Egy régió mindent vitt az idei All-Star gálán!

Az idei VB-n lehet, hogy nem sikerült végül elhozni a kupát, de az All-Star gálán minden dicsőség az elődöntős nemzetet illette!

Kína jött, látott és győzött, amiben csak lehetett. Múlt hét végén indult útjára az idei All-Star gála, mely az év utolsó nagyobb Riot rendezvénye a nemzetközi porondon. Összesen nyolc régió képviselte magát, a négy nagyon kívül (EU, NA, LCK, LPL) itt volt még a tajvani régió; vagyis az LMS, a délkelet ázsiai liga; vagyis a GPL, a brazilok; avagy a CBLOL, illetve a törökök is; azaz a TCL.

Nem lesz koreai játékos az All Star döntőjében

Egyéniben és csapatban is kikaptak az utolsó koreai játékosok a legjobb 4 között, itt van Kína nagy esélye.

A csoportkörök alatt is már látható volt két régió dominanciája, ezek egyike a már említett kínai liga volt, a másik pedig a tajvani. Mindketten 3-0-val zárták a csoportköröket, az LMS lenyomta a délkelet ázsiai régiót, akik úgy jutottak elődöntőbe, hogy több játékost is cserélni kellett az utolsó pillanatban vízumproblémák miatt, míg a kínaiak revansot vettek Koreán a VB-ért. Kínának három mérkőzés kellett ehhez, míg az LMS-nek csak kettő, de egyiküket sem kellett annyira félteni az elődöntők alatt.

Természetesen az 1 v 1-ek terén is zajlottak az események. A négy elődöntős itt végül Bjergsen volt, akinek Jisu lett az ellenfele, míg Uzi PraY-jel nézett farkasszemet. Ezúttal Bo3-ban kellett megmutatni a rátermettségüket a játékosoknak, végül Bjergsen és Uzi került ki győztesként. Uzi tehát a tavalyi év után címvédőként ismét az 1 v 1 torna döntőjében találta magát a dán midessel, Bjergsennel szemben. Bár a dán nem adta magát könnyen, végül a kínai Uzi egy Exhausttal baitelte be ellenfelét, aki torony alá érkezett, de ő Kalistával résen volt, és ezzel 2-1-re megvédte bajnoki címét.

Az 5 v 5 tornán a csoportkörökben is kimagasló LPL és LMS küzdöttek meg egymással. Volt itt aztán minden, ami a csövön kifért, összehoztak többek között egy 80 perces mérkőzést is, tehát igazi gigászok csatáját láthattunk. A széria első győzelmét az LMS vihette haza, ahol majd háromnegyed óra alatt ugyan, de elég meggyőző módon, rengeteg gyilkossággal és a toronnyal nyomták le ellenfeleiket.

A második mérkőzés majdnem tükörképe volt az elsőnek, csak ezúttal a kínaiak muzsikáltak szebben. Ugyan több gyilkosságot adtak át, tornyot viszont egyet sem vesztettek, az LMS pedig vakarhatta a fejét, hogy hogyan tovább.

Minden bizonnyal a széria egyik, ha nem legszorosabb meccse volt a harmadik, mely több mint 80 percen át tartott. Ziv még egy Anniet is behozott erre az alkalomra, ráadásul topra. 80 perc után és számtalan csapatharc, Baron és sárkány után végül Uziék verték be a bázist, de nem volt ez egyszerű menet.

Minden bizonnyal sokat kivett a harmadik összecsapás mindkét gárdából, de láthatóan még a veszteség ellenére is a tajvaniak jobban bírták a gyűrődést. Szépen kezdtek ugyan a kínaiak, és megszerezték a korai előnyt, és az első 30 percben ők irányítottak. Az idő elteltével azonban megerősödött Fofo Azirja és Ziv Kennenje is, ráadásul Bebe még egy quadrát is szerzett Ezreallel, és így 2 - 2-re egyenlítettek.

Az utolsó, mindent eldöntő harcra szerintem már mindenki fáradt lehetett, hiszen lassan már 4-5 órája ültek a gépek előtt. Xiye Syndra-ja elég hamar 3 gyilkossággal indult meg, aminek a hatását érezték is a tajvaniak. Félteni azért nem kellett őket, de azért érezhető volt Mlxg-ék előnye. Ezúttal is több mint 40 percig püfölték egymást és a gyilkosságok végig fej-fej mellett voltak, tornyokban sem volt nagy különbség, de végül egy 4-0-ás cserét követően az LPL-nek már csak be kellett sétálnia a bázisra és beverni azt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!