Van fogalmatok arról, hogy melyik évben hányan játszottak a LOL-lal?

Van fogalmatok arról, hogy melyik évben hányan játszottak a LOL-lal?

Elképesztő hogyan fejlődött a LoL, és mekkora sikereket ért el a kiadása óta!

A Riot Games a játék megjelenése óta nem ad ki pontos adatot arról, hogy hányan játszanak a játékukkal. Viszont bizalmas forrásokból ezekre is fény derülhet, úgyhogy most nézzük is meg, hogy 2011 óta milyen erre vonatkozó adatok születtek.

Összegyűjtöttük a hamarosan megvásárolható téli hőskinézeteket

2009-től 2017-ig egy helyen az összes eddigi-, és a hamarosan megvásárolható téli hőskinézetek is.

2011 - 11 és fél millió játékos

Itt sem tudhattuk meg a pontos adatokat, viszont a Riot kiadott egy nagyon érdekes infografikát, amiből azért lehet következtetni pár dologra.

Ekkor még csak két éves volt a League of Legends, de már bőven 10 millió felett járt a játékosbázis. Ez is azt bizonyítja, hogy mekkora áttörést okozott ez az új fajta játék ilyen rövid időn belül. Az emberek nagy részének bejött, és sokan váltottak is más játékokról. Itt még nem volt akkora nézettsége a bajnokságoknak, mint mostanság, viszont ennek ellenére is rengetegen játszottak. 

2012 - 32 millió

Alig telt el 12 hónap a fentebb említett infografika óta, de a Riot megint kiadott egyet.

Itt már bőven döntögette a rekordokat a Riot játéka, ugyanis 2012 novemberében a következő adatokat kaptuk meg:

  • 70 millió regisztrált felhasználó
  • 32 millió havi játékos
  • 12 millió napi játékos
  • 3 millió egy időben játszó játékos

Azért az, hogy három év alatt majdnem a háromszorosára nőtt a játékosbázis, szintén igazolja a fentebb említett állításomat, miszerint erre az új játékra nagyon rákaptak a játékosok. Természetesen, a Riot legnagyobb örömére, nem csak azért, mert már egyre nagyobb volt a hype körülötte, hanem azért is, mert egy élvezhető játékot kaptak, és jól el tudták vele ütni az időt. Ekkoriban kezdett kifizetődni a Riot eddigi munkája, és az e-sport is egyre jobban dübörgött.

2014 - 67 millió

Az előző évektől eltérően most 2 év múlva adott ki egy kisebb infografikát a Riot. 2013-ban még azt ünnepelték, hogy egy időben 5 millió ember játszik a játékukkal, viszont a következő évben ez a szám már 7,5 millió körül mozgott.

Itt a Riot csak a kulcsfontosságú változásokat adta meg, semmi belsőbb információt nem kaptunk:

  • 67 millió havi játékos
  • 27 millió napi játékos
  • 7.5 millió egy időben játszó játékos

Annak ellenére, hogy a Riot nem adott ki részletes statisztikát, könnyen ki lehetett olvasni, hogy a játék még mindig fejlődő tendenciát mutat, és ez valószínű nem is fog változni túl hamar. Ekkoriban azért már bőven volt hype a játék körül, gondoljunk csak arra, hogy a S3-as Világbajnok SKT T1-nek nem sikerült kijutnia az S4-es VB-re.

2016 - 100 millió

Újabb két év telt el és a Riot végre elérte a 100 milliós álomhatárt. Ez valami egészen elképesztő eredmény, és még belegondolni is durva, hogy ennyien játszanak a játékkal. Ez több, mint amennyien Németországban, vagy akár Nagy-Britanniában laknak. 

Valószínű azért kell két évet várni a következő infografikára, ugyanis talán ennyi idő kell a Riot-nak, hogy pontos információkat kaphassanak. De reméljük ezek után is csak a növekedésről számolnak majd be nekünk. 

2017 - Na vajon mennyi ember játszik 2017-ben?

A Riot API segítségével egészen megközelítő adatokhoz jutottak egyesek, amiből azokat az információkat gyűjtötték be, hogy 81 millió játékossal rendelkezik. Ez az első tartós csökkenés a LoL életében, viszont ez a szám is még mindig valami egészen lenyűgöző. A játék már a 8. életévén is túl van, ha az alpha időszakot is vesszük, akkor még több, viszont még mindig az egyik legnagyobb e-sport játék. Nagyon könnyen odaveri az olyan játékokat, mint a DOTA2, PUBG, CSGO vagy akár az Overwatch. Valamint, az UnrankedSmurfs statisztikáira hivatkozva, az USA-ban több államban rendszeresebben keresnek a LOL címszóra, mint az új COD játékra.

Azért, valljuk be, eléggé megdöbbentőek ezek a számok, valamint az, hogy szép lassan 10 év alatt mennyi embert ért már el a League of Legends.

Ti mikor játszottatok vele először?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!