Ezzel a változással egy kicsit kezelhetőbbé tehetnék Zoet

Ezzel a változással egy kicsit kezelhetőbbé tehetnék Zoet

Nem, nem azt javasoljuk, hogy vegyék ki a játékból, vagy hogy nerfeljék rommá. Egy valóban egyszerű és mégis fontos változtatásnak hála kissé kezelhetőbbé válna az ellenfél számára is.

Zoe rengeteg gondot okozott már a játékosoknak és a fejlesztőknek is, pedig nem is olyan régen jelent meg. Az új mechanikák és persze a nyers sebzés, ami a kilométerekről érkező Q-jából származik, valamint a "fél pályán" átlőtt buborék ellen sem egyszerű játszani. Mégis úgy gondolom, hogy bár a karakter erős, ezek a képességek határozzák meg karakter mivoltát, amit nagy kár lenne elvenni rögtön, inkább a számokon kellene még finomítani picit.

Ezreal és Malzahar szép napjai véget érhetnek, nerfek várnak rájuk

Aioween | 18/01/16 09:51 E két hőst célozta meg ugyanis a Riot Games a legutóbbi patch során és ha ezek a változások valóban maradandóak, akkor könnyen leüthetik őket a trónról. Érdekes módon a kevesebb nerfen átesett Malzahar kapta még most is a kisebb pofont, míg Ezrealt továbbra sem kímélik a fejlesztők.


Most azonban nem a Q-ról (Paddle Start) és nem is az E-ről (Sleepy Trouble Bubble) van szó, hanem a W-ről, vagyis a Spell Thief-ről. Ez az a képesség, ami először a teaser alatt a legnagyobb meglepetést okozta, hiszen egy klippen belül több alkalommal is láttuk Zoe-t Flash-elni. Eddigi játéktudásunk szerint pedig ez elképzelhetetlen és persze OP-volt. 

A képességet azóta már pontosan ismerjük, minden ellenfél által elhasznált idézői képesség, vagy tárgyaktív a földön hagy 40 másodpercre egy buborékot, amiben azt a képességet sajátíthatjuk el és tehetjük a W-re. Ez eddig rendben is van, hiszen erről tudunk mi is, meg ő is. Tehát ha ő Flash-el, akkor azzal számolnia kell, hogy jó eséllyel mi is fel tudjuk majd ezt kapni a földről és követni tudjuk. Úgy szintén tárgyakkal is megtehetjük ezt, mint egy Hextech Protobelt, Hextech Gunblade stb. Emellett még három kis gömböt is kapunk, amik elsősorban a támadott, legközelebb álló ellenfelet célozzák és ötös szinten már 70% mozgási sebességet is kapunk, ötös szinten ez már 4 másodpercig is kitart.

De mi a helyzet az ösvény fázissal. Amikor még nem nagyon harcolunk konstans, nincsenek teamfightok és mindenki a saját ösvényén farmol békésen, Zoe ekkor is veszélyt tud jelenteni. Ennek a veszélynek a forrása a lufis minionok. Bár a minionokból származó képességek már csak 20 másodpercig használhatóak fel, vagyis nem nagyon tudjuk tartogatni őket, a pontos hatásuk az utolsó pillanatig, vagyis az adott lufis minion megöléséig titok marad. Ez szerintem egy túl egészséges, vagy épp igazságos előny, amivel Zoe rendelkezik.

Ugyan mondhatnánk azt, hogy ez miért lenne előny, hiszen a Zoe játékos sem tudja előre, de egy dolgot ne tévesszünk szem elől. Bármi is esik ki a minionból, Zoenak abból csak előnye lehet, amivel tovább alakíthatja a játéktervét, hátrányt biztosan nem fog szenvedni. Az ellenfélnek viszont nagyon nem mindegy, hogy mi esik ki belőle. Tegyük fel alacsony életerőn van és nem tudja, hogy hazamenjen-e, mert mondjuk még rendelkezik elég manával a következő hullámra. Azonban, ha a minionból mondjuk egy Ignite esik ki, az könnyen az életébe került. Ha például Teleport, az az adott helyzetet kevésbé befolyásolja. A lényeg, hogy nem tud tervezni.

Ezt kellene szerintem láthatóvá tenni. Egyrészt Zoe és előre tudna tervezni és az ellenfél is fel tud készülni a "legrosszabbra". Mindemellett ráadásul még újabb kis "mindgame" is kialakulna a két játékos között, hiszen pontosan tudnák, hogy mi esik a minionból, így el lehet kezdeni taktikázni, hogy kinek mennyit is ér az egész. Zoe hajlandó-e nagyobb erőforrásokat áldozni azért az egy last hitért, hogy megkapja, amit a minion rejt, vagy épp az ellenfele áldoz több képességet arra, hogy távol tartsa valahogy ettől a miniontól és ne gazdagodjon semmivel.

Ösvényen valamivel kezelhetőbbé válna a karakter, amúgy is elég meglepetést rejt magában a falon át lőtt buborékkal, amire sokszor nem lehet felkészülni, majd a szintén hirtelen ott termett Zoe az ultival és a vele együtt érkező Paddle Star. Legalább az ösvényfázis legyen egy fokkal kiszámíthatóbb és összetettebb, semmint tiszta szerencse.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Borító: https://hu.pinterest.com/pin/484629609894335443/?lp=true

Kövess Minket!