xQc összehozott egy kis drámát a profi közösségen belül

xQc összehozott egy kis drámát a profi közösségen belül

A Dallas Fuel excentrikus tank játékosa offstreamen trollkodott és dobott el meccseket. 

A magyar felmenőkkel rendelkező Félix "xQc" Lengyel az egyik legmegosztóbb személyisége a profi Overwatch világának, akit személyisége miatt vagy imádnak, vagy pedig gyűlölnek a közösség tagjai. A játékost nemrég például három napra fel is függesztette a Blizzard, mivel valós indok nélkül, trágár kifejezések kíséretében jelentgette fel csapattársait. A körülményekről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

XQC, a Dallas Fuel profi játékosa élő adásban kapta meg a bant

Az első fele a játéknak még lement, aztán beesett a banhammer. Úgy néz ki, hogy Kaplanék komolyan gondolták, amikor kijelentették, hogy nem tolerálnak semmilyen szabálysértést.

xQc később természetesen hivatalosan is elnézést kért viselkedéséért, azonban úgy tűnik, a mágikus "reformed" státuszt nem sikerült elérnie, mivel most újabb drámát robbantott ki. Az előző héten tartott Overwatch League előszezon és a jövő hónapban kezdődő főszezon miatt ugye most a világ legjobb játékosai Los Angelesben tartózkodnak és a nyugati parti szervereken vannak, szóval a rivális csapatok tagjai már nem csak scrimeken, hanem rankeden is összefuthatnak. 

A gyakorlásokon kívül egyébként xQc nem hagyott fel a közvetítéseivel sem, és rendszeresen láthatjuk őt ladderezni, azonban tegnap offstreamen nekiállt trollkodni és meccseket eldobni, amivel igencsak megkeserítette a csapata életét. Az alábbi klipet a Los Angeles Valiant DPS-e, Brady "Agilities" Girardi vette fel, és tisztán látszik rajta, ahogy xQc Lijiang Towerre Bastiont vitt, ráadásul még nem is csinált semmit az egész mérkőzés során.


Az 5 fővel csatába induló csapatnak egyébként a London Spitfire koreai játékosa, Dong-jun "Rascal" Kim is tagja volt, aki idővel megunta a helyzetet, és nemes egyszerűséggel reportolta xQc-t. 


A fenti jelenetek persze bejárták az internetet, és attól függetlenül, hogy a kanadai játékos hatalmas népszerűségnek örvend és óriási rajongótábora van, a közösség eléggé felháborodott ezen a viselkedésen, ráadásul voltak olyanok is, akik kijelentették, hogy miatta nem szurkolnak a Dallas Fuel-nek. A csapat számára marketing szempontból nem éppen szerencsések az ilyen konfliktusok, ráadásul xQc még tetézte is a helyzetet, amikor a másnapi közvetítésén nemhogy elnézést kért volna a viselkedéséért, inkább azt mondta, Rascal kérjen tőle bocsánatot a reportért. Továbbá azt is hozzátette, hogy csak akkor fogadja el a dolgot, ha a koreai játékos és a London Spitfire nem veszít majd "gáz tierű csapatok ellen", utalva ezzel a Los Angeles Gladiators elleni csúfos vereségre. Utólag persze helyesbített a twitteren, kijelentve, hogy csak viccnek szánta az egészet. 


Szerintünk xQc túl messzire ment most, és elért egy olyan határt, amire a Blizzard-nak mindenféleképpen reagálnia kell. Egy ismert játékos, akit több ezren néznek nap mint nap, nem mutathat rossz példát a követői számára, mivel az negatívan befolyásolná a stúdió és a játék megítélését is. Ha emlékeztek még, nyár elején Dafran is kénye kedve szerint dobott el meccseket, szekálta a csapattársait, trollkodott és terrorizálta a laddert, aztán ki is tiltották több hónapra a játékból. 

Szerintetek xQc-t is meg kellene most büntetni? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!