Koreában már dübörög az LCK, Crown villantott is egy szépet -videó

Koreában már dübörög az LCK, Crown villantott is egy szépet -videó

Hiába, Korea az még mindig Korea. Mintha egy teljesen más szintet látnánk a képernyőn, Crown is mérnöki pontossággal számolt ki mindent a menekülése során.

Mindig is ámulattal követtem az LCK eseményeit, akárhányszor csak alkalmam adódott rá. Még akkor is, amikor az EU és az NA LCS gyengélkedett, az LCK-ban a színvonal és a minőség nagyrészt változatlan maradt. Minőségi játékosok játszanak minőségi meccseket és míg a többi régióban azon hördülünk fel, hogy egy szép kombó, esetleg dive, vagy valami más összejött, addig keleten a hibák azok, amik szembetűnőek.

Az ingame bugok a profikat sem kímélik, Jankos eltűnt a játékból -videó

Megmondom őszintén sok bugot megéltem már, de ilyet valahogy még nem láttam. Jankos konkrétan eltűnt a pályáról.

Az alábbi videó során is annyi mindenre érdemes figyelni, hogy az eszméletlen. És ők mindezeket a szituációkat, valamint a reakcióikat a másodperc töredékrésze alatt mérik fel és döntik el. Nem viccelek, lassítva is megnéztem ezt az alig 30 másodperces videót, ahol több outplay történt, mint sokszor egy egész NA meccsen. Az egész Bdd és a Crown összecsapásával kezdődik, mindketten 9-esek. Crown talán egyetlen hibája az egész videó alatt, hogy nem kattint el időben így belenéz a Cassio ultiba, igaz Ryze pozíciója alapján ez akár még kérdéses is lehetne. A Cassio Q (Noxious Blast) után Crown-nak nincs értelme futnia, ráadásul a W (Miasma) is alatt van, tehát utolérné Bdd, így inkább a harcot választja. 

Bdd se semmi, még van annyi lélekjelenléte, hogy a Ryze E (Spell Flux) megkapása után rögtön Crown mögé Flash-el, ezzel kikerülve az E-t követő Q-t (Overload), ami rengeteg sebzést jelentene. Crown azonban máris fordul, a Q gyakorlatilag még ki sem ért, de ő máris Bdd új pozíciójával van elfoglalva. Repül még egy E a részéről, majd az újabb Q, hiszen a CD rögtön nullázódik egy-egy képesség után, a biztonság kedvéért pedig még Healel is Crown. Utána már a minionok is segítenek a KSV midesének, Bdd ezt valószínűleg alábecsülte, mivel az elejétől fogva hét minion, köztük egy cannon is püfölte Bdd fejét. A kill megvan, de az akciónak még nincs vége, hiszen érkezik Gorilla a Tachm Kench ultival.

Itt kezd igazán érdekessé válni a dolog. Abban a pillanatban, hogy Tahm Kench ulti jelzője megjelenik, Crown is rögtön már teleportálna vissza saját ultijával a tornya alá. Egyet még etet és elsétál a számára messzebb lévő részére az ultija, amire Gorilla reagálna is egy nyelvcsapással. A Flash-t azonban nem számolja bele és Crown máris az ultija másik oldalán van, Tahm Kench pedig így nem talál.  Nidalee is szeretné még kivenni a részét a harcból. A dárda nem talál, de Crown életereje nagyon alacsony, így Flash-el is a torony alá. Szerencsétlenségére emberformában teszi mindezt, Crown lélekjelenléte pedig példa nélküli. Hogy túlélje a helyzetet azonnal E-W kombót használ majd arra a Q-t, így a passzívjából megkapja a pajzsot, ez pedig pont elég ahhoz, hogy egy következő Nidalee alaptámadást is túléljen. Innentől már biztonságban van, Ambition pedig érkezik felmentő seregként, de Gorilla még erre is reagál egy W-vel (Devour) és kimenti onnan Peanut Nidaleeját.


Mindez alig 17-18 másodperc történése, ami alatt számos döntést és mechanikai bravúrt kellett végrehajtania majd minden résztvevő játékosnak. Ez az a szint, amit sajnos nagyon-nagyon ritkán látunk a nyugati ligákban. Talán egy szép napon mi is eljutunk idáig, de azt valahogy kétlem, hogy az újfent bevezetett Bo1-es rendszer mellett fog megtörténni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.