A hétvégén lement a HCT Germany -rendesen felkavaródott a versenymeta

A hétvégén lement a HCT Germany -rendesen felkavaródott a versenymeta

Az első hivatalos verseny a világbajnokság óta és az első a nerfek után. A HCT Germany felkavarta az állóvizet, kicsit átrendeződött a versenymeta.

A hétvégén került sor a HCT Germany versenyre, ahol a versenyzők már az új esport rendszerben mérkőztek meg az áhított nyereményért és persze a HCT pontokért. Ha valaki lemaradt volna a versenyről de visszanézné, akkor íme a felvétel, ezek után már nem vállalok felelősséget a spoiler miatt.

Nézd meg TaKeTV HCT Germany - A TaKeTV Tour Stop - Final Day című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Ahogy azt várni lehetett a kis kalózkapitány és Raza bizony olyan, mintha már nem is létezne. A profi mezőny egyemberként írta le ezeket a kártyákat és persze a hozzátartozó deckeket is jobbára. Persze minden hatásnak van egy ellenhatása is, ami ebben az esetben annyit jelent, hogy a Warlock és a Paladain egy picit megugrott, de azt jó volt látni, hogy a versenyen minden kaszt ott volt, bár azért jópár esetben egy-egy csak mutatóban képviseltette magát.

Az már alapból szemet szúr, hogy a Rogue gyakorlatilag megszűnt létezni. Összesen egy ember gondolta úgy, hogy Valeera-ban még van erő. Ezen kívül a másik meglepő dolog, hogy a Druid is kisebbségbe szorult, de ez nem is csoda, hiszen az Aggro Druid Patches nélkül nem túl erős. De mindezek után lássuk az archetípusokat.

Az talán egyből szembe ötlik, hogy a 16 játékosból 14-en hoztak Dragon Priest paklit, bár az archetípus sok helyen más. A közös nevező mindenhol az alap sárkánycsomag, de a tech vonal változik. Van a sima vonulat, ahol minden a sárkány szinergiákon alapul, ott a Spiteful oldal és végül a Divine Spirit + Inner Fire kombó is megtalálható. A Paladin teljesen átment Murlocba és újra megjelent a sokkal inkább Control oldalú N'Zoth Paladin. A Warlock esetében sokan talán azt gondolták, hogy a Cubelock ugrik majd az élre, de ehelyett a Control Warlock lett a népszerűbb. Illetve külön érdekesség, hogy ketten még a Discolockot is bepróbálták. Végül a népszerűségi lista negyedik helyére befutott a Mage is, főleg a Secret és a Big Spell variációkkal. Ha azt nézzük, hogy a Dragon Priest vonulat igazából három archetípus, akkor azt kell mondjam, hogy ez a verseny meta iszonyatosan diverz. Persze ez nagyban köszönhető még a nerfek utáni útkeresésnek, de ettől függetlenül örülök az egésznek, mert végre jó volt úgy nézni egy versenyt, hogy nem mindig ugyanazt láttuk.

Végül pedig lássuk a legnépszerűbb legendás lapokat, ahol meg is lepődtünk, meg nem is.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!