Így néz ki az OWL csapatok erősorrendje az ESPN szerint

Így néz ki az OWL csapatok erősorrendje az ESPN szerint

A lista az előszezon eredményei és a csapatok játékoskeretei alapján készült. 

Az Overwatch League főszezonjának indulásáig már csak pár nap van hátra, és a versenysorozat körül egyre nagyobb a felhajtás. Ennek apropóján az ESPN e-sport részlegének újságírója; Tyler Erzberger elkészítette a liga csapatainak aktuális erősorrendjét. A lista alapvetően a csapatok lineupját és az előszezonban nyújtott teljesítményt veszi alapul, a végső sorrend pedig a következő. 

1. Seoul Dynasty

Az előszezonban a Dynasty mind a három mérkőzését megnyerte és összesen két pályát vesztett az egész széria során. Az alakulat tagjai igencsak magabiztosan nyilatkoztak teljesítményükről, és véleményük szerint is ők a legerősebb csapat a ligában. 

2. London Spitfire

Annak ellenére, hogy kikaptak a Los Angeles Gladiators ellen, a GC Busan és Kongdoo Panthera fúziójából létrejövő Spitfire elcsípte a második helyet. Erzberger véleménye szerint a csapat túl sok tehetséges játékossal rendelkezik ahhoz, hogy elbukjanak a versenysorozatban. 

3. New York Excelsior

Alapvetően több csapat is versenyzett a képzeletbeli dobogó harmadik helyéért, viszont a végső befutó az XL lett. Az előszezonban ugyan kikaptak a Dynasty-tól, viszont hiányolták egyik support játékosukat, Bank "JJoNak" Sung-hyeon-t, aki nem volt elég idős a pályára lépéshez és emiatt nem tudták a maximálisat nyújtani. 

4. Los Angeles Valiant

A csapat számára jól indult az előszezon és két győzelemmel zárták a szériát, legyőzve a nagy riválisoknak számító San Francisco Shock-ot és Los Angeles Gladiators-t. A főszezonban ráadásul már Brady "Agilities" Girardi is pályára léphet, aki időközben betöltötte a 18. életévét. 

5. Dallas Fuel

A texasi csapat is két győzelemmel zárta az előszezont, viszont teljesítményük nem volt annyira meggyőző, mint sokan számítottak rá. Tyler szerint viszont akárcsak a Spitfire esetében, a Fuel is túl sok tehetséggel rendelkezik ahhoz, hogy csalódást okozzanak a rajongóik számára.

6. Houston Outlaws

Az Outlaws nem éppen könnyű ellenfeleket kapott az előszezonban a Dynasty és Fuel személyében. Ennek ellenére sikerült megmutatniuk, hogy érdemes lesz odafigyelni rájuk, különösen a nagyon erős DPS játékosaikra, mint Jacob "JAKE" Lyon, Jiri "LiNkzr" Masalin, vagy Matthew "Clockwork" Dias.

7. Los Angeles Gladiators

Ha emlékeztek még, a Gladiators legyőzte a London Spitfire-t az előszezon során, ami hatalmas sikernek számít. Sajnos a Valiant ellen már nem jött össze ez a teljesítmény és a csapat 1-1 mérleggel zárt, viszont a gárdában hatalmas lehetőségek vannak. 

8. San Francisco Shock

Az előszezon megmutatta, hogy az alsó, közép és felső tier-nek számító csapatok között nem is olyan nagy a különbség, mint gondoltuk volna. Az SF Shock kiváló példa erre, ami két helyet javított az előszezon előtti rangsorhoz képest és nagy potenciállal rendelkezik a jövőben. 

9. Boston Uprising

Az Uprising 1-1-es teljesítménye volt talán a legnagyobb meglepetése az előszezonnak, mivel mindenki sokkal gyengébbnek gondolta őket a lineup alapján. Erzberger szerint csak időt kell adni nekik, hogy összeérjenek, mint csapat, és a fiatal játékosok bebizonyíthassák, hogy alakulatok előkelőbb helyezést érdemel, mint a 9. hely. 

10. Philadelphia Fusion

A csapat egyértelműen kakukktojásnak számít, mivel logisztikai problémák miatt nem tudtak részt venni az előszezon mérkőzésein. Az ESPN szerint azonban maga a lineup megérdemli a tizedik helyet, és kíváncsian várják, hogyan fognak teljesíteni a színpadon. 

11. Florida Mayhem

A csapat egyértelműen a legnagyobb csalódásnak számított a decemberi sorozatban, mivel mindkét meccsüket elvesztették a Shock és Fuel ellen. Az alakulat csak hat fős lineuppal rendelkezik, ami a legnagyobb hátrányuknak számít az elemzők szerint. 

12. Sanghai Dragons

A Dragons is elvesztette minden meccsét, viszont a játékosai csak pár napot tudtak együtt játszani az előszezon előtt. A gárdában ettől függetlenül megvan a potenciál és Weida "Diya" Lu egyértelműen világklasszis szinten játszik, már csak a többieknek kell felnőnie hozzá. 

Ez lett volna tehát az ESPN Overwatch League erősorrendje. Ti egyetértetek a listával, vagy változtatnátok rajta?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!