Véget ért az összes V4 selejtező, ismerjük meg jobban a négy ország csapatait

Véget ért az összes V4 selejtező, ismerjük meg jobban a négy ország csapatait

A meghívottakat már tudjuk, ezúttal nézzük meg a mezőny másik felét is.

Tegnap véget ért a V4 lengyel selejtezője is, aminek a végén kiderült, hogy melyik az a négy csapat, akik csatlakoznak a FaZe, mouz, HR, VP kvartetthez. Mint azt sokan tudjátok, a magyar selejtezőn a döntőben a PIXEL csapott össze a GameAgents-el, ahol végül az utóbbi gárda került ki győztesen.

A GameAgents nyerte a V4 magyar CS:GO döntőjét

Nem csak a dicsőség, de a majd nyolc millió forint is már biztosan az övéké.

Ezután megrendezték a cseh/szlovák selejtezőt is, ahol a nagy esélyes eXtatus mellett a Dark Tigers jutott tovább. Kedden este a lengyel selejtezőn pedig hatalmas meglepetésre nem a PRIDE, az AGO vagy a Kinguin diadalmaskodott, hanem a VenatoreS, ahol egy 17 éves srác volt a legjobb. Kezdjük is el az első csapattal, akiről ti is a legtöbbet tudjátok, de azért érdemes megemlíteni pontosan, ki fogja képviselni hazánkat.

GameAgents

A Gabesson, koloRRR, fleav, Zero és pbD-vel felálló GA-nek nem volt igazán nehéz dolga a selejtezőn, köszönhetően koloRRR-nak, akin látszott, hogy nagyon akarja a továbbjutást, hiszen végig elképesztően AWP-zett, ami a döntőn csúcsosodott ki. Fleav és Gabesson is jobb formát mutatott, mint tavaly év vége fele, emellett Zero is hozta a kötelezőt. Igaz, rajta még látszódik, hogy nem érzi teljesen a csapatát, hiszen néha feleslegesen agresszív, ezzel könnyű frageket adva a jobban összeszokott gárdáknak. A GA ötödike pbD, aki egyelőre csak a beugró szerepét játssza, még nem igazán mutatta meg, hogy mire képes. A döntőn zseniálisan játszott, de mint Gabesson is mondta a vele készített interjúban, a svéd játékosnak nem az a dolga, hogy top fragger legyen, hanem az, hogy higgadtan és kevésbé agresszívan csinálja a feladatokat, mint a többiek. Ez például az SK-nak is hatványozottan bejött Boltz-cal, úgyhogy a csapat tényleg nagyon jól lett összerakva és egy kis szerencsével akár a top 4-et is megcsíphetik.

eXtatus

A queztone, ZEDKO, DEV7L, frozen és MonttY-val felálló cseh csapat könnyedén ugrott át a selejtező döntőjének két meccsén, de ez nem is volt túl nagy meglepetés, hiszen a régió egyik legjobb csapatáról beszélünk. A legtöbben frozent ismerhetitek leginkább, aki azzal vált híressé, hogy szemtelenül fiatalon lövi halomra az ellent. A most 15 éves játékos már legalább egy éve profi, de egyelőre még próbál a tanulmányai mellett maradni és nem akar továbblépni a karrierjében, de valljuk be, erre még iszonyat sok ideje van. Ezen kívül még queztone nevét érdemes tudni, aki 2016-ban egy hónapig még a HR-ben is játszott és jelen állás szerint a csapat irányítója.

Dark Tigers

A cseh/szlovák selejtező másik továbbjutó gárdájában nincsenek ismert nevek, de ők is könnyedén vették a selejtezői akadályait. Az öt cseh játékos beastik, Tomkeejs, EYO, capseN és Tusi először a Universe-t verték 2-1-re, majd a továbbjutásért a GRAVITY-t győzték le, ezzel ők is ott lehetnek március végén a Bok csarnokban.

VenatoreS

Utolsó továbbjutónk Lengyelországból érkezett. Mint feljebb is írtam, hatalmas meglepetésre nem a PRIDE, az AGO vagy a Kinguin nyerte a selejtezőt, hanem a negyedik meghívott VenatoreS jöhet Budapestre. A csapat tagjai: ponczek, Goofy, SOON, tecek és stark, akik először a Pompa Acedemy-n jutottak túl könnyedén, majd az AGO ellen egy szoros BO3-on szerezték meg a döntőbe jutás lehetőségét. A 17 éves Goofy és stark voltak a csapat legjobbja gyönyörű lövéseket és clutch-okat láthattunk tőlük.

Ezután elérkeztünk a döntőhöz, ahol a fox-szal felálló Kinguin ellen kellett helytállni a VenatoreS-nak. Az első meccset OT-ban épphogy elvesztették, de a következő két körben nagyon megtáltosodtak. Ezúttal is Goofy volt az egyik legjobb, míg most SOON segített be neki keményen a fragelésbe. Egy-két alkalommal olyanokat lőttek, hogy voltak, akik csalást kiabáltak rájuk, de a lengyel közösségben ismert csapat már tavaly decemberben is elverte Lan-on az AGO csapatát.

Ezzel tehát összeállt a V4 nyolcas mezőnye, akik március 23-25 között összecsapnak a Bok arénába, ahova a belépés ingyenes, így ti is találkozhattok a VP-vel, FaZe-el, HR-el vagy a Mouz-al. Emellett persze a négy továbbjutóval is, akik: GA, eXtatus, Dark Tigers és VenatoreS. Reméljük jó meccseket láthatunk majd és a GA is jól szerepel a versenyen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!