Német koalíciós papírok már sportként kezelik az e-sportot

Német koalíciós papírok már sportként kezelik az e-sportot

Hatalmas lépés a német e-sportnak, hogy már két párt is egyre aktívabban beszél róluk.

A mai nap megjelent német koalíciós papírokban a CDU/CSU és az SPD is nagy jelentőséget tulajdonított az e-sportnak. Ez egy hatalmas lépés a német e-sportban, hiszen segítség lehet abban, hogy az országban a hagyományos sportok közé emeljék a kompetitív videójátékokat. A koalíciós papír így fogalmaz az e-sportról:

"Tisztában vagyunk vele, hogy az e-sportnak hatalmas jelentősége van Németországban. Mivel az e-sport olyan készségeket fejleszt, amelyek a digitális világon kívül a hagyományos sportokban is fontosak, így az e-sportot teljes értékű sportnak ismerjük el az összes egyesületi és szövetségi joggal, emellett segítünk nekik egy olimpiaperspektíva létrehozásában is."

A Német E-Sport Szövetség elnöke, Hans Jagnow is kommentálta a két párt megállapodását:

"Ez egy hatalmas lépés az e-sport számára Németországban. A tárgyalások eredményei azt mutatják, hogy a résztvevők elkötelezettek annak érdekében, hogy az e-sportot bevigyék a német sportközösségi életbe és aktív szerepet vállaljanak a hazai és a nemzetközi e-sportban."

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a német Szociáldemokrata Párt (SPD) is foglalkozott már az e-sporttal, ilyen szinten viszont még nem. Ahogy Jagnow (a Német E-Sport Szövetség elnöke) is mondta, ez rengeteg előnyt hordozhat magában. Ha valóban beemelik a hagyományos sportok közé, akkor mostantól az e-atléták egyszerűbben utazhatnak a versenyekre, sőt, akkor már hivatalosan is e-sportolók vagy coach-ok lehetnek.

Ez természetesen még messze van a törvénytől, addig még rengeteg munka eljutni, azonban ha sikerülne, akkor már tényleg semmi nem állna a németek útjába, hogy valódi e-sport nagyhatalom legyenek.

"Reméljük, hogy még idén megtörténik, ami már több, mint 20 éve csak egy álom; a politikai, a jogi és a társadalmi elfogadása az e-sportnak németországban" -mondta Jagnow.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!