtalálja a magának valót! A Kobolds & Catacombs kiegészítő megjelenésével minden egyes Hearthstone játékos minimum egy legendary fegyverrel lett gazdagabb, köszönhetően az első bejelentkezési bónusznak.

Az összefoglaló cikkben már említettük a Kingsbane Miracle Rogue-ot, most viszont szeretnénk egy kicsit jobban bemutatni nektek a paklit, végigmenve az alapkoncepcióján és a felépítésén. A Miracle Rogue egyike a legrégebbi Heasrtstone listáknak, megalkotása pedig Aleksandr "Kolento" Malsh nevéhez fűződik. A deck természetesen rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt évek során, és valamilyen formában mindig jelen volt a ladderen, mostanában viszont eléggé háttérbe szorult, köszönhetően a Prince Keleseth-re épülő Tempo Rogue rémuralmának. A Kingsbanere épülő összeállítás talán változtatni fog az erőviszonyokon, és ha az RNG istenei is úgy akarják, akár át is veheti a Ranked felett az irányítást. Ez a legendás tőr a többi Class fegyveréhez képest a legolcsóbbnak számít, ráadásul pusztulása esetén, Deathrattle képességének köszönhetően visszakerül a pakliba, megtartva a rá helyezett buffokat. A decknek egyébként máris számtalan változata ismert, mi elsősorban az alap verziót szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ami Jumarti és Weedovore nevéhez fűződik.

Kód: AAECAaIHCrICzQO9BO0F3QiRvAKBwgKpzQLb4wK77wIKtAHLA5sFiAekB4YJkrYC9bsC3NEC5dECAA==

A mulligan során hasonlóan mint a klasszikus Miracle Rogue-nál, első sorban a Swashburglar-t érdemes keresni, ami rögtön ad nekünk egy lapot az ellenféltől és az öreg Patchest is kilövi a pástra. A korai körökre elsődleges célpontunk még a kontrollt biztosító és combot generáló Backstab, továbbá a Kingsbane és a rá adható buffok, mint a Leeching vagy a Deadly Poison. Ha a fegyvert első körben nem adja be a rendszer, akkor rá kell menni a Cavern Shynifinder-re, mivel a Battlecry képességének köszönhetően rögtön a kezünkbe repíti azt. Annak ellenére, hogy a frissen érkezett Fal'dorei Strider a már említett lapokhoz képest drágának számít, jó ha viszonylag hamar nálunk van, mivel negyedik körös kijátszásával megalapozhatjuk a győzelmünket. 

A midgame-ben próbáljatok meg kontrollálni a pástot a Vilespine Slayer-rel és a buffolt, remélhetőleg már Lifesteal mechanikával ellátott Kingsbane-nel, vagy a nagyszerű leszedő spellek sokaságával. Ha sikeresen rátaláltatok a Gadgetzan Auctioneer-re, akkor jöhet a szokásos pakli felhúzós fieszta, közben viszont ne feledjétek, minél nagyobb nyomás alatt kell tartani az ellenfelet, hogy a helyzeti előny nálunk maradhasson. Semmi sincs azonban kőbe vésve, főleg ennél a paklinál, szóval ha a kezetek véletlenül úgy alakulna a meccs elején, hogy dupla Coin, Edwin, Prep, és mondjuk Eviscerate; akkor ne habozzatok és menjetek all-in re, mivel az ellenfeletek nagy valószínűséggel nem tud majd mit kezdeni a korán feltápolt bandavezérrel.


Amint már említettük, a Miracle Rogue flexibilitása miatt az összeállításnak máris rengeteg változata van, és azt ajánljuk nektek, hogy nyugodtan kísérletezzetek vele a gyűjteményetek és a dust tárcátok nagyságának függvényében. A győzelmi esélyeitekhez nagyban hozzájárul a Kinsgbane, szóval arra ne sajnáljátok a felesleges varázsport, a fegyverrel pedig a Leeching és Deadly Poison-ön kívül a következő lapok szinergizálnak különösen jól: 
Envenom Weapon, Naga Corsair, Southsea Squidface, Captain Greenskin és Doomerang. 

Sokatok fejében most joggal merül fel az a kérdés, hogy ez mind szép és jó, de mi van ha az ellenfél mondjuk szépen kirak egy Ooze-t vagy Harrison-t a buffolt fegyverünkre? Nos az elpusztított Kingsbane ebben az esetben is visszakerül a pakliba és megtartja a rá helyezett buffokat, szóval csak akkor pusztíthatja el a fegyvert ellenfelünk, ha elégetteti velünk mondjuk egy Gnomeferatu-val vagy egy jól időzített Coldlight Oracle-lel túlhúzat minket. 

A pakli egy kicsit drágább változatával a G2 népszerű mesekártyása, Thijs "Thijs" Molendijk is játszott néhány napja, teljesítményéről pedig az alábbi videóban tudtok tájékozódni. 

Szerintetek egyébként a pakli hosszútávon is sikeres lehet majd?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!