Hogyan is működik a Kingsbane és Lynessa -kártyainterakciók

Hogyan is működik a Kingsbane és Lynessa -kártyainterakciók

Mi történik a Kingsbane-el, ha megy a Doomerang? Mit hoz vissza a Rummaging Kobold? Milyen sorrendben buffolódik Lynessa? Kérdések és válaszok az új interakciókról.

Az Kobolds and Catacombs nem csak új kártyákat és vélhetően új paklikat hozott magával, hanem nagyon sok kérdést is. Ha valaki komolyan akarja venni a dolgokat, akkor ismernie kell az interakciókat, nem csodálkozhat rá egy-egy történésre játék közben. Pont emiatt Disguised Toast most megnézte, hogy a Kingsbane, illetve Lynessa Sunsorrow a különböző kártyák hatására mit csinál. Kezdjük is bele.

Kingsbane

A kártya a Rogue legendary fegyvere. Alapból egy 1 mana 1/3, de a különleges képessége, hogy pusztulása után visszakerül a paklinkba és megtartja a rákent mérgeket, legyen az Leeching Poison, Deadly Poison stb., viszont a manaköltsége nem változik. A kártya most egyedül egyféleképp pusztíható el véglegesen, ha kiégetik a pakliból, legyen az Gnomefreatu vagy Mill mechanika.

Doomerang + Kingsbane

Alapvetően a Doomerang eldobása után a fegyver buffok megmaradnak, pedig mindenki arra számítana, hogy a DR effektet aktiválni kell, hogy működjön a dolog. De ez nem így van, mivel a "megtartja" szócska felülírja a dolgokat, az előbb következik, mint a DR effekt, így pedig a visszakapott fegyver a felkent változat lesz.

Rogue DK + Kingsbane

A kérdés itt, hogy a DK képessége, ami lemásolja az utolsó kijátszott kártyát, a buffokat is másolja-e? A válasz pedig az, hogy nem. A "copy", azaz másolás szócska az alap kártyát veszi át, és a buffok eltűnnek róla.

Ebon Dragonsmith + Kingsbane

Itt ismét vissza kell picit kanyarodni, a Kingsbane azt mondja, hogy minden Enchant/buff rajta marad. Viszont kérdés, hogy az Ebon Dragonsmith manaredukciója megmarad-e, hiszen alapvetően felfogható egy buffnak. A válasz ismét nem; csak és kizárólag a mérgek maradnak meg.

Rummaging Kobold + Kingsbane

A helyzet hasonló a DK-hoz. A kis kobold nem a pakliból kapja ki a fegyvert, hanem érvényesül a "copy" szócska. Mivel pedig másolásról van szó, ezért nincs buff, csak az alap kártya, de ha ezt is felbuffoljuk, akkor onnantól két fegyver lesz a pakliban.

Lynessa Sunsorrow

A Paladin hölgy egy 7 mana 1/1, de minden a játékban elmondott buff spell, ami a saját lényeinkre csattant az rajta is megjelenik. Ez nagyon jól hangzik, de persze vet fel kérdést ez is.

Buff Sorrend

Az elmondott erősítések sorrendben kerülnek Lynessára, az alapján, hogy mikor lettek elvarázsolva. Ez azért nem mindegy, mert ha mondjuk egy Dinosize egy Kings után csattan, akkor a buff értéke sokkal kisebb lesz.

Lynessa + Adapt

A kérdés itt, hogy az általunk választott evolúció kerül-e előre vagy az effekt onnan random. A válasz pedig random sorrendben megmarad, de az effekt random.

Ha megnéznétek az egészet videón is akkor itt van Toast magyarázata.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!