Rejtett utalások és kis titkok a Hearthstone kártyákon (2.rész)

Rejtett utalások és kis titkok a Hearthstone kártyákon (2.rész)

Az előző részhez képest most a hangok kerülnek előtérbe. Speciális interakciók, Star Wars, Indiana Jones és persze WoW lore. Igen a Blizzard fejlesztői még mindig kreatív emberek.

A Blizzard fejlesztők híresek arról, hogy olyan Easter Eggekkel pakolják tele a játékot, ami a saját játékaikra utal. De persze előszeretettel vesznek át ikonikus elemeket kultfilmekből és persze az önirónia is fellelhető. Még decemberben összeraktunk egy listát a különböző kártyákon lévő rejtett utalásokról; -ha lemaradtatok volna, akkor itt olvashatjátok.

Rejtett utalások és kis titkok a Hearthstone kártyákon

Ben | 17/12/27 10:29 Ha a Blizzard-ról van szó, akkor nem kérdéses, hogy jócskán lesz Easter Egg a játékokban. A fejlesztők sokszor utalnak a saját remekeikre, de simán merítenek ihletet más játékokból. Íme 10 Easter Egg így az év végére. Az lehet, hogy a lap az Overwatch előtt érkezett, de azt hiszem a csatakiáltás mindenkinek ismerős lehet.

Ebben a részben pedig elkalandozunk a World of Warcraft, a Star Wars, a Marvel és az Indiana Jones világába, vágjunk is bele.

World of Warcraft

Cairne Bloodhoof

Talán ez a legismertebb interakció a játékban, hiszen Cairne azért már jó ideje itt van a játékban. A lényeg, hogy ha valaki kipakolja ezt nagyszerű 6 droppot, akkor általában azt a 'csatakiáltást' halljuk, hogy "Take heart, young one. The Earthmother is near.". Ez nagyjából annyit jelent, hogy "Figyelj jól ifjú, mert közel van Földanya.", ez egyébként egy tanító kiáltásának hangzik. Viszont, mikor valamelyik oldalon Warrior van, illetve hősként ott van Garrosh, akkor már nem ilyen békés a mondandó. Ilyenkor azt kiáltja, hogy "Garrosh! You are not fit to rule the Horde", azaz "Garrosh nem vagy elég jó, hogy vezesd a Hordát".

Vol'jin 

A Priest legendary ugye elszívja egy kiválasztott másik lény életerejét, azaz lecseréli a sajátjával. Eközben, annyit mond, hogy "Da spirits be restless", ami azt jelenti, hogy a "Szellemek nem nyughatnak". Viszont a WoW lore alapján Vol'jin váltotta Garrosht a Horda élén. Ezért mikor ellene kerül kijátszásra a kártya, jön egy kis kárörvendő beszólás, miszerint "Who be da Warchief now? Heh, heh, heh.", ami annyit tesz, hogy "Ki is most a Hadúr? He, he, he."

Ilidan Stormrage

Ilidan esetében is van egy érdekes interakció, miszerint mindenkinek annyit mond, mikor a pástra kerül, hogy "You are not prepared!", azaz "Erre nem vagy felkészülve!". Ezzel szemben, ha Malfurionnal kerül szembe, akkor csak annyit mond, hogy "Hello... brother", avagy "Üdv ... testvér."

Starwars

Flying Machine

A kis Mech nem a legerősebb lap és igazán soha nem talált helyet magának a metában, viszont a csatakiáltása annál nagyszerűbb. Mikor támadásra ösztökéljük a lapot, akkor az ordítja, hogy "Stay on target!", ami annyit tesz "Maradj a célon!", ami bizony az első Starwars film híres idézete, amikor az X és Y szárnyú vadászgépek megpróbálják felrobbantani a Halálcsillagot.

Quickshot

Az tuti, hogy a kártya tervezője hatalmas Starwars fan. Mikor először találkozunk Han Soloval a Mos Eisley kocsmában, akkor egy fejvadász, Greedo akarja elkapni őt. Viszont Han az asztal alól lelövi a rodiai vadászt. Azonban azt nem látni, hogy ki lőtt először, és ez egy folyamatos vitakérdés volt a hardcorre fanok között. Nos a kártya tervezője minden bizonnyal Solonak adta az első lövést, hiszen ez rajta van a kártyán is, "Han shot first".

Indiana Jones

Harrison Jones

A fegyverpusztító archeológust szerintem senkinek nem kell bemutatni. Azt viszont talán már nem mindenki tudja, hogy a nevét Harrison Ford, illetve az általa megfromált Indiana Jones adta. Ezen kívül pedig, a "That belongs in a museum" felkiáltás is a filmből van, miszerint "Az egy múzeumba tartozik."

Marvel

Dr. Boom

Végül pedig eljutottunk a Goblins vs. Gnomes kiegészítőhöz. Ahol az egyik legerősebb legendás lap az öreg Dr.Boom volt. A kártya pedig egyértelmű utalás a Marvel Dr. Doom karakterére. Ha pedig a póz nem lenne elég, akkor a lap leírása minden kétséget eloszlat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!