Három Scatter Arrow módosítás, melyet végül elvetett a Blizzard

Három Scatter Arrow módosítás, melyet végül elvetett a Blizzard

Maga a hős lehet, hogy nem a legnépszerűbb a játékosok körében, de a Scatter Arrow sok esetben igen hatásos tud lenni.

Ennek ellenére vannak olyan szituációk, amikor nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. Ezt érezte a Blizzard is: Jeff Kaplan nem is olyan régen említette meg, hogy változások várhatóak a képességet illetően. Elmondása szerint sem élvezetes, hogy 1 lövésből elterülhetünk, noha a lábunk elé célzott az íjász. Pontos információnk nincs merre halad a kiadó a módosításokat illetően, viszont Geoff Goodman, az Overwatch egyik fő tervezője megosztott velünk három ötletet, amely végül nem működött megfelelően, ezért elvetették.

"Mi még mindig szűkítjük a kört, milyen irányba is vigyük el a dolgot, illetve azon gondolkozunk milyen karakternek örülnének igazán egy csapatban Hanzot illetően a játékosok." -írta Goodman.

Valószínűleg jóval több elképzelése is volt már a fejlesztőknek, viszont most megosztottak velünk hármat, melyet végül elvetni kényszerültek. Lecserélték volna a Scatter Arrow-t egy mindenen áthatoló nyílvesszőre, jelentősen megváltoztatták volna a jelenlegei funkcióját, illetve új Reload képességgel ruházták volna fel. Mindegyik mókás volt, de megvoltak a saját hibái Goodman szerint.

Piercing Arrow

Ez egy extrém gyors nyílvessző lett volna, áthatolt volna az ellenfeleken és a barriereken (pl Reinhardt pajzsa) is.

"Ez elég szórakoztató volt, mint egy "szemtelen" nyíl, amellyel hihetetlen messziről alkalmanként kilőhettük volna az ellenség soraiból Widowmakert, Pharah-t vagy egy leghátul helyezkedő supportot. Végül nagyon frusztrálóvá vált ez a megoldás, hiszen hiába gondoltuk magunkat biztonságba, egyszer csak mégis fejen talált minket akár a pajzs mögött is."

Átalakított Scatter Arrow

Nagyobb sebességgel rendelkezett és csak egyszer pattant el a faltól, bár a padlóról már nem osztódott. Sokkal szűkebb volt a vesszők szétszóródása, ezáltal nehezebb is volt használni.

"Ez a verzió már nem működött a padlóra célozva, de új lehetőségeket adott. Akár nagy hatótávolságú sniper-lövésként is felfogható, de akár egy falról vagy mennyezetről is visszaverődhetett."

Nehéz volt következetesen használni, főleg a nyílt helyszíneken, falak nélkül pedig szinte semmit nem ért.

Új Reload funkció

Goodman csak "crazy", azaz őrült ötletnek hívta. A Reload billentyűparancs ennél a karakternél ugyanis nincs használatban. Ez a képesség lehetővé tette volna a játékosoknak, hogy feláldozzák az alapnyílvesszőiket, hogy "reseteljék" Hanzo speciális nyilait.

"Felettébb érdekes lett volna például a Piercing Arrow mellé, de eléggé őrült megoldás a Sonic Arrow-val párosítva is. Az ötlet összességében nem volt rossz, de azt hiszem, ezt végleg elvetettük."

Nektek tetszett bármelyik ötlet is?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!