Az NA LCS csapatok felállásai, kártyákkal és videókkal!

Január 20-án indul az NA LCS, mi pedig az EU-hoz hasonlóan itt is összegezzük, hogy pontosan kikből is fognak majd állni a csapatok.

Az NA LCS merőben más lesz idéntől, mint az EU, hiszen itt már most bevezették a franchise rendszert. Emiatt nem lesznek kieső csapatok, ugyanaz a 10-es küzd majd meg egymással, maximum a játékosok cserélődnek az idők során. Idén, illetve tavaly itt is rengeteg átigazolás volt, a legnagyobb csapatok sem maradtak érintetlenek, sőt egy-két európai import is jött ide. Nézzük meg sorban, melyik csapat kikből áll, illetve ha készítettek ilyet, akkor a csapatbemutató videót is megnézhetitek.

Így fognak kinézni a 2018-as EU LCS csapatok!

Hamarosan kezdődik az idei EU LCS, egészen pontosan január 19-én. Eléggé kaotikus átigazolási szezonon vagyunk túl, rengeteg játékos ment új csapatba, egyesek még régiót is váltottak. Az újévre azonban már minden gárda teljes felállással rendelkezett, így most a szezon kezdete előtt megnézzük még egyszer utoljára és persze összesítve, hogy melyik csapat kikből is fog felépülni.

Kezdjük a Cloud9-nal. Itt pontosan két csere történt, Jensen, Sneaky és Smoothie maradtak, viszont topra és a dzsungelbe jöttek új tagok. Topon a korábban eUNITED csapatában játszó Licorice lesz. Nincs könnyű dolga, hiszen Impact után kellene valamit alkotni, míg a dzsungelbe Svenskeren érkezett a TSM-ből. Mivel topról eltűnt Impact, így kerülhetett a képbe Sven, így ketten Jensennel töltik fel a maximum két import helyét. A bemutató videójuk igazán hangulatos lett, olyan, mint egy 90-es évekbeli sorozat főcímdala.


A Team Solomidnél mindössze Bjergsen és a Hauntzer maradt meg a tavalyi felállásból. A dzsungelbe a P1 friss tehetségét, MikeYoungot igazolták le. Erre azért is volt szükség, mert Sven egy import helyet foglalt, a két hely pedig a botnak kellett, ahova mithy és Zven jöttek a G2-ból. Bár Bjergsen európai, annyira régóta van itt, hogy már nem számít importnak. Az ő idejében ez még két év volt, most már négyet kell várni arra, hogy valaki megkapja az "amerikai" státuszt. Parth helyét az edzői pozícióban Ssong veszi majd át.


Az Optic is betárazott európai tehetésgből, hiszen elhozták PowerofEvilt midre a Misfitsből, ami elég nagy port kavart. Topra a Phoenix1-ből Zig érkezett, őt pedig az eddig Echo Fox színeiben játszó Akaadian támogatja az erdőből. A bot lane két igazi veteránból áll, hiszen mind Arrow, mind pedig LemonNation elég sokat megéltek már. Előbbi szintén a Phoenix1-ből jött, míg Lemon a FlyQuestből.


Ha már Echo Fox, Froggen visszalépett a mides pozícióból. Topon egy igazán meglepő nevet láthatunk, hiszen ide Huni érkezett az SKT-ből, továbbra is VB cím nélkül. Úgy látszik egy év Korea elég is volt, jöhet újra Észak-Amerika. A dzsungelben egy igazán tehetséges játékos, Dardoch lesz majd, aki a Team Liquidből érkezett, míg miden az Azirok koronázatlan királya, FeniX tér vissza a Gold Coin Unitedből. A bot lane a Dignitasból érkezik Altec és Adrian személyében. Huni és Adrian egyszer már voltak csapattársak az Immortals színeiben.

A kövekező delikvens egyike az újonnan érkezőknek, hiszen a Clutch Gaming még nem szerepelt az LCS-ben, bár ilyen névvel, lehet inkább egy CS:GO Majorön lenne a helyük. Topra a Gold Coin Unitedből Solo jön, míg a dzsungelben az Envy-ből Lira, aki talán az egész csapat hajtókereke volt. Vele együtt a bot lane is jött volt szervezetétől, vagyis Apollo és Hakuho lesz a gárda duoja. Miden pedig itt is egy európai tehetség játszik majd, vagyis Febiven.

Egy igazi vén róka következik, a CLG. Itt sem maradt minden a helyén, két új játékossal gazdagodtak. Topon továbbra is maradt Darshan, azonban a dzsungelben Reignover lesz, aki a Team Liquidből érkezett. Miden és ADC pozícióban nincs változás, vagyis Huhi és Stixxay továbbra is kitartanak a szervezetük mellett, viszont az egyik arca az egész CLG-nek lelépett, így aphromoo helyére Biofrost jött a TSM-ből.


A FlyQuest szinte teljes mértékben átalakult. Egyedül WildTurtle maradt a tavalyi felállásból. Topra az Immortalsból igazolták le Flame-et, a néha szokatlanul agresszív stílusáról híres koreai játékost. A dzsungelben szintén az Immortalsból jött AnDa, ahogy a support, Stunt is ebből a csapatból igazolt át. Midre Fly került a Gold Coin Unitedből, ennél csapathoz illőbb neve nem is lehetne. 

A Golden Guardians szintén újonc csapat, de a felállása egyáltalán nem. Topra Lourlo jött a Team Liquidből, míg a dzsungelbe megszerezték a Cloud9 korábbi dzsungelesét, Contractz-et. Midre Hai került, a jó taktikai érzékkel és remek vezetői készségekkel megáldott egykori FlyQeust játékos. A bot lane-t az eUNITED-ből érkező Deftly és a szintén Team Liquidből jövő Matt alkotják majd.


A 100 Thieves majd minden pozíciójára más csapatból érkeztek emberek. Topon a Dignitasból Summday fogja aprítani az ellenfeleket, talán itt végre sikerült megmutatnia, hogy egy igazán jó játékos a megfelelő csapatban. A dzsungelbe egy igazi veterán tér vissza Meteos személyében, míg miden Ryu. Mindketten a Phoenix1-ből igazoltak át ide. A bot lane nagyon sokáig titok volt, először az eddig a CLG-ben játszó aphromoo leszerződtetésére derült fény, utána viszont nagy szerepe volt az ADC kiválasztásában, aki végül Cody Sun lett, az Immortals egykori lövésze.

És végül, de nem utolsósorban a Paid by $teve, akarom mondani a Team Liquid felállása. Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a legnagyobb bevásárlást ők tartották idén. Topra megszerezték a Cloud9-tól Impactet, de ami még nagyobb szó, hogy az SKT is érdeklődött iránta és még így is ide jött. A dzsungelbe Xmithie lesz majd, aki mögött számos évnyi tapasztalat van már. Pobelter jött midre, az Immortalsból, szintén sok tapasztalattal. A TSM háza tájáról érkezett ide Doublelift is, aki tavaly már megfordult a csapatnál egy rövid időre. Az ő támogatója pedig Olleh lesz. Az új Team Liquid tehát 3/5 részben az Immortalsból áll.

Érdekes módon a Golden Guardians az egyetlen gárda, akik nem éltek az import lehetőséggel, és csak helyi játékosokból állnak. Minden más csapatnál mindkét hely ki lett használva.

Vajon idén is a TSM lesz a legjobb, vagy valaki trónfosztást hajt végre?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!