A profik is elmondták a véleményüket a rúnákról, nem mindenkinek tetszik!

A profik is elmondták a véleményüket a rúnákról, nem mindenkinek tetszik!

Több mint egy hónapja nyúzzuk már az új rúnákat, viszont az All-Star gálán láthattuk őket először nemzetközi versenykörülmények között. Pár profi elmondta, hogy mit is gondol az újításokról.

Lezajlott az All-Star gála, melyet végül az LPL, azaz a kínai régió nyert, sőt az 1 v 1-es versenyszámot is Kína egyik legelismertebb és szeretett játékosa, Uzi nyerte meg. A KeSPA kupát leszámítva ez volt az első olyan nevesebb esemény, ahol tényleg a világ legjobbjai mutathatták be nekünk a 7.23-as patch-en lévő rúnákat, és hogy kire mit is érdemes hozni. Rengeteg újdonságot láthattunk tőlük, páran pedig nyilatkoztak is arról, hogy mennyire tetszik nekik ez az új rendszer.

Bo-Wei "Bebe" Chang

A döntős LMS régió ADC-je otthonában a J Team tagja, és az ő nevéhez fűződik az All-Star gála egyetlen pentája.

"Szóval, elég sok pozitív változást láttam, főleg ha a profi szintet nézzük. A profi játékosoknak általában 20 mastery és 20 rune page-e van, amiket elég nehéz volt kezelni. Most rengeteg nagy változás történt, ezek mind hozzá fognak járulni ahhoz, hogy a League of Legends ne csak a profiknak kedvezzen. Nagyon izgalmas, olyan, mintha egy teljesen másik játékkal játszanék, így számomra abszolút pozitív változásként jött."

Sanghyeok "Faker" Lee

Az SKT midese ugyan változásnak élte meg az új rúnákat, de különösebb újdonságnak nem élte meg az eddigi szezonvégi változásokhoz képest.

"Az új játékosok számára az új rúnák határozottan jót fognak tenni, mivel sokkal könnyebb őket megtanulni. Emiatt úgy gondolom, hogy a teljes játékosbázist tekintve jobb. Én személy szerint úgy gondolom, hogy ilyen szintű változások minden egyes év végén vannak. Mindig nagy újdonságokkal kell szembenézni minden év végén, így számomra ez igazából olyan, mint a korábbi évek. Ettől függetlenül nagyon élvezem, olyan mintha egy új játékkal játszanék."

Martin "Rekkles" Larsson

A Fnatic ADC-je szerint is jó döntés volt az új rúnák bevezetése, igaz nem mindenkinek fog ez annyira kedvezni.

"Úgy gondolom, hogy ez volt a helyes irány a Riot részéről. Ugyanakkor úgy érzem nem annyira hasznos, mert nem tudunk annyira fókuszálni a saját erősségeinkre, mint játékosok. Nincs túl sok választási lehetőség. Korábban tudtunk variálni a rúnákkal és 30 mastery ponttal, hogy igazán arra erősítsünk rá, ami egyébként is az erősségünk és elrejtsük a gyenge pontjainkat. Most viszont csak 6 helyünk van erre, ami nem igazán különít el minket a többiektől. Emiatt úgy gondolom, hogy a profik számára nem feltétlenül a legkedvezőbb, de még mindig egy jó lépésnek tartom, mert sok mindent leegyszerűsít és inkább tudunk arra koncentrálni, ami számít, mint maga a játék és persze a matchupok, semmint arra, hogy 20 meglévő oldalon keresztül keresgéljünk, hogy épp melyik rúna, vagy mesterség működik együtt a legjobban."

Gabriel "Revolta" Cesci

Az európai nézők számára talán nem a legismertebb játékos, de ő is megjárt már egy-két VB-t a brazilok színeiben.

"Szeretem, mert így mikor tornákra járok, nem kell 20 mastery meg rúna oldal minden egyes hőshöz. Mindezek mellett a játék így sokkal gyorsabb, illetve módszeresebb is, mert különféle hősökre akár több fajta rúnát is lehet használni, attól függően, hogy mi a célunk az adott játékban. Olyan tankokat is használhatunk a dzsungelben, mint Jarvan, vagy Sejuani, amikből elég sokat láthattunk az idei All-Star-on mind a játékban, mind a tiltó listán. Emellett olyan karakterek is használhatóak, mint Kha'Zix, ami nagyon sikeres volt. Sokkal több lehetőséget biztosít számunkra, mert több rúnát használhatunk és remélem ez nem nagyon fog változni."

Berke "Thaldrin" Demir

Minden bizonnyal a török liga egyik, ha nem a legveteránabb játékosa, számos VB-n megfordult már ő is, bár komolyabb eredményeket eddig nem tudott elérni.

"Hogy őszinte legyek, nem volt annyira sok időm hogy gyakoroljak. Így nem tudom biztosra mondani, de amennyit eddig láttam belőle, elég mókásnak tűnik. Nagyok sok minden fog még változni, jelenleg elég sok kiegyensúlyozatlanság található benne, de ha ezeket kijavítják, akkor sokkal élvezetesebb lesz, mint az előző években, főleg topon. Ezelőtt nem volt nagy sokszínűség topon, inkább a tankok domináltak. Amikor rúnákat és mesterségeket mostak össze, több minden térhetett vissza topra. Nagyon hiányolom az Ignite TP vagy a Smite/TP metákat. Szeretnék újra Hecarimot vagy Shyvanat játszani. Nem hiszem, hogy ezek visszatérnek, de jó lenne őket újra látni."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.