Tényleg jön a kliensen belüli versenyzés; már a hétvégén tesztelhetjük

Már a hétvégén exkluzív versenyen vehetünk részt barátainkkal; jön az Összecsapás játékmód bétatesztje.

Már hónapokkal ezelőtt felröppentek az első hírek egy olyan játékmódról, amely kliensen belüli minibajnokságokon való szereplésre ad lehetőséget. A biztonsági SMS funkció behozatala is csak tovább erősítette ezt a pletykát, a Riot Games tegnap este pedig bejelentette a Clash, vagyis Összecsapás játékmód béta tesztjét EUNE, EUW és TR régió játékosai számára. Ez a teszt nem más lesz, mint az első verseny, ráadásul már ezen a hétvégén. Vegyük is át a pontos részleteket.

Hamarosan telefonszámunkkal is erősíthetjük a LoL fiókunk védelmét

A jól bevált biztonsági lépés már a PBE szerveren van.

MI EZ?

Az Összecsapás játékmód –vagy inkább versenymód– egy olyan újdonság, amely a profi ligák rendszerét idézve lehetőséget ad a hétköznapi játékosok számára is, hogy igazi versenyhangulattól fűtve mérjék össze tudásukat a szerver más játékosaival a különleges nyereményekért.

Ezek mind a Riot által megrendezett minitornák lesznek, tehát nem lesz elérhető akármikor, csak bizonyos hétvégéken, amikor a fejlesztők úgy döntenek, hogy eljött az idő egy újabb összecsapásra. Ez az ígéretek szerint gyakran lesz, ugyanis egy hónapban többször is meg akarják rendezni. A lényege nem lesz más, minthogy összeálltok 5-en, választotok egy jól csengő nevet, beneveztek a versenyre, és hajtotok a győzelemre.

Ahogy a képen is látszik, minden csapat igazi profi klubhoz méltó arculatot kap, megadhattok rövidítést is a csapatnevetek mellé, továbbá megannyi logó közül is választhattok majd, melyek színei variálhatóak lesznek. A tabellán végig egyenes kieséses mérkőzések lesznek, tehát aki nyer, az megy tovább, VISZONT az első meccs vesztesei minden nap részt vehetnek egy vigaszági összecsapáson, tehát mindenki legalább két meccset játszani fog. A három nap alatt bármelyik versenytabellára lehet nevezni, a legnagyobb jutalmakat azonban csak azok a csapatok szerezhetik meg, amelyek már péntek óta veretlenül versenyben vannak. Ebből következik az, hogy nem lesz egy abszolút szervergyőztes, sok tabellagyőztes csapatra számíthatunk majd. 

A Riot Games három szempontot határozott meg, amelyek szerintük elengedhetetlenek az igazi versenyhangulathoz: 

  • Az eseménynek izgalmas, intenzív versenyélményt kell nyújtania minden csapat számára, a saját rangjuknak megfelelő ellenfelekkel szemben.
  • Meg kell ízleltetnie mindenkivel, hogy 5 fős csapatban ad igazi élményt a LoL világa.
  • Végül pedig valódi jutalmakat kell kínálnia, melyekre hosszú idő múltán is büszkén tekinthet vissza a játékos.

JEGYRENDSZER

Egy teljesen új, kifejezetten az Összecsapás játékmódhoz alkotott jegyrendszer fogja biztosítani a játékosok számára a téteket. A nevezés ugyanis nem lesz "ingyen", a csapat minden egyes tagjának legalább 1 jegyet le kell tennie a Riot Games digitális nevezőstandján. (A csapattagok állhatják majd egymás jegyeit.) Ezeket a jegyeket 1950 kék esszenciárt, vagy 275 RP-ért cserébe szerezhetjük meg, illetve 2 Rangsorolt Rugalmas játékmód megnyerésével is hozzájuthatunk, amennyiben az ehhez tartozó küldetés elérhető számunkra. A Riot Games ezzel az újítással szeretné elérni azt, hogy a játékosok igenis kitartsanak és küzdjenek a meccseken, hiszen minél több jeggyel szállunk be a buliba, annál értékesebb nyereményekért folyik majd a küzdelem.

