A G2 megmutatta, hogyan kell nullázni a listavezetőt

A G2 megmutatta, hogyan kell nullázni a listavezetőt

Ez történt az EU LCS 5. fordulójának pénteki játéknapján.

Félidejéhez érkezett a tavaszi EU LCS alapszakasza, kezd körvonalazódni a csapatok közti erősorrend. A pénteki játéknap egyben azt is jelentette, hogy mindenki találkozott már minden csapattal egyszer a szezon során, így a szombat meccsek már a "visszavágók" kezdetét jelzik. A nap legjobban várt meccse egyértelműen a címvédő G2 és a listavezető Vitality összecsapása volt, a brutálisnak ígérkező küzdelem azonban végül elmaradt.

A Vitality kevésbé megszokott alsó ösvénnyel próbálkozott, de a Kalista - Morgana kombótól várt hatás elmaradt. A G2 nagyon jó late game scaling csapatot hozott, így nem kellett aggódniuk amiatt, hogy elhúzódik a meccs. De végül nem is húzódott el: Jankos remek játékának köszönhetően már a 10. percet követően megszerezte a vezetést a G2, majd utána lelökték azt a bizonyos hógolyót a hegyről, a hegy aljára érő lavina pedig elborította az eddig rendkívül nagy önbizalommal játszó Vitalityt. Nem volt egy killekkel teli meccs, de érdemes megnézni, mennyire más szintet képviselt a két csapat. Itt az ideje, hogy Gilius behúzza fülét-farkát, mert most lejátszották a pályáról.

Vizicsacsiékról és a Schalke csapatáról már számos elemző elmondta, hogy mennyire jó a makró játékuk, egyénileg azonban még mindig akadnak nagyon buta hibáik, amik a fnatic elleni meccsen is kijöttek péntek este. Az eddig reformkorszakát élő Nukeduck gyakorlatilag két ingyen killt adott Caps-nek a középső ösvényen, aki köszönte szépen és lehozta a meccset a narancs-feketéknek. De nem csak Nukeduck, Upset is hibázott, bátor játéka csak egyszer jött be a meccs során, viszont egy középső ösvényes harcban borzalmasan helyezkedett, kiszedték, majd a fnatic 4 (!) perccel később be is fejezte az egész meccset. A 3 Trinity Force midgame power spike nagyot ment, Csacsiéknak esélyük se volt túlélni a mérkőzés középső szakaszát.

A nap meglepetését az H2K szolgáltatta: a jobb időket is megélt, az elmúlt hetekben több játékost is cserélő csapat Shook érkezésével megrázta magát és meglepetésre legyőzte a ROCCAT gárdáját. A két húzóember egyértelműen Shook és Selfie voltak, a Zac-Orianna kombó többször is bizonyított.

Nehéz mostanában UOL szurkolónak lenni, a pónik újabb vereséget húzhatnak a nevük mellé, a lista végén kullognak, míg a Giants kikapott a Splyce-tól, ők ott jól elcsatázgatnak a tabella közepén.

A Vitality a vereség ellenére továbbra is vezet, de kapaszkodik a fnatic és a G2 szorosan. Szombat este folytatás, belecsapnak a csapatok a szezon második felébe! Magyar közvetítés a megszokott helyen.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.