Mától megvásárolható -ELC EVEN 90

Mától megvásárolható -ELC EVEN 90

Minden, amit tudni kell a mától kapható tier VIII-as francia prémium könnyű harckocsiról.

Bár egyelőre még csak azok vásárolhatják meg a tankot, akik rendelkeznek prémium fiókkal és lejátszottak egy csatát a játékban, de ez csak korai hozzáférést biztosít és pár napon belül mindenki számára megvásárolhatóvá válik a legújabb francia prémium könnyű tank.

ELC EVEN 90

Bár az ELC EVEN 90 a legvárósabb prémium tankok egyike volt az októberi felmérésünk szerint, de azóta szinte az összes Community Contributor górcső alá vette a harckocsit, de ezen felül is számos elemzés és videó készült róla, ami a játékosok többségének kedvét igencsak elvette ettől a meglehetősen egyedi játékélményt nyújtó járgánytól.

Ajánlott felszerelések: Stabilizátor, optika, célzásgyorsító
Ajánlott legénységi képességek: Álcázás, Hatodik érzék, Sima utazás, Kapáslövés, Adrenalinroham
Opcionális legénységi képességek: Testvériség, Kuplung égető, Terepkirály, Felderítés, Helyzetfelismerés, Célkijelölő

Előnyök

A legnagyobb kihívás a fejlesztőknek a megfelelő egyensúly megalkotása, ami az ELC EVEN 90 esetében úgy gondolom meglehetősen rosszul sikerült. Bár a tank igazán apró, nagyon jól álcázott és fürge, de valódi harcértékkel –leszámítva talán a 9 fokos lövegsüllyedést– nem rendelkezik, így kizárólag felderítőként lehet alkalmazni.

Hátrányok

A löveg rögtön egy kényes pont a lánctalpason, ugyanis nagyon alacsony a DPM értéke (1.152) és a lövedék repülési sebessége (760 m/s), de még a célzási idővel (2,78) és a menet közbeni pontossággal is problémák akadnak. A lövegről még annyit, hogy az alap lőszerünk páncélátütése 175, sebzése 220, és egy tárban három lövedék található amiket 2,5 másodpercenként lőhetünk el, amit végül egy 29,37 másodperces töltési idő követ. Tehát egy tárból 5 másodperc alatt 660 sebzést vihetünk be, ami elképesztően kevés, ha figyelembe vesszük az előbb említett nagy töltési időt.

A tank hiába fürge, mert a gyászos fordulási idő miatt szinte lehetetlen megfelelően cikázni vele, ráadásul mindössze 6.700 kg az össztömege, így a legkisebb koccanás is rengeteg HP-tól foszt meg bennünket. A 900 HP pedig abba a sebző tartományba tehető, ami egy troll löveggel felszerelt tanknak –mint például a KV-2, O-I, SU-152, vagy a T49– egy lövést jelent.

Ajánló

Bár nekem a harckocsi nyújtotta játékélmény átjött, mert elképesztően vicces ezzel a tankkal csapatni és folyamatosan mozogni, miközben az ellenfél lövései méterekkel arrébb csapódnak be tőlünk, de ezt pár csata után könnyen meg lehet unni, tehát két fajta játékosnak tudnám ajánlani ezt az ámokfutót. Vagy annak, aki már nem tudja mire költeni a pénzét és szeretne néha poénból ezzel a tankkal is játszani, vagy annak, aki lemaradt az AMX 13 57 GF-ről vagy túl költségesnek tartja randomra, de szeretne valamivel legénységet húzni a francia könnyű tankjaihoz.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.