Videó: Ropz megmutatta nekünk, hogy a bhop milyen hasznos tud lenni

Videó: Ropz megmutatta nekünk, hogy a bhop milyen hasznos tud lenni

Az észt kiválóság nagyon fontos entry-t tudott lőni így.

Mint ismert, tegnap este lezajlott az ECS 4. szezonjának a döntője, amit nem mellesleg sokan az év egyik legjobb versenyének tartottak. A döntőben a mousesports és a FaZe Clan feszült egymásnak, ahol egy hajszálnyival a karrigan vezette ötös tudott felülkerekedni az oskar féle csapaton. A döntőről az összefoglalót a lenti képre kattintva olvashatjátok el.

Alaposan megizzadt a FaZe a mexikói hőségben

Végre nem volt útban az SK, de a németek majdnem megtréfálták Olofékat.

Még az első pályán, Nuke-on mutatott be ropz egy nagyon szép bhop-sorozatot, amivel aztán értékes entry-t tudott lőni. Egy 11:4-es félidő után T oldalra fordultak ropzék, amikor egy zseniális (vélhetőleg előre megtervezett útvonalon) villámgyorsan végigugrálva oldalba tudta lőni a gyanútlan NiKot. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az észt kiválóságnak óriási szerencséje volt, hiszen rain elfelejtett kevlárt venni, ezért vissza kellett mennie CT kezdőre, így viszont NiKo oldalról egyáltalán nem volt fedezve. Én viszont úgy gondolom, ha közben szembetalálkozik rainnel, akkor is egy érdekes párharc alakult volna ki, főleg, ha mouz játékosa lelövi raint, így azonnal 4v5-ben támadhattak volna.

A pályát aztán nagyon szorosan, de megnyerték 16:14-re, utána viszont mindkét soron következő mapen alulmaradtak (Inferno 18:22, Mirage 17:19), így hiába voltak nagyon közel a győzelemhez Stykoék, az európai all star kifogott rajtuk. Látszólag ropz teljesen össze is omlott.

Viszont az észt így is nagyon nagy utat járt be az utóbbi egy év alatt. 2016-ban először a Gold League-ben szerepelt FACEIT-en. Március vége felé még úgy nézett ki, hogy hiába a tehetség, a szülei döntése értelmében nem írhat alá egyik profi csapathoz sem. Áprilisban aztán jött a következő hír, hogy leigazolja a mousesports. Ezt még megelőzte egy "onliner" időszak, amikor az FPL-ben bontogatta szárnyait, 2017 januárjában például meg is nyerte azt. Most meg már egy 750 ezer dolláros eseményen döntőzött. Ezt pedig mindössze egy év alatt. Számomra ő a kompetitív CS egyik legszimpatikusabb "alakja", sokak szerint egyenesen ő lehet a következő NiKo.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!