A nézők még mindig nincsenek odáig a facebookos EPL streamért

Még azok is inkább a külföldi streameket választják, akik egy szót sem tudnak oroszul vagy dánul.

Azt már a tinta száradásakor tudtuk, hogy az ESL és Facebook szerződése mindenki javát szolgálni fogja, csak a nézőkét nem. A világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala ezzel próbált meg kicsit nyitni az e-sport és a fiatalság felé, míg az ESL zsebre tehetett egy rakás pénzt, amit az üzleti tevékenységük fejlesztésére és fenntartására költhetnek.

Két nagy CS:GO versenyt is csak Facebookon követhetünk a közeljövőben

Az ESL One Cologne és az EPL is csak a Facebookon lesz látható köszönhetően a két cég négy éves együttműködésének.

Félő volt, hogy a rossz minőség és a hibák miatt végül kevesen fogják nézni a facebookos közvetítést. A meglepő azonban nem az, hogy a félelmünk beigazolódott, hanem az, hogy az ESL mennyire alábecsülte a Twitch erejét. Olyan rangadókon, mint a FaZe és az Astralis körömrágós mérkőzése, összesen 5 ezren nézték a hivatalos streamet. Természetesen a pontos számokat nem tudhatjuk, hiszen csak a bejelentkezett felhasználókat számolja bele a Facebook a látható mennyiségbe.

Ettől függetlenül ez így is sovány. Bezzeg majdnem 60 ezer ember nézte a meccset az orosz közvetítésen, ami Twitch-en futott! A nézők inkább követik az idegen nyelvű streamet, minthogy Facebookon kelljen nézniük. Az ESL négy szezonra írta alá a szerződést és még mindig próbálkoznak, hogy a platformra tereljék a népet. Ez egészen addig biztosan nem fog működni, ameddig telefonról szinte képtelenség nézni a meccset. Reméljük ez minden versenyszervezőnek intő jel lesz, és legalább még egy ideig nem kötnek olyan szerződéseket, amik nem megkönnyítik, de egyenesen megnehezítik a tornák követését.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

 

 

Kövess Minket!