Ismét itt a vSData metaelemzése -Tömörülés van a ladder tetején

Ismét itt a vSData metaelemzése -Tömörülés van a ladder tetején

Kicsit félve és halkan mondom, de az adatok alapján egész jó egyensúly alakult ki a legjobbak között. Öt kaszt és dupla ennyi archetípus van 50% fölött.

Múlt héten megérkezett a 7.2-es frissítés utáni első metaelemzés a vS Data tollából, amiben azért még bőven találtunk szélsőséges értékeket. Az új kihívó, a Dude Paladin, pont az újdonság varázsa miatt kiugró győzelmi értékeket tudott felmutatni. Ezen kívül annyi volt még a fontos, hogy a Warlock és a Priest népszerűsége töretlen, de tör előre a Hunter, illetve a Mage is. Most pedig lássuk, mit hozott az elmúlt hét, megmondom őszintén nekem régen tetszett ennyire a vS Data.

A kasztok eloszlása

Minden rank

Legend

Látható, hogy a Warlock még mindig vezet, de mögötte szorosan ott van a Paladin és a Priest is, sőt a Mage és Hunter is szignifikáns hányadot tesz ki a ladderen. A Rogue és a Druid pedig folytatja a mélyrepülést és egyre kevesebbszer jön szembe. Ezek alapján a Miracle Rogue vagy nem elég hatékony vagy a játékosoknak még meg kell ismerni ezt, a nem éppen könnyű paklit. Sajnos a Shaman és a Warrior helyzete nem változott, nekik nagyon kellenek az új lapok, hogy visszajöjjenek a metába.

Népszerűség

Ez a kimutatás az, ami miatt halkan és kicsit félve ki merem jelenteni, hogy jó irányba indult el a játék. A négy legtöbbet játszott kaszt között nagyon kis eltérések vannak abban, hogy mennyit szerepelnek a ladderen. Ez pedig azt eredményezi, hogy már nem lehet amiatt panaszkodni, hogy csak Warlock meg Priest jön szembe. Az élboly duplájára nőtt az adatok szerint.

Pakli vs. Pakli

Itt megint megnézhetitek, hogy milyen paklira érdemes váltani, ha valamiből sok jönne szembe. Egy valamit persze megint kiemelnék, hogy a Dude Paladin egyszerűen nagyon durva. Ha nem lenne Control Warlock és persze a Defile lap, akkor nem lehetne megállítani az archetípust, de erről bővebben kicsit később.

A győzelmi arányok

Minden rank

Legend

Erről egyébként egy ősöreg mondás jut eszembe: "Van itt minden, mint a Búcsúban!". Persze ez egy kicsit sarkított, de ha megnézitek a laddert, akkor látható, hogy sok kaszt van 50 % fölött és olyan nagyon durva kilengések nincsenek. Az persze nem semmi, hogy a Paladin három archetípusa vezeti a falkát, de azért nekik is vannak természetes ellenségei. A Cubelock és a Controllock a sok aoe lappal simán kordában tartja a kasztot, de már most látszik, hogy van egy nagy veszély. Ha a következő kiegészítőben jön még egy-két nagyon erős 1 vagy 2 drop, akkor az megtörheti a metát, a Call to Arms miatt. Szóval remélem a Blizzard figyel, mert itt most valós hibalehetőségek vannak. Persze, ha a Paladin legerősebb ellenfele felfelé indult meg, akkor bizony a leggyengébb lejjebb került. A Mage most nem tud mit kezdeni a gyors felfejlődéssel, mivel az aggro verzióban nincs aoe, ami megfogná akár a Silver Hand vagy Murloc ármádiát. A Priest szép csöndben megőrizte a helyét köszönhető a csalós vonalnak, ami egyébként jól felveszi a versenyt a Warlock értékeivel. Végül pedig érdemes még szót ejteni a Hunter-ről, ezek alapján bizony a Barnes kombó nagyon durva. Maga az alap Spell deck is működik valamilyen szinten, de persze az öreg isten jelenléte sokat dob. Viszont ez a pakli vélhetően egy hónap múlva eltűnik, mivel a kombó kirotál. Persze nem lepődnék meg, ha a fejlesztők nem vágnának hozzánk pár új szinergia lapot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!