Lee sin eddig is vak volt, most még a kutyáját is elvették

Lee sin eddig is vak volt, most még a kutyáját is elvették

Elsősorban a kompetitív meta miatt szedték ki a wardokat adó dzsungeles tárgyat, de ezzel együtt két karaktert akarva-akaratlanul erőteljesen lenerfeltek.

Sok minden változott a 8.4 során úgy a hősök, mint a tárgyak terén, valamint a rúnák sem maradtak változatlanok. Van azonban egy frissítés, ami elég fájóan érinthet két dzsungeles karaktert is, hiszen kivették a Tracker's Knife-ot, vagyis a Nyomolvasók kését. Ez az úgynevezett zöld dzsungeles tárgy, amit solo meccsek során ritkábban, profik között viszont annál gyakrabban láthattunk, konkrétan majd minden mérkőzésen.

Újabb hősváltozás dömping jött a 8.4-el együtt, lesz mit megszokni!

Egy újabb rekordméretű patch-et kaptunk a Riottól. Megnéztük milyen hősváltozások érkeznek és hogy ezek milyen hatással lehetnek rájuk. Az biztos, hogy az egyensúlyt sikerült felkavarni ismét. Majdnem egy mid season patch-csel ér fel a 8.4-es frissítés, annyi minden van benne. Mi most a legfontosabb változásokkal és azok esetleges hatásaival foglalkoznánk inkább.

Mivel mindkét dzsungeles rendelkezett két további őrszemmel, igen passzívvá tehette néha a játékot és sokszor teljesen elvette a meglepetés erejét, valamint lehetőségét a dzsungelesektől. Emiatt egy kissé unalmassá is válhatott a dzsungel egyesek számára, mivel nemegyszer a farmolásra álltak rá inkább, maximum egymást követték szemmel. Emiatt egyébként a többi verzió a lassító és a sebzéscsökkentő Smite-ot adó tárgyak teljesen a háttérbe szorultak és csak szélsőséges esetekben kerültek kiválasztásra.

Ezt a problémát most a Riot Games úgymond megoldotta, hiszen egy az egyben kivették a játékból, vagyis nincs több ingyen ward. Korábban teszteltek egy másik változatot, ahol több tárgyat olvasztottak egybe, így control wardot és lassító Smite-to kaptunk volna, ám ezt inkább elvetetették. De mit is jelent ez a játékban? Az lehet, hogy ezzel sokkal változatosabbak lesznek a játékok a profik között, az amatőr környezetben kétlem, hogy eget rengető változtatást hozna, viszont van két hős, akik nagyon rosszul jönnek majd ki ebből.

Ezek egyike Jax, aki mostanság újfent sikernek örvend a dzsungelben és egyre gyakrabban látjuk. A Cinderhulk gyors megvétele után általában Trinity Force a következő nála, és/vagy Sterak, ha egy kis tankosság kell. Emellett már inkább tankosabb tárgyak kerülnek rá. A másik ilyen karakter pedig nem más, mint a vak szerzetes; avagy Lee Sin. Belőle is több változatot láttunk, de a legideálisabb még mindig az AD dzsungeles tárgy majd egy bruiser build. És hogy mi a közös ebben a két karakterben?

Mindketten tiszta szívből szeretik a wardokat, hiszen elég aktívan használják őket a képességeikkel, nem csak rálátás biztosítására. Ki ne hallotta volna már a legendás Insec rúgásról? Ez az a mozgássorozat, ami eredetileg arról szólt, hogy valakit eltaláltunk a Q-val, majd beugrottunk rá, repülés közben még leraktunk egy wardot a háta mögé, vagy ahova megfelel nekünk, egy W-vel átugrottunk rá majd az ultinkat használva visszatessékeltük a csapatunk karmai közé. Emellett számos más kihasználása van és a mozgékonyságunkat fényévekkel megnöveli.

Jaxnél nem ennyire látványos a dolog, de azért nála is lehet playeket csinálni vele és ugrás után stunolni, vagy egyszerűen menekülni. A Tracker's Knife kivételével azonban ez erőteljesen csökkenni fog és marad a Trinketünk, ami időközönként ad egy-egy wardot, de ennyi. Azt pedig ideális esetben inkább egy Sweeperre cseréljük, hogy takarítani is tudjunk wardokat, elvégre dzsungelesként ez is elég fontos feladatunk. Nyilvánvalóan nem tudatos volt a közvetett gyengítés, hiszen főleg kompetitív szinten egyik sem volt olyan helyzetben, hogy gyengítésre lenne szüksége.

Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy ezt mivel fogják kárpótolni, mert az biztos, hogy ez nagyon bekorlátozza a lehetőségeiket. Lee Sinnek és Jax-nek vagy a mozgékonyságát kell majd feláldoznia, ha kellő hatékonysággal szeretnék a feladatukat végezni, vagy meghagyják a ward Trinketet, ami még mindig nagy visszaesés és cserébe maximum control wardokkal és a növényekkel tudnak majd kiszedni bármilyen rálátást.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!