A-Mei-Zing tippek minden hős ellen

A-Mei-Zing tippek minden hős ellen

KarQ edukációs videósorozatának következő szereplője a kínai klímatudós, a trükköket pedig a Top500 játékos; Jardio mutatja be.

Az edukációs Overwatch tartalmakkal foglalkozó KarQ YouTube csatorna tavaly nyáron új sorozatot indított, amiben kiválasztanak egy karaktert és tippeket adnak hozzá a többi hős ellen. A videókban mindig vendégszerepel egy profi vagy Top500 játékos, aki bemutatja az aktuális karakterhez a trükköket, így a forrás valóban megbízható, szóval mi is előszeretettel ajánljuk figyelmetekbe ezeket az oktatóanyagokat. 

A sorozat nemrég új résszel jelentkezett és KarQ a jelenleg Top500-ban lévő Jardio segítségével ad tippeket Mei-hez. A karakter sajnos igencsak népszerűtlennek számít a játékosbázis körében és az OverBuff statisztikái szerint a mérkőzések alig 0,46%-ban van jelen, Jardio emiatt pedig úgy mutatkozik be, hogy az egyetlen Mei játékos Észak-Amerikában. A lesújtó számok ellenére a karakterrel igencsak szép játékokat lehet összehozni, továbbá magasra is fel lehet mászni vele a ranglétrán. 

Na de ugorjunk is a videóban található tippekre és trükkökre. Jardio első körben azt tanácsolja, hogy a Cyro-Freeze-t leginkább ne gyógyításra, hanem az ellenfél képességeinek kicsalására használjuk. Például ha a McCree beledobja a Flashbang-et, vagy az Ana a Sleep Dartot, akkor mindkettő halálra van ítélve. Doomfist Ultimate képességének sebzését az Ice Wall vagy a Cyro-Freeze-zel blokkolhatjuk akár a csapattársaink számára is. Genji nem tudja deflectelni az elsődleges tüzelésünket, szóval az 1v1 küzdelmek általában Mei-nek kedveznek, viszont érdemes a karakter felé célozni egy picit, hogy a Double Jump se okozzon problémát. McCree ultiját is könnyen kivédhetjük a fallal, ráadásul az időben használt Cyro-Freeze minket és egy csapattársunkat is megmentheti. Pharah nehéz ellenfél és messziről ne próbáljuk meg leszedni a másodlagos tüzelésünkkel, csak akkor figyeljünk rá, ha közepes távolságba ér. Reaper ellen is érdemes tartani a távolságot és próbáljátok meg a legmesszebbről lefagyasztani, az ultiját pedig kivédeni a fallal. A közeletekben Visiort használó Soldier-t azonnal álljatok neki lefagyasztani, ha jól céloztok, ki tudjátok végezni az ellenfelet és éppen életben tudtok maradni. Sombra EMP-jét is le tudjátok védeni a fallal vagy a Cyro-Freeze-zel, és elsősorban a spray-el próbáljátok lefagyasztani, ha a közeletekbe kerül. A többi karakter elleni tippet az alábbi videóban tudjátok megtekinteni. Jó tanulást!

Egyébként ti szoktátok csatában vinni Mei-t?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!