“Pár csapat utál ellenünk gyakorolni, rühellik, hogy ennyire agresszívak vagyunk” -jR interjú

Tegnap, a Major eddigi legnagyobb meglepetése után interjúvolta meg a HLTV a Vega Squadron játékosát.

Derült égből villámcsapásként ért mindenkit, amikor az orosz Vega Squadron nem csak elverte, de szó szerint elgyepálta a FaZe-t 16-6-ra az all-star csapat legjobb mapján. Egyáltalán nem voltak felkészülve arra, amit az orosz csapat csinál és ez látszódott is a játékukon. Ezek után a menedzser segítségével interjúra hívták a csapat ukrán játékosát jR-t, hogy beszéljen a felkészülésről, a taktikákról és arról, hogy mit éreznek most a 2-0 után.

Először is muszáj megkérdeznem, hogy milyen érzés volt egy ekkora meglepetést okozni a FaZe ellen, főleg ennyire dominálva?

Tudjuk, hogy milyen érzés ekkora arénában játszani egy éve hasonlóképpen vertük el a NiP-et is. Teljesen felkészülve érkeztünk a meccsre taktikailag és fejben is. Teljes koncentrációval mentünk neki a meccsnek és így nem okozhattak annyi meglepetést.

Beszéljünk picit a felkészülésről, az agresszió, amit mindkét oldalon megmutattatok végig terveben volt, tudtátok, hogy működni fog?

Mi csak megnéztünk pár demót tőlük. Próbáltunk minél egyszerűbben játszani és nem összekavarodni, mintha csak gyakorolnánk. Pár csapat utál ellenünk gyakorolni, mert nagyon agresszívan játszunk, rühellik. De visszatérve a demókra azt láttuk, hogy az agresszív játék jól működne ellenük és kiderült, hogy igazunk volt.

Előbb említetted, hogy más csapatokat feldühít a játékstílusotok, szerinted miért kezelik ennyire nehezen?

Azért tűnik nehéznek más csapatoknak az agresszív játékstílus, mert tönkre tesszük az ő taktikájukat azzal, hogy valaki meghal már az első 15 másodpercben. De ezt csak azért tehetjük meg, mert régóta együtt játszunk, bízunk egymásban és kényelmesen érezzük magunkat a legkomolyabb clutch-oknál is. Könnyebb úgy játszanunk, ha nem 5v5-ben kell támadnunk vagy védekeznünk.

Hogyan érzitek magatokat, így, hogy 2-0-val álltok a harmadik körben? Számít, hogy kivel találkoztok következőleg?

2-0-val lejátszani a harmadik meccsek sokkal könnyebb fejben, mintha 0-2-vel állnánk. Szabadabban játszhatunk, de nem mondanám, hogy hibázhatunk. Egy meccset kell nyerni és erre van három esélyünk. Egyáltalán nem számít, hogy kit kapunk (a G2-t kapták végül, de ekkor még nem tudták -a szerk.) a 16 csapat közül, azért, mert egyszerűen nincs gyenge csapat a mezőnyben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!