Egy öreg ismerős új gúnyában -Miracle Rogue paklibemutató

A kombók olyanok, mint 3 évvel ezelőtt, de a környezet kicsit megváltozott. Valeera most az egyik legjobb válasz Anduin és Gul'dan ellen.

A néhány hete bevezetett nerfek egyik legnagyobb vesztese a Rogue, aki kénytelen volt búcsút mondani a Corridor Creeper-nek és Patches the Pirate-nak is. Emiatt a kaszt népszerűsége jócskán csökkent az elmúlt időszakban, ráadásul a Tempo pakli teljesen eltűnt a ladderről, átadva helyét a Kingsbane és a Miracle összeállításoknak. A legendás fegyverre épülő listáról már írtunk nektek korábban, ezért most úgy határoztunk, hogy inkább bemutatjuk nektek az aktuális Miracle Rogue paklit, végigmenve a benne található lapokon, az alap stratégiáján, továbbá a lehetséges helyettesítő kártyákon. 

Alapul most Gyong Legend 5-ig menetelő Miracle összeállítását vennénk, ami 8240 dust-ba kerül és összesen három Legendary kártyát; Edwin Vancleef-et, Leeroy Jenkins-t és Bloodmage Thalnost tartalmaz. 

Kód: AAECAaIHBLICzQOvBO0FDbQBjAK9BJsFiAekB90Ihgn1uwKBwgLrwgLc0QLb4wIA

Mint a korábbi Miracle Rogue paklik esetében, itt is az az elsődleges feladatunk, hogy a pást takarító spellekkel és az olcsó lényekkel kontrolláljuk az első néhány kört, a midgame-ben pedig a Gadgetzan Auctioneer segítségével felhúzzuk a paklink nagy részét és rátaláljunk a halálos kombóinkra, mint például a Leeroy dupla Cold Blood vagy egy BIG Edwin. Ne feledjétek viszont, hogy a játékstílusunknak változnia kell az ellenfél függvényében és az olyan agresszív paklik, mint a Murloc Paladin vagy a Zoo Warlock különösen meg tudja nehezíteni a dolgunkat.

Ezeken a meccseket csak úgy élhetjük túl, hogy a mulligan során rámegyünk a Fire Fly, Backstab, Fan of Knives és Si:7 Agent lapokra, továbbá a nagyobb célpontok ellen érdemes még bevetni a Sap és az Eviscerate kártyákat is. A lassabb összeállítások ellen érdemes megtartani a Fal'dorei Stridert, ami ráadásul kiválóan szinergizál az aukciós kártya húzó lehetőségével és ha szerencsénk van, hamar fel tudjuk tölteni a pástot 4/4 pókokkal. 

A pakliban egyébként nem sok mozgásterünk van, mivel jelenleg ez az összeállítás teljesít a legjobban és egy-egy lap cserélésével csak gyengítenénk az esélyeinket. Leeroy-t persze le lehet cserélni egy Reckless Rocketeer-re, továbbá vannak olyan listák is, amik hanyagolják Thalnost és inkább Shadowsteppet játszanak helyette, viszont ezeken a lehetőségeken kívül minden más kártya kötelező. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan teljesít a pakli akció közben, az alábbi videót szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!