Reynadnál megint kiborult a só: A kalózok újra behajóznak a metába...

Reynadnál megint kiborult a só: A kalózok újra behajóznak a metába...

Alig pár napja jelent meg az új kiegészítő, de Reynad máris arról beszél, hogy milyen lesz a meta a következő hetekben. Ti készen álltok már a kalózkodásra?

Corridor Creeper 

Biztosan ki lehet jelenteni, hogy ez lesz az idei utolsó kiegészítő talán legtöbbet használt lapja. Sokan fognak rájönni egy idő után arra, hogy ez végső soron egy 0 manás 5/5 (a passzívja miatt). Ugyan nem minden esetben a legjobb top-deck, viszont ha nem fogod belepakolni az agro paklidba ezt a kártyát, és az ellenfeled igen, akkor ott vesztetted el a meccset. Nincs olyan eshetőség amiből fel tudsz "állni" egy ilyen erős lap után egy tempo párosításban. Azért kell majd ezzel a lappal játszani, mert mások is gyakran fogják használni. Nemsokára várható lesz az is, hogy nerfet kérnek majd rá a játékosok, viszont nem ez a kártya lesz a fő probléma az új kiegésztő és az új meta alatt.

Patches the Pirate

Ez a lap lesz az oka annak, hogy a Corridor Creeper nagyon sok pakliban helyet fog kapni. A Patches Reynad szerint talán a legrosszabbul megtervezett Hearthstone kártya, és soha nem is kellett volna megjelennie. Hiszen túlságosan erős charge-al rendelkezik, és egy három manás lénnyel még buffolni is lehet elég erőteljesen.

Tempo Rogue

A Tempó Rogue a kiegészítő megjelenése előtt is nagyon erős paklinak számított, és a mostani metában is az lesz. A deck gazdagotott még a Corridor Creeperrel és további pár igen érdekes tartozékkal. Nagyon jó, lehet mondani, hogy Tier 1-es deck. Remek early game-el, rendeteg kalózzal (akikkel control alatt lehet majd tartani a board-ot), és még pár tempo sajátossággal is.

Zoolock

Habár sok új lappal gazdagotott a Warlock kaszt is, még mindig a méltán híres Zoolock talán a legjobb választás, ha nyerni is akar az ember, mondhatjuk, hogy ez a meta biztos választása. Ugyan a Warlocknak nincsenek fegyverei, de a kalózokkal és a Southsea Captain-el (ami a legjobb 3 manás lény a játékban) ezt a problémát is gyorsan meg lehet oldani.

Druid

A Druid szintén kapott néhány erős újdonságot. Az új legendary fegyverével egy ütős kis paklit lehet összepakolni, hiszem az Ultimate Infestation még mindig broken, és a ramp nagyon sokat segít a kasztnak. De van ennél még egy jobb ötlet is: kalózok! Reynad bizton állítja, hogy a Druid kasztnál is a kalóz lesz majd a legjobb választás. Tudod majd velük kontrollálni a board-ot a játék elején, közben folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfeledet. Mondhatjuk azt, hogy ez egy Tempo Rogue pakli, csak egy másik kasztra (és még fegyverei sincsenek).

Hunter

A Hunter is sok használható kártyát kapott az új kiegészítőben. Egyre többet lehet látni a csak Spell Hunter paklit magasabb szintenek is, de mégis melyik az a lap ami most talán a legjobb a kasztnak? A Candleshot. Na és még egy-két kalóz. Itt arra kell majd végső soron koncentrálni, hogy minél gyorsabban minél jobban lesebezd az ellenfeledet. Egy agro deckről beszélhetünk ebben az esetben is, ami ugyan arra a stratégiára épül, mint a Tempo Rogue vagy a Pirate Druid.

Mage 

Habár a mage-et sem kell félteni az új kártyák mennyiségében és minőségében, végül ezekben a deckekben is be fognak majd hajózni a kalózok. A Southsea Captain alap lesz, ahogyan a Patches-re is szükségük lesz a varázslatok kedvelőinek. Továbbra is egy igen erős három manás lényről beszélünk a Captain személyében, ami megidéz még egy charge-os lényt is. Ugyan ez a pakli nem hasonlít annyira az előzőekhez, hiszen ebben már vannak secretek, de végső soron itt is ugyan azt a stratégiát kell majd követni.

Warrior

Ha azt hiszitek, hogy a Recruit Warrior lesz ebben a kiegészítőben is a nyerő, nem biztos, hogy igazatok lesz. A Warrioroknál is megjelennek végül a kalózok. Talán ez a legjobb típus ami szinte minden kasztra alkalmazható lesz, kivétel ez alól a priest. Viszont azt már most látni lehet, hogy ez nem lesz egy jónak nevezhető meta. Mindenki ugyanolyan alapon fogja a pakliait építeni, csak egy kaszt nem? Ennek eredményeként pedig minden egyes játék ugyan olyan lesz függetlenül attól, hogy mirror match van-e vagy sem, ami Reynad szerint nevetséges dolog.
A fő probléma szerinte az egész metával az lesz, hogy az első pár körben már nagy valószínűséggel el lehet dönteni, hogy ki nyeri meg azt a meccset. Tehát végső soron nem a Corridor Creeperrel lesznek itt a gondok, hanem a játék aránytalanságaival, és természetesen a Patches-el.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!