Holnap indul a 8. szezon, de mit is jelent ez pontosan?

Holnap indul a 8. szezon, de mit is jelent ez pontosan?

Már csak egy nap választ el minket az új szezon indulásától, de mit is érdemes erről tudni? Mi változik holnaptól, mire érdemes figyelni és persze mi az, ami megmarad?

Január 16-án, azaz holnap véget ér a preseason és végre elkezdődik a 8. szezon is ténylegesen. De mit is jelent ez pontosan? Mi változik ilyenkor, mi az ami marad, mire érdemes figyelni.

Fejlődik a Honor rendszer, még több jutalom üti majd a markunkat

Heldeus | 18/01/12 07:39 Az átalakított Honor rendszer bevezetése új fejezetet nyitott a játék életének egy bizonyos szakaszában. A Riot Games nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a toxic, sportszerűtlen játékosok számát minél hatékonyabban csökkentse, ehhez pedig a nyáron egy baromi ütős fegyverrel álltak elő: a teljesen megújított Honor rendszerrel.

Az első, és talán legfontosabb természetesen a rangsorolt szezon újraindulása. Január 16-tól eltűnik a profilunkról az eddig elért rankunk, egyedül a keret marad meg. Ami viszont fontos, hogy a szezon végén elért rank szerinti keretet fogjuk viselni az egész évben. Vagyis, ha a szezon zárásakor és a preseason indulásakor mondjuk Platinum 2-ben voltunk, de a preseason alatt elértük a Diamondot, akkor is Platinum keretünk lesz egész évben. Ezt megváltoztatni maximum az idei szezon végén lesz lehetőségünk.

Ez nem jelenti azt, hogy a preseasonben játszott rangsorolt meccseknek nincs semmilyen értéke. Ugyan a profilunkon nem jelenik meg, de az MMR is számít. Ez az a titkos szám, amit a Riot soha nem ad ki és más oldalak is, mint amilyen az op.gg is, csak megközelítőleg tudják ezt a számot megadni. Minél magasabb eloban vagyunk, annál nagyobb az MMR-ünk, kissé hasonlatos a gold silver stb. előtti számos rendszerre.  És hogy miért fontos az MMR? A 10 lejátszott besoroló meccs alatt, illetve után az MMR nagyon is nagy szerepet játszik abban, hogy hova fogunk pontosan kerülni. Vagyis egy Diamond 4-es MMR-el jobb eséllyel kerülünk valahova Platinum közepére, mintha csak a Plat 2-t tartottuk volna meg a szezon végéről.

Ez már csak személyes tanács, de ha nem vagytok nagyon türelmetlenek, legalább egy pár napot várjatok a besorolókkal. Sokan habzó szájjal másznak bele és egyből letolják az összeset. Ennek az eredménye rengeteg kiégett játékos, mivel mindenki szeretné 10-0-ban zárni ezeket, de a legtöbb embernek természetesen ez nem fog összejönni. A hardcore tryhardolók és magas elojú játékosok is ilyenkor tolják le rendszerint, akikkel össze is kerülhetsz bizonyos szinten, ilyenkor a matchmaking még egyáltalán nem mondható tökéletesnek, ha pedig az ellenfélbe kerülnek, nos az kellemetlen lehet.

Az új rúnákról már rengeteget írtunk, itt a legtöbb változást már nagyjából megszokhattuk. Továbbra is minden rúna elérhető lesz mindenki számára, amiket most már hősválasztás alatt is tudunk állítani. Ha elfogadtok egy újabb jó tanácsot és elég gyorsak vagytok, ne állítsatok be előre 20 oldalt és mindig azokból válasszatok fixen. Ha már eléggé ismeritek a rúnákat, akkor elég 10-20 másodperc a beállításukra. Ha ezt így teszitek, van lehetőségetek sőt késztetésetek arra, hogy megnézzétek az ellenfeletek és magatokat, majd elgondolkozzatok azon, hogy ténylegesen mire van szükségünk az adott meccsre. Így nehezebben esünk abba a hibába, hogy a megszokásaink rabjaivá válunk és mindig ugyanazt a standard oldalt állítjuk be. Jelene esetben ez azért sem tanácsos, mert bár a preseasonnek holnaptól vége, a Runes Reforged rendszer még mesze nem pörög 100%-on. Sok kiegyensúlyozás, sőt új rúnák is várhatóak.

Jó hír lehet sokak számára az is, hogy a ládák is visszaállítódnak. Mint azt sokan tudják, ha egy adott hőssel játszunk és mi, vagy valaki a csapatunkban elér egy legalább S- szintet a mérkőzésen, akkor egy ládával leszünk gazdagabbak. Viszont minden hőssel ezt csak egyszer lehet megcsinálni, vagyis maximálisan tavaly 52 ládát lehetett szerezni. A kulcs az már más kérdés, mert az tovább is a honor rendszer részeként esik. Nos ezek a ládák resetelődnek, és újfent minden hőssel elért S, vagy afeletti osztályzat egy ládát fog jelenteni.

Ha már honor, az is jócskán megváltozik. Erről korábban már írtunk részletesen, amiről a cikk elején található linken olvashattok, de röviden leírom a lényeget. Aki 2, vagy afeletti szinten volt, az ismét visszakerül a kettes szintre. Mostantól egy szinten belül lesz 3-3 ellenőrzőpont, ami jobban jelzi a haladásunkat és mindegyikért kapunk külön jutalmakat. Ezek lehetnek kapszulák, kulcsok, ward skinek, kék esszencia, vagy emote-ok is, szóval megéri jól viselkedni. Aki 2-es alatt volt, marad a mostani helyén. 

A szintlépés is megváltozott, most már nincs maximuma. Minden szinten kapunk egy kapszulát, amiben hőstöredékek, esetleg kék esszencia található, illetve egyes mérföldköveknél nagyobb kapszulákat is kaphatunk, amiben nagyobb értékben található tartalom.

Végül, de nem utolsó sorban hamarosan érkezik a Clash játékmód is, ami a Riot kliensbe épített versenyrendszere lesz. Korábban ezt már lehetett tesztelni, ahol egy előre megadott öt fős csapattal próbálhattunk szerencsét más, hasonló tudású játékosok ellen. A nevezés nem volt egy komoly összeg, függetlenül attól, hogy RP-t vagy BE-t szántunk rá és ahhoz képest egész jó nyereményeket is lehetett kapni. Mindezt a Riot jó eséllyel még javítani fogja, így nem árt figyelni rá, ehhez viszont alapfeltétel, hogy legalább a 10 besoroló meccsünk le legyen játszva.

Ezek a legfontosabb dolgok, amikre figyelni érdemes, na meg majd az új patch-ekre minden második héten. Szerencsére a tervek szerint ezekből csak egy lesz nagyobb, a második mindig csak az előzőt kalapálja ki, így fontosabb változásokra nagyjából havonta lehet majd számítani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.