4 hónap alatt rekordeladást produkált a FIFA18

4 hónap alatt rekordeladást produkált a FIFA18

A világ minden pontján imádják a labdarúgást, ez nem kétséges.

Az EA Sports évről évre megjelenő sportjátéka, a FIFA minden esztendőben egyre kelendőbb, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az értékesítés. A kiadó egyik zászlóshajójáról beszélünk, hiszen még a Madden NFL-nél is kelendőbb.

A VGChartz nemrégiben arról számolt be, hogy rövid idő alatt hatalmas eladásokat produkált. A statisztikák szerint az elmúlt héten újabb 300 ezer kópia talált gazdára, így összeségében a videojáték átlépte a 10 millió eladott példányszámot. Ez egy lenyűgöző szám, illetve az EA számára is egy igazi mérföldkő, a közeljövőben pedig nem valószínű, hogy ez a tendencia lassulni fog. Az európai régióban külünösen keresett termékről beszélhetünk, az értékesítések 75%-át ugyanis innen szármáznak, számszerűsítve ez 7.69 milliót jelent. Észak-Amerikában nem volt ennyire kapós, a kontinensen "csak" 2.13 millió (kb 21%) fogyott, míg a harmadik legnagyobb eladásokat produkáló ország Japán volt a maga 130 ezer példányával.

Ami a platformokat illeti, a PS4 viszi a prímet, hiszen 7.48 millióan vásárolták meg a Sony konzoljaira, ami 73%-ot jelent. Xbox One-ra jóval kevesebben tartottak rá igényt, hiszen 1.85 millió tulaj szerezte be a szoftvert. Sokan egyébként arra is számítottak, hogy a Nintendo Switch-re sok érdeklődő lesz, viszont a várakozásokat alulmúlták a számok, a maguk 330 ezres eladásaival. A PC kullog a lista alján, csupán 70 ezer FIFA18 fogyott az asztali gépekre. A FIFA19 megjelenésénél a Nintendo mindenképp kérdéses, de az összes többi platformra valószínűéleg láthatjuk majd kedvenc focis videojátékunkat. A sok újdonságról egyelőre nincs információ, de biztosan igyekszik újabb tartalmakkal megtölteni a következő verziót is az EA Sports.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!