Megvannak a 2018-as Világbajnokság paklijai

Megvannak a 2018-as Világbajnokság paklijai

Nyilvánosságra hozták a 2018-as Világbajnokság paklijait, amelyben nem meglepő módon a Priest mellett, a Rogue illetve a Warlock volt az ász!

Ugyan alig léptünk még be 2018-ba, de máris záporoznak ránk az idei év talán legfontosabb eseményének, a Világbajnokságnak paklijai. Mivel 16 játékos mind a 4 deckjét elhoztuk most nektek (ami egy kis fejszámolást követően 64 darab paklira rúg) így nem elemeznénk mindegyiket külön-külön. Nagy szerencsénk, hogy nem is lehetne, hiszen sok játékos hasonló tematikára épülő paklival próbált szerencsét a versenyen.

Priest

Nem meglepő módon a Priestek elárasztották a metát. A kaszt gyakori archetípusainak számítanak a Big Spell Priest, a Highlander Priest illetve annak sárkányokkal is operáló változata, a Dragon Highlander Priest. A Big Spell Priest-et ugyan már nem régi formájában láthatjuk viszont, hiszen például a paklikban nem sokszor kap már helyet a Barnes és az Eternal Servitude sem, viszont ne aggódjatok, a Kobolds & Catacombs erre egy igen egyszerű megoldást kínál! A deckben kihagyhatatlan elemként szerepel ugyanis a Spiteful Summoner, amely mellett még besúvasztották a sok manába kerülő varázslatokat is (gondolhatunk itt akár a Free From Amber-re vagy a Mind Controll-ra). Ezeken kívül bekerült néhány egymással szinergiába lévő sárkány is a pakliba (mint például Duskbreaker, Twilight Drake vagy a Drakonid Operative) így hasonlíthatjuk akár a már előbb megemlített Dragon Highlander Priest-hez is. Viszont a ténylegesen sárkányokkal működő pakliba nem fértek bele a sok manába kerülő spellek, ott inkább a Silence, Holy Smite, Potion of Madness és társai azok, amik megkönnyítik a játékosok helyzetét. A Highlander Priest illetve Dragon Highlander nem sokban tér el egymástól felépítésében. Ha őszinték akarunk lenni a két pakli szinte ikertestvérei egymásnak, viszont azok, akik szeretik a sárkányokkal való játékot és esetleg hasznosabbnak is tartják őket valószínűleg nem a sima Highlander-rel fognak játszani.

Warlock

A másik talán legismertebb újítás, ami a Kobolds & Catacombs-al lépett be a játékban az a Cube Warlock (vagy Cubelock). A 16 játékosból hatan Cube-ot, 9-en pedig Control Warlock-ot hoztak magukkal és csak egy ember használja majd a Warlock Zoo archetípusát. De miért is olyan népszerű a Cubelock? A paklit játszók fő célja, hogy a két legnagyobb démont (amely ebben az esetben a Doomguard illetve a Voidlord) megpróbálják úgy a board-ra "letenni", hogy az ne emésszen fel plusz manát. Pontosabban, hogy kvázi nulla manáért tudják kijátszani. Ez pedig nagyon gyakran megtörténhet a játék során, ugyanis a legújabb kiegészítőben bemutatott Possessed Lackey illetve a Warlock kaszt Legendary fegyvere a Skull of the Man'ari is ebben segíti a játékosokat. A nevét a pakli a Carnivorous Cube-ról kapta (amit szintén a Kobolds & Catacombs-ban mutattak be), ezzel a kártyával pedig a játékosok eszméletlen sebzéseket tudnak kiosztani. Gondoljatok csak bele, ha kikerül a Doomguard, majd a Carnivorous Cube is, akkor a Doomguardot "feláldozva" a Cube halála után jobb esetben több mint 10 azonnali sebzés lehet lent az asztalon.

Paladin

Természetesen nem maradhatott el a már megszokottnak számító Jade illetve Aggro Druid sem. Ezen kívül 12 ember hozott Tempo Rogue-ot (ez által nagyon sok kalózzal találkozhatunk majd), ami jócskán mutatja azt, hogy még mennyi potenciál van a tempo paklikban is. Ugyan Mage illetve Hunter sem szerepelhet sokat a versenyen (Mage-ből talán kettő még Hunter-ből csupán egy deck-et találhatunk meg), viszont üde színfoltnak számít még mindig a Murloc Paladin a pakliösszeállításokban. Egyenlőre még "hasít" ez a fajta Paladin archetípus, viszont a hamarosan esedékes Standard kártya rotáció neki is nagy érvágásnak fog számítani, hiszen búcsút inthet a Vilefin Inquisitor-nak, így már nem tudnak a játékosok Murlock-okat idézni Silver Hand Recruit-ok helyett. Most pedig nézzük meg a paklikat:

Ant

DocPwn

Frozen

Hoej

JasonZhou

Kolento

Muzzy

Neirea

Omegazero

Orange

Purple

SamuelTsao

Sintolol

ShtanUdachi

Surrender

tom60229

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!