Karácsonyi tippek: Mi cincogjon a fa alatt?

Minden évben van egy csodálatos ünnep, mikor az ember átszellemülve egy kicsit kiszakad a hétköznapok pörgéséből. Nos, ez a gamereknél nem teljesen így van, ilyenkor talán még édesebb győzelmeket aratni kedvenc játékunkban!

Nincs is szemet gyönyörködtetőbb látvány, mint mikor egy játékos megpillant a fa alatt egy neki szánt ajándékot, majd a kicsomagolás után egy számítógép tartozék kacsint rá. A különböző videojátékoknak az élményét talán a perifériákkal lehet magasztosabbá tenni. Ezért ebben az összeállításunkban a gamer egyik hű harcostársát vettük górcső alá, és igyekeztünk árkategóriánként bemutatni egy-egy egeret, hogy melyiket érdemes választani 10 és 35 ezer forint között:

Razer -Gamerektől Gamereknek!

Az egyik világvezető márkája a játékosiparban. A triplafejű kigyó jelzéssel ellátott logo miatt termékeiket el sem lehet téveszteni. A minden kontinestre kiterjedő rajongóbázis visszajelzései alapján építették meg a legnagyobb gamer-központú hardver, szoftver és szolgáltatási rendszerét.

Ezért kezdeném a sort az ő egyik perifériájukkal, pontosabban a Razer Abyssus-al. Első verziója még 2010-ben jelent meg, 6 évre rá azonban egy univerzális folytatással rukkoltak elő.
A többi Razer egérhez képest nem túl nagy (117 x 64 x 38 milliméteres) Abyssus V2 kialakítása kétkezes, azaz a jobb- és balkezesek egyaránt tudják használni, emellett a vállalat ígérete szerint a tenyeres, ujjbegyes vagy karmos fogást preferálók számára is kényelmes használatot biztosít a felépítése. A 111 grammos, USB-n kapcsolódó rágcsáló részletei nagyban hasonlítanak korábban megjelent Razer egerekhez: a gombok a Diamondback, a rácsok az elején a Naga Hex, a gumis oldalsó rész pedig a Mamba szellemét idézi meg. RGB LED világítás nincs benne, és csak három színből lehet kiválasztani, hogy milyen fényárban ússzon a görgő és az embléma. Természetesen a villogó és "lélegző" effektek sem hiányoznak. Összesen négy programozható gombbal lehet gazdálkodni, beleértve az 5000 dpi-re képes optikai szenzor érzékenységének megváltoztatására használható gombot. A Synapse szoftverben ötféle dpi szintet lehet beprogramozni.

HyperX -Mindannyian Gamerek vagyunk!

A Pulsefire FPS –mint azt a nevében láthatjuk,– kifejezetten a lövöldözős játékok szerelmeseinek készült. Többek között a Na'Vi és az SK Counter Strike csapatai is előszeretettel szórták a skulókat ezekkel az impozáns egérrel. Pontos, megbízható és nem hiányozhat egyetlen mesterlövész repertoárjából sem. A termék a Pixart 3310-es érzékelőt használja, hogy senki és semmi se úszhassa meg a velünk való találkozást. A könnyed súly miatt pedig észre sem vesszük, hogy órákon át kedvenc szoftverünket nyúztuk és közben tömérdek töltényhüvelyt hagytunk a földön. Hosszabb tesztünket alább olvashatjátok:

Ezt használja a Na'Vi is: kipróbáltuk a HyperX első gamer egerét!

A Pulsefire FPS-től helyenként felment a pulzusunk, de imádtuk.

Alienware -Célozz. Klikkelj. Pusztíts!

A végső megoldás: AW958. A földöntúli külsővel megáldott kicsike elsőre kicsit idegen lehet, de biztosak lehetettek benne, hogy hozzátok fog nőni. Pontos, gyors, átépíthető, súlyozható, és van rajta jó pár programozható extra gomb is. Legyen szó a Windows mappái közötti vadászatra, az FPS-ek világának meghódítására, de a MOBA hősöket is élmény lesz manőverezni. A bővebb információért nézzétek meg a tesztünket róla:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!