AZ EGYENLŐ ESÉLYEK BIZTOSÍTÁSA

A most érkező torna során osztályalapú meccskeresés fog működni. A rendszer a résztvevőket 4 kategóriába sorolja. Mivel bárki bárkivel alkothat csapatot, így a rendszer a legnagyobb rangú játékost fogja túlnyomó többséggel számítani az ellenfél keresésénél, ám a 4 kategória megteremtésével a csapatok együttes tudása nem fog egymástól távol esni, ezzel megteremtve a kiegyenlített küzdelem lehetőségét.

Ez azonban fel is vet rögtön egy problémát, ami már réges régóta cincálja a Ranked mérkőzések lelkét is. A smurfök. A Riot szót ejtett egy készülő "antismurf" rendszerről, feltehetően a fiókunk telefonszámunkkal való összekapcsolása, amely idővel alapfeltétele lesz a versenyeken való részvételnek, egyik fontos eleme lehet ennek a rendszernek. Ez azonban leghamarabb csak 2018 elején fog majd életbe lépni, tehát a most érkező bétateszten –hangsúlyozom: BÉTATESZTEN– még belefuthatunk smurf felhasználókba, bár a legtöbben remélhetőleg a main accjukon fognak játszani a különleges jutalmakért.

VÉRBELI CSAPATJÁTÉK

Annak érdekében, hogy a Riot tovább fokozza a csapatmunka fontosságát, illetve a versenyhangulat mámorát, a tornán a profi mérkőzésekből már jól ismert ban rendszert használhatjuk. Hármat-hármat tiltunk, hármat-hármat választunk, majd tiltunk még kettőt-kettőt. Ám ha ez nem lenne elég, a regisztrációt és véglegesítést követően lehetőséget kapunk arra, hogy megtekintsük az ellenfelük hőseit. Kivel játszik a legtöbbet, kivel vannak a legjobb eredményei, illetve mely hősökkel játszotta a legutóbbi Összecsapás mérkőzéseit. Ezekkel a lehetőségekkel a Riot azt akarja elérni, hogy már a választások során is egységként működjenek a csapatok. A mérkőzésekre egyébként nem kell rászánni az egész napunkat, minden forduló este fél 9-kor kezdődik majd, ám minimum fél órával a kezdés előtt már gépnél kell lennünk, hogy véglegesítsük a csapatunkat. Enélkül nem kezdhetjük el a mérkőzést.

NYEREMÉNYEK

Végül pedig a nyeremények, melyek nélkül nem is verseny a verseny. Elsődlegesen minden résztvevő kap majd Versenykapszulát, akár nyert, akár veszített, de természetesen ha nyert, nagyobb értékű holmikat találhat benne, ezenfelül ahány jegyet csapunk a nevezőasztalra, annyi kapszulát fogunk kapni.

Ezek a kapszulák garantáltan tartalmaznak majd:

  • 3 győzelmes XP-növelőt.
  • Összecsapás csapat emblémát.
  • Mindenféle jóságot, ami egyébként is eshet a kapszulákból, ládákból. Hőstöredék, kinézettöredék, őrszemkinézet-töredék. Minél több a győzelem, annál nagyobb a holmik értéke.

Ezenfelül azok a játékosok, akik megnyernek egy 4, 8 vagy 16 csapatos tabellát, azok a következő exkluzív ikonokkal gazdagodhatnak.

Nos, kell ennél több motiváció? Az a kék ikon baromi pofásan fest, ezekkel már tényleg lehet majd villogni a betöltőképernyőn. A nevezéssel kapcsolatos információkat, kritériumokat, szabályokat és a részletes GYIK-ot ezen az oldalon találhatjátok. Azt még külön kiemelném, hogy a torna idejére a Riot létrehoz egy alapvetően angol nyelvű Discord szervert, ám találhattok rajta egy magyar szobát is, ahol segítséget kérhettek, visszajelzéseket adhattok, és társakat is kereshettek. Ezt itt érhetitek el. Továbbá felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy alaposan böngéssze át a versenykiírás TELJES OLDALÁT, nagyon sok hasznos információ található rajta.

Minden résztvevőnek nagyon sok sikert kívánunk!

Mit szóltok ehhez az új őrülethez? Szerintem zseniális lépés a Riottól, nagyon jól felrázható így a játékosok versenyszelleme. Én bízom abban, hogy az ebből nyert lelkesedés hosszútávon minőségibb Ranked mérkőzésekhez is vezet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!