Deadfoxék javítottak, a Villamix lassan kiesik a top 30-ból

Deadfoxék javítottak, a Villamix lassan kiesik a top 30-ból

Apró változásokat hozott az ESL Pro League a HLTV ranglistájában, a top 5 ezúttal érintetlenül maradt.

Múlt héten a novemberi összesítés sok változást hozott a HLTV ranglistáján, hiszen a legjobb 30 csapat közül mindenki vándorolt valamilyen irányba, a top 10-ben pedig komoly szerepcserék történtek. Azonban most, az ESL Pro League döntő nem sok vizet zavart meg, ahogyan az év utolsó nagy versenye, az ECS 4. szezonja sem fog már. De azért akadnak érdekes helycserék, a főszereplők pedig ezúttal a fnatic, a Misfits, az OpTic és a HellRaisers lesznek.

Visszaült trónjára az SK, a NiP újra a Top5-ben!

Egy hónappal ezelőtt éppenhogy csak a Top10-ben voltak a nindzsák, most viszont újra ott vannak a legjobbak között, miközben az SK világelső.

Kezdjük is a top 10 egyetlen változásával; a fnatic-kal. Ők 4 helyet ugrottak előre novemberhez képest, ami azt jelenti, hogy a Virtus.pro pozíciójába kerültek, akik így eggyel csúsztak vissza. Ezzel egyébként a mouz top 10-es helyét vette át, ők mostantól a középmezőnyből figyelhetik az eseményeket, hacsak nem húznak valami váratlant az ECS-en.

A következő két szereplőnk az OpTic és a Misfits. Előbbi négy, míg utóbbi 10 helyet lépett előre, ezzel pedig a Gambit mögé, de a Na'Vi-mouz-Renegades hármas elé kerültek. Mindkét csapat a remek Pro League szereplésnek köszönheti ezt az előrelépést, ugyanis fribergék a negyeddöntőig, míg Seangares-ék az elődöntőig jutottak.

Utánuk a középmezőny erősen megbolydult, itt egyedül a HR és az NRG tudott pozitív irányba lépni, mindketten négy helyet javítottak. A többiek azonban visszaestek: az EnVyUs közelebb áll most már a lista végéhez, a BIG lassan ott is van, a Na'Vi-nak pedig időszerű lenne komolyabb versenyeken is szerepelni, mint a DreamHack Winter. Hiába nyertek ott, de mikor láttuk őket top verseny döntőjében utoljára?

S1mple és Electronic átgázoltak a mouzon, DreamHack bajnok a Na'Vi!

Az egész verseny során elképesztő formában játszottak a srácok, megérdemelten nyertek!

Visszatérve a HellRaisers-re: Deadfox-ék visszakerültek a top 20 közé a Pro League-es menetelésnek hála. Viszont nagyon jó kérdés, hogy meddig tudnak itt maradni, hiszen egészen január végéig nem versenyeznek sehol. Sem az ECS-en, sem a Majorön nem látjuk majd őket, és az ottani eredmények egyértelműen negatívan hatnak majd a helyezésükre. De összességében jó eredmény lehet, hogy a 18. helyen tudják zárni az évet.

A lista végén két csapat pozíciója változott. Először is, az LDLC ismét a top 30-ban van, és rögtön a 26. helyre küzdötte magát vissza a francia csapat. Másodszor, itt van még a jó öreg Villamix vagy ex-Immortals –kinek hogy tetszik–, akik továbbra is lefelé mennek. Nyilván nehéz úgy megtartani a top helyezést, hogy két hónapja Brazíliában mulat...-akarom mondani gyakorol a csapat ahelyett, hogy versenyeznének. Az év végére nem lepne meg senkit, ha kicsúsznának a top 30-ból.

A teljes ranglistát itt nézhetitek meg:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!