Idén sem bugmentes a ranked, Diamond 3-ból Bronze 5-be

Mindez ráadásul a koreai ranglétrán. Egy játékos az előző szezont Diamond 3-ban fejezte be. Tény, hogy nem sikerült a legjobban a besoroló, de nyilvánvalóan hiba van a dologban.

Az utóbbi pár évben a besorolók különösképpen nehézzé tették sokak életét. Alapból is jobban visszadobják az embert, mint régebben, ez szándékos egyébként, de néha a rendszer gondol egyet, és elbicsaklik. Tavaly például majdnem össznépi hisztéria tört ki, mikor sokan meglátták a kapott rangjukat.

Holnap indul a 8. szezon, de mit is jelent ez pontosan?

Aioween | 18/01/15 12:25 Már csak egy nap választ el minket az új szezon indulásától, de mit is érdemes erről tudni? Mi változik holnaptól, mire érdemes figyelni és persze mi az, ami megmarad? Január 16-án, azaz holnap véget ér a preseaon és végre elkezdődik a 8. szezon is ténylegesen.

Valóban voltak furcsaságok, én magam is eléggé visszaestem. Platinum 5-ben fejeztem be tavaly előtt a szezont és egészen Silver 2-ig dobott vissza egy 6-4-es besoroló után. Nos vannak ennél furcsább, illetve durvább dolgok is. A koreai szerveren egy játékos Diamond 3-ban végzett tavaly. A besorolói nem mentek a legfényesebben, hiszen 5 győzelemmel és 5 vereséggel zárta a 10-es szériát, de ez még mindig átlagosnak mondható. Az eredmény azonban meglepő lehetett számára. Elképzelni sem akarom az arcát, mikor meglátta, hogy bronze 5-be került, vagyis a lehető legalacsonyabb rangra. Mindezt ráadásul -10 LP-vel ellátva, tehát ennél lentebb már tényleg nincs.

Ráadásul már két szezon óta a Diamond szinten van, tehát nem hirtelen lett diás, egyik napról a másikra. A posztot egyébként a tulajdonos rakta ki egy koreai közösségi fórumra. Bár a betűk koreaiak, azért ki lehet venni az ötös számot, illetve a fenti op.gg profil után, egyértelműen a bronze 5-ös szintre került.

A helyzetre egyébként a Riot is reagált, ha minden igaz, akkor javították már a bugot, és az említett delikvensnek már csak egy meccset kell játszania, hogy ez a hiba rendbe jöjjön. Azt is hozzátették, hogy ez a hiba tudomásuk szerint csak kevés játékost érint és őket is csak a KR szerveren. 

Egy játékos észrevétele alapján, illetve a fórumok posztjai szerint, ahova az említett játékos is posztolt, mindenki, aki koreai idő szerint reggel állt neki a besorolóknak, az bronze 5-ba került. Egy challenger például bronze 3-ba került.

Időközben egyébként kiderült, hogy egy új algoritmus szólt közbe az MMR oldaláról, de ezt azóta törölték, így az érintett játékosok újabb besoroló meccseket kapnak folyamatosan, hogy ezt a hibát korrigálják.

És hogy ez miért ekkora dilemma? Bár a playek jó eséllyel nem mind a bronze divízióból származnak, valahogy így nézhetnek ki, mint az alábbi videóban.

Ti lejátszottátok már a besorolókat?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!