Az Aggro Paladin nagyon hasít -Uther kihasználja a formálódó metát

Az Aggro Paladin nagyon hasít -Uther kihasználja a formálódó metát

Az összeállítás még alig pár napos, de máris Legend1-ig meneteltek vele. 

Az előző héten érkezett Kobolds and Catacombs ismét újra megkavarta a ladder metáját, és az előttünk álló néhány hét különösen izgalmas időszaknak számít majd. A legtöbb játékos már nekiállt kísérletezgetni az új lapokkal, és első körben a Legendary fegyverek köré kezdtek el paklikat kreálni. A Kingsbane például elég jól illeszkedett a mostanság gyengélkedő Miracle Rogue-ba és csodálkoznánk rajta, ha a deck nem landolna a jövő Tier listáinak valamelyik előkelő helyén. Az összeállításról már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Kingsbane Miracle Rogue pakli bemutató

Sensevida | 17/12/10 19:14 A Kobolds and Catacombs megjelenésével rettentően izgalmas időszak áll előttünk a Heasrthstone-ban, mivel a meta még nem alakult ki a ladderen, és nem lehet tudni, melyik Class lesz fogja meghatározni a következő néhány hónapot.

A zsivány pakli után úgy gondoltuk, a legendás Val'anyr köré épülő Aggro Paladint mutatnánk be nektek, a koncepciótól kezdve a mulligan stratégián át egészen a győzelmi kondíciókig. Az elmúlt néhány hónapban a Class mindig ott volt a Tier listák élén, ráadásul a legutóbbi metajelentés szerint a Murloc változat túlélve a Warleader nerfet és ismét feljövőben van, illetve Tier1-nek számít a Vicious Syndicate statisztikái szerint. Az alábbi Aggro verzió mellőzi a kis békaembereket és sokkal agresszívebben taktikával rendelkezik, néhol már a klasszikus Pirate Warrior-ra emlékeztet minket. Kitalálója a dél-koreai Cocosasa, aki egészen Legend1-ig menetelt a paklival, szóval biztosak lehettek benne, hogy az összeállítás különösen hatékony a ladderen. 
hs blizzard paladin aggro
Kód: AAECAZ8FBK8EkbwCucECt+kCDacF1AX1Ba8H2QexCNmuArjHAuPLApXOAvjSAtblArfnAgA=

Az alap stratégia nagyjából ugyanaz, mint a többi aggro pakli esetében: el kell borítanunk a pástot az olcsó lényeinkkel és minél nagyobb nyomás alá kell helyezni az ellenfelet. A mulligan során keressétek az olyan olcsó lényeket mint a Righteous Protector, Argent Squire, Acherus Veteran, Drygulch Jailor vagy Dire Wolf Alpha. A kalóz csomag viszont nem élvez elsődleges prioritást, mivel összesen csak három ilyen típusú található a listában, továbbá a Charge mechanizmusukból több értéket tudtok kinyerni, ha lényeket a Blessing of Kings-el, az Unidentified Maul-lal vagy a Sunkeeper Tarim-mal buffoljátok előtte. 

A pást kontrollálásáról a Rallying Blade és a már említett pöröly gondoskodik, ami egyébként a kezünkben körönként változtatja alakját és Battlecry képességét, továbbá a Knife Juggler-ek is elég hatékonyak tudnak lenni ebből a szempontból az RNG faktor ellenére. A meccs befejezéséről a már említett Charge lények gondoskodnak, mint a SouthSea Deckhand-ek és a Leeroy Jenkins. 

A kőkemény adatok

A pakli most valami hihetetlenül jól teljesít. A HSReplay adatai alapján az archetípus most olyan győzelmi statisztikákat tud felmutatni, mint semmi más.

A majdnem 60 %-kos arány hihetetlennek tűnik, de most ez a helyzet. Persze ez köszönhető annak, hogy most még mindenki olyan paklikat próbálgat, amik nem feltétlenül vannak 100%-ban lefinomítva. Ez pedig egy stabil erős és hozzáteszem nem is olyan hihetetlenül drága változat. Abban szinte biztos vagyok, hogy az idő előrehaladtával a sikere majd konszolidálódni fog, amikor már többé-kevésbé végleges meta kerül majd elő, de most mindenképpen érdemes kipróbálni. 

Azt hozzáteszem, hogy a Val'anyr helyettesíthető, még én sem nyitottam ki és egyelőre nem áldozok rá 1600 varázsport, hogy legyártsam. Helyette bepakoltam egy Truesilver Championt. Fegyverstatokban ugyanott van, persze a képessége nem annyira jó, de ismerkedni elég.

Összességében egy kiváló pakliról van szó, ami agresszivitásának köszönhetően akár tartósan is benne maradhat a metában. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!