Adventi naptár 12. nap: Primo Victoria

Adventi naptár 12. nap: Primo Victoria

Újra megszerezhető a Primo Victoria, és vele a Sabaton legénység!

Úgy gondolom, hogy a Primo Victoria az egyik legéletképesebb tier VIII prémium közepes tank a választékból, amiről lentebb részletesebben is beszélek, de vegyük sorra, hogy mennyi az annyi és mit kapunk a pénzünkért, ha a mai nap folyamán megvásároljuk ezt a svéd lánctalpast. A tank alapcsomagban 10.315 forintba kerül, de kapunk hozzá egy Sabaton legénységet beépített 100%-os BIA képességgel, ezen felül pedig egy garázshelyet is. Az adventi ajánlatért 17.213 forintot kérnek el a fejlesztők, ezért cserébe az alapcsomag tartalmán kívül 7.150 aranyat, 15 darab 5x XP küldetést és 30 darab személyes tartalékot kapunk.

Primo Victoria

A tank gyakorlatilag egy erősített Centurion I a svédeknél, amit különleges festéssel láttak el, Sabaton legénység vezeti és még egy saját videót is kapott.

Ajánlott felszerelés: Töltésgyorsító, optika, stabilizátor

Előnyök

A lövege szinte egy az egyben megegyezik a Centurion I lövegével, azonban van egy hatalmas különbség, ez pedig a normál lőszer sebessége, ami a Primo Victoria esetében 1300 m/s, míg a Centurion I-nél ez csak 1000 m/s. Mozgékonyságát tekintve is jobb, mint a Centurion I, ugyanis ezt a hernyótalpon guruló bádogdobozt egy bikább, 900 lóerős motor hajtja, amivel értelemszerűen sokkal jobban gyorsul a normál verziótól. Bár a páncélzatát tekintve a legutóbbi frissítéssel egálba hozták vele a Centurion I-et, de azt nem szabad elfelejteni, hogy kiemelkedő védettséget biztosít számunkra 254 mm vastag torony páncélzat. 

Ha általánosságban vizsgáljuk a Primo Victoria értékeit, akkor egyértelművé válik, hogy a pontos és magas páncélátütéssel rendelkező lövegnek hála a sebzésosztással nem lesz gondunk, a 10 fokos lövegsüllyedést számos szituációban az előnyünkre fordíthatjuk és ha minden kötél szakad, akkor hull down pozícióból a legveszélyesebb ellenféllel is felvehetjük a harcot, mert a tornyunkról a legtöbb találat le fog pattanni.

Hátrányok

Úgy gondolom, hogy a tank szinte mentes a hátrányoktól. Közepes tankhoz képest meglehetősen jó löveggel van felszerelve, bár a 230-as alfa esetenként talán kevésnek tűnik majd, illetve szemtől-szemben a legtöbb ellenséges tank könnyedén beüt bennünket. A motor egy kicsit kevés HP-val rendelkezik, illetve a rádió hatótáv is egy kicsit alacsony, de szerintem ezek játék közben fel se tűnnek majd.

Mivel a Primo Victoria egy svéd prémium közepes tank, ezért legénységképzésre alkalmatlan (a legnagyobb svéd közepes tank tier VII-es), ami a tank legnagyobb hátulütője.

Ajánlás

A tankot mindenkinek ajánlanám, feltéve, ha nem célotok a legénységképzés, mert ezen az egy téren megbukik. A jelenlegi játékban, ahol a legtöbb prémium tank az alacsony páncélátütési értékei miatt szenved –és emiatt farmolásra alkalmatlanná válik–, a Primo Victoria jön, lát és győz a 226 mm páncélátütésével.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.