Először meme-ként indult, mára már profi meta: Sivir Unsealed Spellbook

Először meme-ként indult, mára már profi meta: Sivir Unsealed Spellbook

Eleinte csak poén volt az Unsealed Spellbook Siviren, hiszen ADC-n minek használnánk mást a megszokott summoner spelleken kívül, de mostanság rájöttek, hogy nem is olyan hülyeség ez.

C9 Sneaky, OPT Arrow, SKT Bang és FNC Rekkles, vagy a nemrég 1465-os farmrekordot felállított JAG Teddy nevei elég ismertek lehetnek sokak számára és most van bennük valami közös is. Nem, nem az, hogy mindannyian ADC mainek, hanem az, hogy mindenki Unsealed Spellbookkal játssza jelenleg Sivirt.

Rekord: 1465 minion kill Sivirrel egy meccsen az LCK-ban minden idők leghosszabb összecsapásán

És a legdurvább, hogy a végén kikapott Faker és csapata.

Ha esetleg nem követtétek az elmúlt hetek történéseit, akkor elmondjuk nektek, hogy nem egy viccről van szó, ezt tényleg használják a profik is LCS meccseken és a streamjeiken egyaránt. Érdekes módon a preseason alatt ezt a kapcsot kevesen találták meg, így mind maga a rúna, mind Sivir javarészt alulteljesítettek. Emiatt is tűnhet elsőre kissé furcsának, vagy érthetetlennek, hogy "gyenge" összetevőből hogyan is lesz egy erős egész.

Mint kiderült, amiért Sivir és a rúna külön nem teljesítettek jól nem abból fakad, mert gyengék lennének. Inkább az volt az ok, hogy senki sem tudta ezt rendesen kihasználni, illetve megtalálni a helyüket a mostani metában, egészen eddig. Az ADC-k terén a mostani meta még mindig szól sokszor a hypercarrykről, amiknek elsődleges célja a két-három tárgyas itemspike elérése, vagyis a játék azon szakasza, amikor a legerősebbeknek mondhatóak. Bár nem feltétlenül mondható hypercarrynek, a gyors minion takarításának köszönhetően Sivir is elég hamar el tudja érni ezt a pár tárgyat.

Ha a rúnákat nézzük, nem biztos, hogy az Unsealed Spellbook fog elsőre a leghasznosabbnak tűnni, főleg olyanok mellett, mint az Electrocute, Aftershock, vagy ADC-k esetében a Press the Attack, vagy a mostanában Overheallel és Relic Shielddel népszerű Fleet Footwork. Talán ezért is kellett nem kevés idő, hogy a játékosok ráérezzenek pontosan mire is használható ez a rúna. Most azonban ezen az időszakon már túl vagyunk és több ízben is láthattuk az említett párosítást Sivir és az Unsealed Spellbook között.

Pár szinttel később azonban már a W (Ricochet) segítségével jó eséllyel gyorsabban tolja az ösvényt, mint a legtöbb ADC, vagyis elég hamar elvégzi a dolgát az ösvényen. Ha ezzel készen van, eléri az ellenfél tornyát, hazamegy vásárolni, lehetőleg valami sebzést, így tárgyelőnyhöz juthat az ellenféllel szemben. Ezt követően a Healt Teleportra cseréli és hamarabb visszatér az ösvényre, mint hogy a másik bármit is tudna reagálni, illetve mielőtt a saját minionhulláma meghalna a torony alatt. Ha úgy van, akár egy saját minionra is Teleportálhat, ezzel is életben tartva azt és folytatva az ösvénytolást.

Egy ilyen szintű nyomás miatt a támogatója felszabadul, hogy akár roamoljon a pályán, erre az ellenfélnek aligha lesz esélye, de még a hazatérés is problémás, hacsak nem adják fel az első tornyot. Emellett szinte mindig fixen tárgyelőnye lesz, ha jól időzíti ezeket a dolgokat. Arról se feledkezzünk meg, hogy az Unsealed Spellbook miatt sokkal gyakrabban lesz Teleportja is.

Ezt egyébként arra is fel tudja használni, hogy ide-oda járkáljon a pályán, továbbra is a Teleportot használva, ha kell. Más esetben visszacserélheti Healre, de egy dolog biztos, a W kifejlesztése és pár tárgy után ember legyen a talpán, aki képes tartani vele a versenyt farmolásban. Ez a stratégia akkor kifejezetten jó, ha a csapat is a térképszintű rotációkra épül. Ha mindez nem lenne elég, még ott van a Minion Dematerializer, amivel egy gombnyomásra eltűntetünk egy-egy miniont. Mindemellett ez növeli a sebzésünket a minionokra is, tehát még gyorsabban irtjuk őket.

Ha előnyünk van, akkor ezzel nagyon gyorsan végig tudjuk görgetni azt mindhárom ösvényre, ledöntve a tornyokat mindenhol, ha pedig hátrányban vagyunk az idők végezetéig is ki tudjuk húzni egy jobb midessel, mint ahogy történt a rekordhosszúságú Jin Air vs SKT meccsen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!