Faker:

Faker: "Mi vagyunk az SKT, nincs olyan, hogy nem jutunk ki a rájátszásra"

Az SKT több heti gyengélkedés után kezd magára találni, legutóbb a tavalyi világbajnok, most már KSV néven futó együttest verték el. Faker és Bang adtak interjút a széria után.

Sokan már aggódni kezdtek az SKT-ért, hiszen a szezont borzalmasan kezdték, 6 széria után 1-5-ben álltak. Azóta viszont mintha valami változni látszana, ugyanis kezdik összeszedni magukat. Legutóbb már a KSV-t is megverték, ráadásul 2-0-ra. Ha a VB-n is így kezdtek volna tavaly, lehet, hogy most nem Samsung Galaxy VB skineket várnánk. Az biztos, hogy eléggé megzuhant a csapat megítélése az elmúlt pár hétben, azonban a tagok láthatóan nem törtek össze, sőt.

Fakert megviselte az SKT vereségsorozata

Az SKT T1 sikeresen megtörte az átkot: annyi meccset követően újra győzedelmeskedni tudott az LCK-ben. Fakert nagyon megviselte ez az utóbbi időszak, derült ki interjújából.

Ez is egy készség, ami egy csapatnak hatalmas erőt adhat a megfelelő pillanatban. A legtöbb ötös ilyenkor szétzuhan, elkezdődik az ujjal mutogatás stb., és a gárda szétesik, -de nem az SKT. Az első győzelmüket a vereségszéria után Blossommal hozták el, aki ekkor játszhatott először a színpadon, ám a múlt heti győzelem inkább Faker és Bang nevéhez fűződik. Mindkét mérkőzésen jól teljesítettek, de a második meccsen egyszerűen lemosták a KSV-t. Meg is kapták az ezért járó MVP címeket, illetve interjút is adtak a meccsek után.

Ti ketten voltatok a mai felállás veteránjai és rengeteg fantasztikus megmozdulást mutattatok. Hogy érzitek magatokat a mostani győzelem után?

Faker: A mai mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, mivel nagyjából ezen múlt a csapat sorsa, hogy kijut a rájátszásra, vagy sem. Bár ideges voltam, örülök, hogy nyertünk. Így boldogan mehetek haza.

Nagyon magabiztosnak tűntetek ma, látszott, hogy hisztek a győzelmeitekben mostantól.

Faker: Ma nagyon jól teljesítettünk és a KSV játékosai is általában jók; ma viszont úgy éreztük, hogy kissé idegesek voltak játék közben. Ha több meccset vesztünk egymás után, akkor is mi vagyunk az SKT. Olyan nincs, hogy nem jutunk ki a rájátszásra. Ezért voltam ma annyira magabiztos.

A világ szeme Bangen volt mindkét mérkőzésen. Nagyon kitűntél a "tömegből".

Bang: A csapattársaim mindent tálcán kínáltak nekem, ezért tudtam ennyire felszabadultan játszani. A mid-dzsungel párosunk korán előnyhöz jutott, így nekem könnyű dolgom volt.

Trundle kissé szenvedett a játék korai szakaszaiban, ezzel komplikálva a végeredményt. Bang azonban kihúzta a meccs végéig és meg is nyerte azt.

Bang: Vissza kell majd néznem a mérkőzéseket, hogy megértsem ténylegesen mi is történt, de azt tudom, hogy jelentős farmkülönbség volt a felső ösvényen. Nagyon jó hőst választottam –Ezrealt–, amivel be tudtam dönteni az alsó külső tornyot. Úgy gondolom, hogy annak nagy jelentősége volt, leginkább csak azt csináltam, ami a kötelességem.

Faker, te pedig egyedül vadásztad le Crownt a saját tornya alatt.

Faker: A játéknak nagyjából már vége volt, így az a gyilkosság már nem jelentett túl sokat. Cassio végső képességét nehéz kikerülni, de mivel jól skálázódtam, így nem volt mitől tartanom, nyugodt fejjel tudtam megjátszani a helyzetet.

Nagyon sok mindenről lehet beszélni ezen széria kapcsán... például Ornn ultija, amikor Faker bement Kassadinnal és feltakarított. Ki hozta meg a döntéseket akkor?

Faker: Mivel nem sok időnk van beszélni ilyenkor, nagyon egyszerűen kommunikálunk, mint például azt, hogy "elkapom".

A két újonc, Thal és Blossom jó formát mutatnak időről időre. Mint régebbi SKT tagok, mit üzennétek nekik?

Bang:  Fontosnak tartom az újoncok kisegítését bármilyen csapaton belül. Én is voltam kezdő, így tudom, hogy mit kell mondani nekik. Ugyanakkor nekem külön nem kell sokat mondanom, mert a főedző ezt a munkát tökéletesen ellátja. Egyébként a mindennapokban sincs velük semmi gond a csapatházon belül. Az edzőnknek így szerencsére maximum játékon belüli dolgokról kell magyarázzon.

Faker: Blossom nagyon közvetlen személyiséggel rendelkezik, így nem határolja el magát a többiektől. Ami Thalt illeti, ő nagyon csendes és így végzi feladatát is. Nem igazán érzem magam olyan pozícióban, hogy bármit is mondhatnék nekik külön.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!