Shox -Visszagondolva én hibáztam, nekem kellett volna alkalmazkodnom

Shox -Visszagondolva én hibáztam, nekem kellett volna alkalmazkodnom

Az interjúban szó esett a G2 esélyeiről a Majorön, valamint a csapaton belüli szerepváltásokról is.

A nagyon szoros Vega Squadron elleni mérkőzés után Richard "shox" Papillon a HLTV-nek adott interjút. Csapata 3-0-val jutott tovább a major következő körébe, miután megtudták állítani a Vega Squadron nagyon lelkes 12-3-as comebackjét. 

Megvan az első két továbbjutó csapat -Major 3. nap összefoglaló

Újabb nap, újabb meccsek: ezúttal két csapat már továbbment és kettőtől elbúcsúztunk.

A Vega elleni Overpass egy kicsit szorosabbra sikeredett, a CT oldalon minden összejött, viszont Terroristaként elég hosszú idő kellett, hogy visszajöjjetek. Milyen gondookkal küszködtetek a második félidőben?

"CT-ként szinte minden egészen könnyű volt, jól tudtuk olvasni a játékukat, minden jól ment. Amikor a T oldalra érkeztünk, akkor igazából tudtuk, hogy mit kellene csinálnunk, esetleg hogyan fognak ránk pusholni. Szóval tudtuk, hogy mit fognak játszani. Vissza kell néznünk a demokat SmithZz-el és átbeszélni, hogy hol hibáztunk, ugyanis ez nem fordulhat elő mégegyszer. Tudtuk, hogy hogyan counterelhetjük őket, viszont mindenki 50%-on teljesített. Ez betudható annak, hogy 12-3-ra vezettünk, vagy akár, hogy bármelyik pillanatban győzhettünk volna. Nem tudom mi történt, de egy dolgot tudok. Az pedig az, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő."

Aggódtál az utolsó 1v4-es szituációban?

"Persze! Látod őket meghalni és te meg csak alig tudod ezt lereagálni, de végül sikerült kihúznunk hosszabbításra. Tudtam, hogy amint lesz pénzünk, nem lesz gond, ugyanis két AWP-s felállásban is játszhattunk és jobban tudtuk uralni a pályát."

Korábban apEX említette, hogy újra te lettél a lurker a csapatban. Elmondanád a te véleményed erről?

"Az elmúlt év során legalább háromszor változtattam a játékstílusunkon, hogy megtaláljuk végre, mi a gond. Visszagondolva én hibáztam. Nekem kellett volna alkalmazkodnom hozzájuk, egy igazi kapitány a játékosai játékának próbál eleget tenni. 2018-ban elmondtam a csapatnak mindent, hogy ilyen felállásban fogunk játszani, és én így is szeretnék, és ha egyetértenek velem, akkor csináljuk közösen. Mindenki beleegyezett, így nekikezdtünk. Az elején voltak nehézségek, ugyanis így egy kicsit nagyobb terhet helyezek a játékosokra, és magamra is tudok koncentrálni. Volt egy jó bootcampünk, most pedig 3-0-ban vagyunk, úgyhogy, minden nagyon jól megy. "

Beszéljünk egy kicsit a játékbeli irányító szerepről is. Te nem látsz bele igazán abba, hogy a csapattársaid mit szeretnének és hogy ez mivel jár?

"Az a helyzet, hogy igazából apEX és NBK is irányít, és én megbízom bennük 100%-ig. Ha közepet szeretnének callolni, akkor minden joguk megvan hozzá, kivéve, ha én ezt teljesen rossznak találom, akkor nemet mondok, hiszen van egy másik ötletem. Természetesen a körök nagy részét én irányítom, de ha nem adok egy konkrét információt, akkor nekik is megvan minden joguk ezt tenni."

Most, hogy már bejutottatok a következő fázisba, mit fogtok csinálni az elkövetkezendő napokban?

"Mivel az elmúlt három napban szinte csak 1 pályán játszottunk és a karácsonyi szünetben sem tudtunk játszani, maximum csak 10 napot, ezért próbálunk az összes napra gyakorló ellenfelet találni és minimum 4-5 pályát játszani naponta."

Ha a mostani formátokat nézzük, akkor hogy érzitek, mennyi esélyetek van bejutni a rájátszásba?

"Jól érezzük most egymást és igazából, ha ezt a meccset elvesztettük volna, akkor nagy bajban lennénk ugyanis, nagyon sok jó csapat áll 2-1-en jelenleg. Szóval a dolgok elég furán is alakulhatnak ebben a svájci rendszerben. Az elsődleges célunk most az, hogy elérjük a legenda státusz, ugyanis már 2-3 éve nem volt ilyen Franciaországban."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!