Ezek most a legrosszabbul teljesítő kasztok legjobb paklijai

Ezek most a legrosszabbul teljesítő kasztok legjobb paklijai

Annak ellenére, hogy a Shaman, Warrior és Rogue szekere nem megy mostanában, van bennük potenciál bőven. 

A néhány héttel ezelőtt bevezetett nerfek igencsak odavágtak a Kobolds and Catacombs érkezése után kialakult metának, egyes kasztok felemelkedtek, míg mások csúnyát zuhantak. A jelenlegi statisztikák alapján a Warlock számít a legnépszerűbbnek, hatékonyságban viszont már a Paladin vezet, ami a Murloc, Aggro és Dude verziókkal vezeti a Tier listákat. 

A nerfekből egyébként a Rogue jött ki a legrosszabbul és a Tempo pakli szinte teljesen eltűnt a ladderről, továbbá a kaszt átlag győzelmi aránya még a 44%-ot sem éri el. A Warrior és a Shaman népszerűséget tekintve abszolút mélyponton van továbbra is, előbbi győzelmi rátája 40% körül mozog, míg utóbbi alig 44% felett. Természetesen ezeknek a kasztoknak is vannak olyan paklijai, amikkel hatékonyan lehet haladni a ladderen, csak egy kis türelem és egy jó játékos kell hozzá. 

Rogue

Gallon Kingsbane Rogue-ja

A Tempo Rogue eltűnésével régi-új ismerősként visszatért a Kingsbane lista, amivel Gallon Rank 9-ig tudott menetelni az aktuális szezonban. A pakli teljes mértékben a legendás fegyver buffolására megy rá és olyan lapok is helyet kaptak benne, mint Captain Greenskin vagy a Naga Corsair, a túléléshez pedig Valeera the Hollow illetve a Blade Flurry elengedhetetlen. 

Ryvius Quest Rogue-ja

Ha emlékeztek még, tavaly hatalmasat ment a Quest Rogue egészen addig, amíg a Blizzard le nem nerfelte a lapot és a küldetés teljesítéséhez ugye már öt ugyanolyan lényt kell kijátszani. Érdekes módon a pakli most visszatérőben van és Ryvius egészen Rank 8-ig jutott el vele, a korábban használatos Shadowstep, Ferryman Brewmaster lapok mellett, viszont már Zola the Gorgon és Sonya Shadowdancer is segíti a Quest teljesítését. 

Shaman

Purple Mill Shamanja

A Mill paklik mindig is Control verőknek számítottak, viszont Purple verziója még az Aggro listákkal is fel tudta venni a versenyt és több mint 7 órán keresztül tudott vele Legend 100 alatt maradni. Az összeállítás leginkább egy Evolve és Jade hibridnek mondható, kiegészítve a Coldlight Oracle-lel, a Murmuring Elemental-lal, több gyógyítással és a kaszt legendás fegyverével. 

Frescha Mill Shamanja

Frescha Mill Shamanja nagyon hasonló Purple listájához, azonban nem tartalmazza a The Runespeart, hanem Kalimos, Primal Lord-ot használja, továbbá helyet kapott benne egy Skulking Geist és Zola the Gorgon is. Mindkét megközelítés igen hatékony lehet, azonban a tökéletes verzió valószínűleg a kettő közti aranyközépút lenne. 

Warrior

Cocasasa's Mill Warrior

A Fiery Win Axe nerf óta a kaszt csak szenved és hiába érkeznek újabbnál újabb kísérleti paklik, a Warrior egyszerűen képtelen kilábalni a gödörből. Ettől függetlenül vannak egyedi esetek, Cocosasa például az alábbi Mill listával egészen Legend Top100-ig menetelt. A pakli érdekessége, hogy egyedül Scourgelord Garrosh van 5 mana költség felett. 

Fibonacci Combo Warriorja

Fibonacci alapvetően antiaggro-ra készítette a paklit, azonban került bele egy kis OTK potenciál is az Alex burst és Grommash charge-nak köszönhetően. A pakliban összesen négy minion van és az elsődleges stratégiája az, hogy a Woecleaver érkezéséig kontrollálja a pástot, utána pedig jöhet a kivégzés. 


TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!