Hunit Luciannel leckéztette volna meg a Cloud9, de ők húzták a rövidebbet!

Hunit Luciannel leckéztette volna meg a Cloud9, de ők húzták a rövidebbet!

A Cloud9 és az Echo Fox is első helyen volt egészen tegnapig, amikor is a Cloud9 szerette volna megviccelni Hunit és az Echo Fox-ot, ám ez nem jött össze.

Egészen tegnapig tartott csak az Echo Fox és a Cloud9 közös uralkodása az NA LCS fölött, ugyanis egymással küzdöttek meg a vasárnapi adás során. Mindkét gárda 8-1-es statisztikával magabiztosan előzte meg a mezőnyt, ám a nagy kérdés az volt, hogy kettejük közül vajon ki fog majd győztesként kikerülni. Mint tegnap kiderült, az Echo Fox volt ezúttal jobb formában.

Trónra tört a Fnatic és a G2, pontot zsebelt be az UOL

Heldeus | 18/02/18 14:00 Egyre jobban éleződik a verseny a csapatok között, a Fnatic és a G2 nagyon azon van, hogy letaszítsák a trónról az eddigi tabella első Vitality-t, míg az UOL minden erejével próbál kimászni abból a szakadékból, amiben vannak. Ez történt az EU LCS 5. fordulójának pénteki játéknapján.

De nem is ez a fontos, hanem ahogy a Cloud9 megpróbálta végül megverni az Echo Fox-ot, pontosabban Hunit. Ha létezik szoros kapcsolat topos és karaktere között, akkor az Huni és Lucian. Licorice pedig pontosan ezzel próbálta meg megtanítani Hunit kesztyűbe dudálni, miután a koreai játékost Gangplank mellett tette le voksát. Először egyébként a 2016-os tavaszi playoffban láthattuk ezt tőle, azóta a neve teljesen egybefonódott Lucianével. 

Ezért is hördült fel mindenki, a közönség, a játékosok és még a kommentátorok is, amikor utolsó választásként a Cloud9 kiválasztotta Luciant topra. Licorice-nak fel volt adva a lecke bőven, bár a matchup kedvezett neki, hiszen Luciant pont GP ellen szeretik hozni általában. A kérdés azonban az volt, hogy a "tanonc" vajon meg tudja-e verni a "mestert"? Az elején jól kiszorította az ösvényről Hunit, de az összesített válasz egyszerűen: nem.

Ehhez persze azért kellett Dardoch együttműködése is, aki fél szemét mindig a felső ösvényen tartotta. Így Licorice-nak nem sok lehetősége maradt, próbált dominálni amennyire tudott, de Sejuani folyamatos érkezései nagyon megnehezítették a dolgát. Egy lemaradt Lucian pedig még Huni kezében sem fog csodát művelni tárgyak nélkül. Mire elértük a 20. percet, addigra Licorice már négy halálon volt túl, erről Dardoch és Huni gondoskodtak, míg cserébe semmit nem tudott elhozni.

A legszomorúbb pedig az volt, hogy a csapat többi része sem csinált semmit. Lucian ilyen szempontból egy két pozitív élű fegyver, hiszen vagy békén hagyják és akkor kinövi magát, vagy campelik, ilyenkor viszont nincs dzsungeles nyomás a pálya többi részén. Ezzel a nyomáshiánnyal a Cloud9 azonban semmit nem kezdett, így Licorice mondhatni hiába halt meg ennyiszer. A Baron Nashort még azért megszerezték maguknak és ezzel szereztek egy esélyt a visszatérésre. 

Az örömük azonban nem tarthatott sokáig, mert a Baron lejárt és az Echo Fox ismét nyeregbe került. Jensenék egyszerűen nem tudták elérni a carry-ket a csapatharcok során, így nem sokkal később a Nexust is elbukták. Ezzel az Echo Fox lett az egyeduralkodó csapat a régióban. A korábbi "nagyok" a középmezőnyben kullognak javarészt, a TSM pedig második vereségét is elszenvedte a Clutch Gamingtől, valamin egyértelműen nincs rendben náluk.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!