A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 1. rész

A legfontosabb tavasszal kirotáló kártyák - 1. rész

Cikksorozatunk első részében a Druid, Rogue és Shaman legnagyobb veszteségeit vesszük sorra. 

A Mammut évéből már nagyjából csak két és fél hónap van hátra és a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapjai átkerülnek majd a Wild formátumba. A rotáció minden éven nagyban befolyásolja a Standard formátumot, most azonban különösen nagy hatása lesz, mivel a kártyákkal együtt komplett mechanikák is nyugdíjba vonulnak. A jelenlegi metát tekintve emiatt a kasztoknál lesznek majd vesztesek és győztesek is, az elkövetkezendő pár napban pedig felsoroljuk majd, milyen fontosabb lapoktól kell búcsút mondanunk majd. Vágjunk is bele!

Druid

A rotációnak Malfurion lesz majd talán a legnagyobb vesztese, mivel a Gadgetzan-ban megismert Jade mechanika teljesen átkerül majd Wild-ba, az érintett lapok pedig a Jade Idol, a Jade Blossom, a Jade Spirit, a Jade Behemoth, továbbá Aya Blackpaw lesznek. Ezen kívül búcsúznunk kell az Aggro Druid egyik legjobb 1 dropjától, az Enchanted Raven-től is, továbbá a pakli remek buff lapjai, a Mark of the Lotus illetve a Mark of Y'shaarj is elhagyják a Standard-ot. A kaszt másik két hasznos Legendary kártyája,  Kun, the Forgotten King és Fandral Staghelm is nagy veszteségnek számít, főleg utóbbi, mivel remekül szinergizált a Wrath-tal, a Nourish-sal illetve Malfurion the Pestilenttel is. 


Említésre méltó lapok. 

Rogue

A Rogue alapvetően két nagyon fontos lapot veszít, első körben a Swashburglart, ami nem csak kiváló 1 drop, de még egy random kártyát is kapunk vele az ellenfél kaszt specifikus lapjai közül, továbbá Patches-t is megidézi a pástra. A másik pedig a Counterfeit Coin, ami elsőre nem tűnhet annyira hangsúlyosnak, viszont ha belegondolunk, az extra Coin mindig hasznos kellék volt, főleg hogy a korai körökben ki tudtunk vele pakolni egy nagy Edwin-t a pástra, továbbá az aukciósnál is remekül jött az extra ingyen laphúzás. A rotációval sajnos búcsút kell mondanunk két hasznos Legendary-nak,  Shaku-nak és Xaril-nak is, továbbá innen is kikerül a Jade mechanika, ami ugyan sosem volt közkedvelt, mégis remek színfoltja volt a Rogue életének.   


Említésre méltó lapok. 

Shaman

A Shaman számára abszolút rosszul indul 2018 és a Vs aktuális metajelentése szerint a kaszt népszerűsége ismét történelmi mélyponton van. Thrall és Morgl számára sajnos a rota sem tartogat sok jót, mivel az egyetlen életképesnek mondható összeállításból, a Token verzióból alapkellékek kerülnek majd át Wild-ba az Evolve, a Devolve, a Jade Claws, a Maelstrom Portal, a Jade Lightning, Aya, továbbá a Thing from Below személyében. Ha a következő kiegészítő nem tartalmaz majd nagyon erős Shaman lapokat, a kaszt tovább folytathatja mélyrepülését a népszerűségi versenyben.


Említésre méltó lapok. 
Nektek melyik lapok fognak hiányozni leginkább?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!